Подгряване на седалките

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Подгряване на седалките

Мнениеот nigga » Чет 22 мар 2007 20:15

а бе колеги дали неможе да измислиме нещо такова.примерно и ТО САМО ПРИМЕРНО (да не се смее някои) неможе ли да се вземе механизим от нагряващо се одяло или възглавница и да се монтира отдолу на седалката.ако някои има някакви идеи да споделя.така и така ще претапицирам салона така че дори и да се монтира под тапицерията не е проблем

airclima
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот airclima » Чет 22 мар 2007 20:41

Взимаш 22лв и отиваш в практикер там продават стелки за седалки с подгряване цепиш я вадиш нагревателя и го слагаш под тапицерията на седалката.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Чет 22 мар 2007 23:27

Аз знам и по-лесни начини да си запалиш колата, ако държиш ще ти ги кажа....
...относно подгряването на седалките- вместо да претапицираш твоите, направо потърси седалки с подгрев...може и от по-нова кола(Голф 4)

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Чет 22 мар 2007 23:47

Всичко това е много готино, но по последни изследвания не е много здравословно (това за който му пука).

Колкото од направата - да има готови, просто потърси. По-склъпите имат и регулиране на силата на греене.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пет 23 мар 2007 16:25

ми то е лесно да си купя но не ми се дават кинти затова искам да си го направя сам

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 23 мар 2007 16:48

nigga написа:ми то е лесно да си купя но не ми се дават кинти затова искам да си го направя сам

е аджеба как ще стане,нали все от някъде ще трябва да се вземе.Освен да изкормиш подгряващото си одеало, и да вземеш инвертор 12-220 ,и пак трябва да се бецали!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 27 мар 2007 23:45

Най-оптималния вариант от голф 3 седалки с подгряване заедно с управлението. По евтин вариант не се сещам в момента

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 28 мар 2007 21:18

Stenly написа:Най-оптималния вариант от голф 3 седалки с подгряване заедно с управлението. По евтин вариант не се сещам в момента

нестава този вариант,колегата каза
но не ми се дават кинти

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Сря 28 мар 2007 22:06

На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Сря 28 мар 2007 22:15

Ugeorge написа:На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.

и пожарогасител ще трябва

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 28 мар 2007 22:29

Ugeorge написа:На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.

Има някаква логика, на практически не става според мен. Тия нагревателчета са за стъкло - тоест твърда и неподвижна повърхност. Единствения начин да проработи този вариант е да ги залепиш на твърда и не проводяща ток повърхност ( например една дъска) и да седиш върху нея. Защото иначе ще се прекъснат от натиска, ще се разместят и ще дадат на късо. Тоест ... без думи.
Най-добрия и евтин вариант:
airclima написа:Взимаш 22лв и отиваш в практикер там продават стелки за седалки с подгряване цепиш я вадиш нагревателя и го слагаш под тапицерията на седалката.

на колегата също е добра идеята, но излиза по-скъпо:
vladtod написа:
е аджеба как ще стане,нали все от някъде ще трябва да се вземе.Освен да изкормиш подгряващото си одеало, и да вземеш инвертор 12-220 ,и пак трябва да се бецали!

Последно видях трансформатор от 12 на 220V за около 100лв., като прибавим и ел. възглавничка или одеало и сумата бая набъбва

П.С. А бе не знам какво толкова се впрягате - то почти нямаше зима, а на всичкото отгоре взе че мина вече :lol: Трябва да отворим някоя тема за охлаждане - лято идва 8)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 29 мар 2007 8:59

Какъв е смисъла наистина? Ако термостата е наред само няколко минути след като тръгнеш ще почне да топли парното, не сме в сибир. По-неприятно е само ако седалките са кожени, но по-лесно е в такъв случай да сложиш някакви текстилни калъфки за зимата.

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 29 мар 2007 16:19

blue_shadow написа: Трябва да отворим някоя тема за охлаждане - лято идва 8)

ааааа виж тука съм съгласен ,ако някой измисли нещо и сподели равен няма да има.Поне минимално да има ефект,...климатика липсва.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 31 мар 2007 21:09

седалките с подгряване са голяма глезотия - бързо стопля и е много приятно - моите са със степени от 1 до 5 - на 1 ти е абсолютно достатъчно.

Върни се в “Направи си сам!”