Как да си почистя дюзичката на задната чистачка? (Пасат В3)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Как да си почистя дюзичката на задната чистачка? (Пасат В3)

Мнениеот zfa159 » Чет 22 мар 2007 22:06

Имам следния гаден проблем - беше ми се прецакала механиката за задната чистачка и си я смених (благодарение на един колега от тук,който ми изпрати друга).Да ама на новата механика явно има някакво запушване понеже не иска да пръска както трябва а в повечето пъти пикае съвсем леко или въобще не пръска.Откачих тръбичката,която отива до отзад и оттам тече вода на поразия т.е. няма запушване преди механиката (тя е неразглобяема).Притеснявам се основно от едно нещо - на старата се беше откъснало едно късичко маркуче което съединява входа на механиката с тръбичката за към помпичката и всичко е текло в багажника.Та не искам това да се случи отново а при запушената дюза вероятността е много голяма.
Дали има някаква екстра,с която да и въздействам (телчица и т.н. не помогнаха въобще понеже има прави ъгли и в двата края и не може да се промуши) с някакво спрейче или незнам и аз или направо да си сложа един доид последователно на помпата и да си я направя да пръска само на предното стъкло а отзад да си изолирам тръбичката?
Благодаря!

Потребителски аватар
aminohus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

чистачка

Мнениеот aminohus » Пет 23 мар 2007 0:17

Дюзата като се дръпне силно напред с клещи - тя излиза.
чистиш с игла и си готов.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 23 мар 2007 0:49

Ам а как по-точно? :roll: Т.е. предполагам става дума че самото метално топченце излиза от пластмасата или целия механизъм се изкормва по някакъв начин :?:
Ще съм благодарен на по-подробно обяснение кое, как и защо понеже старата механика си я потроших и така и не разбрах как се сваля водопроводчето така да го нарека и самата метална дюзичка.
Съжалявам че задавм глупави въпроси ама не искам да го потроша необратимо :?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 23 мар 2007 8:18

Ами след помпата си има отделни маркучета за отпред и отзад.
Наистина е рисковано да се издърпа задната пръскалка щото е в оста на чистачката.Аз си я отпуших с тънка игла-беше запушена сачмичката.

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikunata » Пет 23 мар 2007 8:36

При дърпането на дюзата с клещи на вън има опасност част от нея да остане в плстмасовата тръбичка/при мен точно така се получи и я замених с нова от Ауто+/

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 23 мар 2007 10:47

на Г3 отпуших задната дюза на чистачката като използвах спринцовка от 50 см3 напълних я с вода и чрез маркуче от система директно пръскаш там където се закача маркуча, които идва от казанчето. Налягено е по-голямо и като му помагаш с тънка игла /на дюзата/ дюзата се продухва и започва да пръска нормално.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Пет 23 мар 2007 11:00

При мен пробвах с игла и със сгъстен въздух - не стана. Много яко беше запекла. Пръснах със спрей за отвиване на гайки и се получи.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 24 мар 2007 0:28

за ваденето на дюзичката мн внимателно се прави, за да не се счупи - с клещите и малко кръгови движения ->дори пробвай първо на ръка.
а за отпушването - потопи я в оцет 2-3 дена, за да падне котления камък.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 мар 2007 13:52

Ами вчера се поизнервих малко и понеже реших да не я свалям за да не я потроша откачих отдолу маркучето където дефакто е входа на пръскалката и отгоре през дюзата започнах да ръчкам с едно резисторче (електронен елемент за тези,които не знаят - има две тънки крачета по около 3-4-5см) през дюзата за да почистя самия и отвор.след това с едно компресорче за гуми надух през дюзата по посока,обратна на движението на течността и отдолу изпаднаха известно количество боклуци и сега пръска чак по предния прозорец (преди да си я регулирам де) 8)
Много ви благодаря! :bowdown

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Съб 24 мар 2007 17:11

И на моя голф му беше запушена дюзичката но с една спринцовка и малко WD40 се оправиха работите и сега е супер.

Потребителски аватар
sleeper
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sleeper » Нед 25 мар 2007 10:18

варовика чистете с лимонена киселина........праскате 2-3 пакетчета лимонтузу в резервоарчето на чистачките и......чиста работа :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 29 мар 2007 14:50

sleeper написа:варовика чистете с лимонена киселина........праскате 2-3 пакетчета лимонтузу в резервоарчето на чистачките и......чиста работа :wink:

Ти направи ли такава проба на твойта кола?

Потребителски аватар
sleeper
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sleeper » Съб 31 мар 2007 14:55

да,даже няколко пъти.......също така и на служебнатаи нищо им няма.Тва не съм си го измислил,работя в химзавод и съм говорил лично с шефката на лабораторията,тя ми каза как да се справя с варовика.Там също го ползват за това,но с чувалите :wink:

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Вто 10 апр 2007 0:08

продав да бръкнеш с карфица или игра в дупката може и с тел

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 10 апр 2007 11:34

Аз пък моите ги чистя като взема от майками едно мн.тънко телче за вадене на нерв от зъб.Много ефективен метод :)

Върни се в “Направи си сам!”