Как да изчистим черната боя от стоповете
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да изчистим черната боя от стоповете
Когато купихме този жълтия курник беше с черни стопове и ни върнаха от КАТ заради това, попринцип винаги съм мразел черните стопове, просто е отвратително, в крайна сметка имахе друг комплект стопове и с тях минахме, нормални! Но останах черните и така и така като нямах какво да правя ги чистих по малко! Загубих снимките когато бяха черни! Взимате стопа, взимате си и шкурка P120-P160, сваляте черно отвсякъде, а и докато махнете надписите по стоповете! След това купувате водна шкурка P600, минавате с нея да оберете едрите драскотини от предишната шкурка, после минавате пак с водна шкурка, но с P1000 докато стопа стане гладък и матиран! При водната шкурка е хубаво да шкурите с вода, може и на сухо, но е ситна и бързо се запълва, а водата си я мие! След като сте матирали стоповете минавата със сух парцал и някаква полираща паста на ръка! Полирате докато стане като стъкло, измивате със сапун и като изсъхне с клечка за зъби или макетно ножче изчиствате полир пастата попадната в процепите, където са разделенията за мигачи, задната светлина и стоповете! Ето и снимки!

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега я снимах колега! Пастата е марка VEGRA, немска е! Незнам къде се продава, чичо ми я беше дал преди време на баща ми! Сайта на фирмата е http://www.vegra.com/, слагам ти и две снимки!
Благодаря ви за хубавите мнения!

Благодаря ви за хубавите мнения!

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Надявам се да стане,принципно стопчетата са си перфектни,но винаги има какво да се желае.vointex написа:
Дали ще стане само да се полира.

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Поздравления за колгата дето е махнал черната боя и се е справил толкова добре с полирането.Наистина са като нови.
Аз като си купих голфа беше с пръснати с черна боя стопове, но след като един таксиджия щеше да ми вкара стоповете при волана и работата стана до употребата на силови средства разбрах че човека не е видял мигача. Още на място изтрих черното с бензин.Трудно се изчисти, но стана.
Аз като си купих голфа беше с пръснати с черна боя стопове, но след като един таксиджия щеше да ми вкара стоповете при волана и работата стана до употребата на силови средства разбрах че човека не е видял мигача. Още на място изтрих черното с бензин.Трудно се изчисти, но стана.
- vointex
- Автомобил:
- Двигател:
ivkata написа:
Чудя се дали след пастирането няма да е по-добре ако ги пръсна с безцветен лак,за да запечатя и подсиля ефекта!
Ами аз преди време правих едно затъмняване само на мигача и задната светлина с транспарантен спрей и всичко си беше ОК, но реших да пръсна с безцветен лак отгоре