Активиране на аларма при отваряне на преден капак Джета2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Активиране на аларма при отваряне на преден капак Джета2
Здравейте. Понеже останах без акумулатор, откраднаха го и то учудващо без никакво изкривяване на капака и развинтени кабелите съвсем внимателно и откачени, абе все едно аз съм си го свалил и затворил капака. Реших, че това е раздела в който да попитам някой правил ли си е някакъв контакт, който да отваря веригата на някоя крушка примерно и да активира алармата? Приятен ден на всички и успешна седмица.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: Активиране на аларма при отваряне на преден капак Джета2
Ако алармата ти позволява, може да си сложиш ел.машинка (като тези за вратите) на бравата/механизма на предния капак. Бутончето да е в най-предната част, така че при най-малко повдигане да задейства. Ще ти тябва "алармаджия" да ти каже дали става на твоята.
-
- Автомобил:
- Двигател:
просто е стига да ти се занимава можеш и сам. трябва ти едно бутонче като тези на вратите, те активират плафона в купето и алармата(ако е вързана към тях) та на предния капак има отвор точно за такъв бутон.намира се (ако не бъркам) там където закачаш щеката за подпиране на капака. опъваш едно кабелче от прекъсвача на предната врата до новия и си ти. а капака се отваря много лесно и просто през емблемата. мисля имаше начин там да се подложи ламарина да стане по трудно достъпно за апашлъците
Челен опит не функционира след 1 зимен месец ръжда или окис от влагата и не дава контакт.Най-добре е ламарина зад емблемата предпазваща ключалката от отключване с отвертка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
от личен опит,четири години без никакви проблеми!!! аа и на окиса си има решение
- petarkolev
Сложих парче от пластмаса от кора за под двигател пък ще видя какво ще стане, и започнах да я спирам срещу друга кола или ограда.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Не се слага бутон обикновен а стоп машинка. Нито ръждясва,нито нищо.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Повечето алармаджии слагат бутони на предния капак,имат си.Иди при такъв.И не е вързан за плафона.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има едни бутони с гумено маншонче и не клеясват.
Повечето алармаджии слагат едни метални дълги дето замасяват и като са се окислили,не вършат работа.
Иначе се връзва към кабела на алармата,който трябва да се свърже към бутона на вратата.
Повечето алармаджии слагат едни метални дълги дето замасяват и като са се окислили,не вършат работа.

Иначе се връзва към кабела на алармата,който трябва да се свърже към бутона на вратата.
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
petarkolev написа:Сложих парче от пластмаса от кора за под двигател пък ще видя какво ще стане, и започнах да я спирам срещу друга кола или ограда.
Да не те отчайвам, но почти няма спасение. Имаме два Голфа 2ки и от двата са заминали общо пет акумулатора. В отчаянието си бях стигнал до там, че разпробих капака на единия и го вързах с катинар. Това не помогна. Най-ефективно се получи при мен като монтирах нестандартен болт на планката за затягане на акумулатора! За съжаление и това не те спасява от изроди, които като се нервират почват да ти режат кабелите в двигателния отсек.
- petarkolev
Е предполагам, че ако съм спрял срещу ограда поне няма да демонтират оградата заради ценния ми акумулатор.