Подгряване на седалките
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Подгряване на седалките
а бе колеги дали неможе да измислиме нещо такова.примерно и ТО САМО ПРИМЕРНО (да не се смее някои) неможе ли да се вземе механизим от нагряващо се одяло или възглавница и да се монтира отдолу на седалката.ако някои има някакви идеи да споделя.така и така ще претапицирам салона така че дори и да се монтира под тапицерията не е проблем
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.
- KokoBoxer
- Автомобил:
- Двигател:
Ugeorge написа:На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.
и пожарогасител ще трябва
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ugeorge написа:На някои лади съм виждал как подгряването на задния джам е полуразлепено, та ако се продават нагреватели за заден джам някъде(някакви дето да се лепят за стъклото) може да се пробва да се залепят за седалката, колко ще грее не знам, не съм пробвал нямам представа дали изобщо ще има смисъл ама ако се намерят и не са скъпи може да се пробва, за друго не се сещам.
Има някаква логика, на практически не става според мен. Тия нагревателчета са за стъкло - тоест твърда и неподвижна повърхност. Единствения начин да проработи този вариант е да ги залепиш на твърда и не проводяща ток повърхност ( например една дъска) и да седиш върху нея. Защото иначе ще се прекъснат от натиска, ще се разместят и ще дадат на късо. Тоест ... без думи.
Най-добрия и евтин вариант:
airclima написа:Взимаш 22лв и отиваш в практикер там продават стелки за седалки с подгряване цепиш я вадиш нагревателя и го слагаш под тапицерията на седалката.
на колегата също е добра идеята, но излиза по-скъпо:
vladtod написа:е аджеба как ще стане,нали все от някъде ще трябва да се вземе.Освен да изкормиш подгряващото си одеало, и да вземеш инвертор 12-220 ,и пак трябва да се бецали!
Последно видях трансформатор от 12 на 220V за около 100лв., като прибавим и ел. възглавничка или одеало и сумата бая набъбва
П.С. А бе не знам какво толкова се впрягате - то почти нямаше зима, а на всичкото отгоре взе че мина вече