Как да изчистим черната боя от стоповете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да изчистим черната боя от стоповете

Мнениеот K_Power » Пет 30 мар 2007 13:21

Когато купихме този жълтия курник беше с черни стопове и ни върнаха от КАТ заради това, попринцип винаги съм мразел черните стопове, просто е отвратително, в крайна сметка имахе друг комплект стопове и с тях минахме, нормални! Но останах черните и така и така като нямах какво да правя ги чистих по малко! Загубих снимките когато бяха черни! Взимате стопа, взимате си и шкурка P120-P160, сваляте черно отвсякъде, а и докато махнете надписите по стоповете! След това купувате водна шкурка P600, минавате с нея да оберете едрите драскотини от предишната шкурка, после минавате пак с водна шкурка, но с P1000 докато стопа стане гладък и матиран! При водната шкурка е хубаво да шкурите с вода, може и на сухо, но е ситна и бързо се запълва, а водата си я мие! След като сте матирали стоповете минавата със сух парцал и някаква полираща паста на ръка! Полирате докато стане като стъкло, измивате със сапун и като изсъхне с клечка за зъби или макетно ножче изчиствате полир пастата попадната в процепите, където са разделенията за мигачи, задната светлина и стоповете! Ето и снимки!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Пет 30 мар 2007 13:41

Те изглеждат все едно от магазина идват!!! :shock :shock :shock Много добре си се справил ще използвам твоя опит и аз поизчистя моите. :idea:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 30 мар 2007 13:50

:да: Браво,супер са станали!!!Аз съм с черната хела,но може да се опитам да я полирам като теб за да стане малко по лъскава. :wink:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 30 мар 2007 16:07

Изтъркай ги с водна шкурка 2000 и подле ги пръсни с лак :idea:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 30 мар 2007 16:56

:applause:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 30 мар 2007 19:06

колега сподели каква марка паста си ползвал за да постигнеш този ефект,едвали всяка паста ще се справи с тази задачка :wink:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Пет 30 мар 2007 19:30

Сега я снимах колега! Пастата е марка VEGRA, немска е! Незнам къде се продава, чичо ми я беше дал преди време на баща ми! Сайта на фирмата е http://www.vegra.com/, слагам ти и две снимки!
Благодаря ви за хубавите мнения! :D

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 30 мар 2007 19:37

наистина отлична работа си свършил! евала за старанието! според мен и с паста на dupont или 3М ефекта би бил същия.

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Пет 30 мар 2007 19:55

ivkata написа: Аз съм с черната хела,но може да се опитам да я полирам като теб за да стане малко по лъскава. :wink:

Дали ще стане само да се полира. :012:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 30 мар 2007 20:06

vointex написа:

Дали ще стане само да се полира. :012:
Надявам се да стане,принципно стопчетата са си перфектни,но винаги има какво да се желае. :wink: При наличие на малко свободно време ще ги подпукам.Правил съм на едно голфе червени стопове,там ги матирах с водна шкурка(мисля 1000 че беше),и после ги изпръсках 3 ръце с дупли колор.Чудя се дали след пастирането няма да е по-добре ако ги пръсна с безцветен лак,за да запечатя и подсиля ефекта! :roll: Ще поразпитам насам-натам,и ще видя какво ще правя. :wink:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 30 мар 2007 20:47

Станали са великолепни - страшен блясък.
Ще зема и аз да го пробам това 8)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 30 мар 2007 21:45

Поздравления за добре свършената работа! ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 30 мар 2007 22:04

Поздравления за колгата дето е махнал черната боя и се е справил толкова добре с полирането.Наистина са като нови.
Аз като си купих голфа беше с пръснати с черна боя стопове, но след като един таксиджия щеше да ми вкара стоповете при волана и работата стана до употребата на силови средства разбрах че човека не е видял мигача. Още на място изтрих черното с бензин.Трудно се изчисти, но стана.

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Пет 30 мар 2007 23:12

ivkata написа:
Чудя се дали след пастирането няма да е по-добре ако ги пръсна с безцветен лак,за да запечатя и подсиля ефекта! :roll:

Ами аз преди време правих едно затъмняване само на мигача и задната светлина с транспарантен спрей и всичко си беше ОК, но реших да пръсна с безцветен лак отгоре 8) И познай ? От готин лъскав цвят стана грозен матов. Затова те предупреждавам за пръскането с лака. :015:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 30 мар 2007 23:26

По принцип има единз а джанти който е на Duply Color (май така се пишеше) и става като тънък гумен слой отгоре.Можеш да използваш него.

Доколкото съм запомнил при потъмняване на стопове се ползва нитро-целулозен лак, разбъркан с боя (не помня каква и подробности просто така ми е останало в главата)

Върни се в “Направи си сам!”