На предното стъкло пред огледалото имаше някаква лепенка, която мнооо ме дразнеше, та сега на нейно място стои тлъст слой лепило, който ме дразни още-по. Помагайте, препарат за почистване на прозорци е безсилен.
П.С. Колата е Голф3 :Р
Как се маха лепило от стъкло?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Вариант едно: земаш си спирт от апетката по силничък и търкаш...
Вариант две: в агенциите за изработка на външна реклама имат специален препарат на 3М(или друга фирма) която е точно за премахване на лепило останало от фолиата, помолиги да ти услужат
Вариант три: не съм много сигурен, но мисля, че с корселин(дали така се казваше!) се махаше също лепилото...но тоя вариант не съм на 100%, но горните два са ок
Вариант две: в агенциите за изработка на външна реклама имат специален препарат на 3М(или друга фирма) която е точно за премахване на лепило останало от фолиата, помолиги да ти услужат
Вариант три: не съм много сигурен, но мисля, че с корселин(дали така се казваше!) се махаше също лепилото...но тоя вариант не съм на 100%, но горните два са ок

- idoll
- Автомобил:
- Двигател:
..
колега вземай разредител и не се притеснявай.може с бръснарско ножче или шпатула за почистване на стъкла да премахнеш по дебелия слой и после с разредител.
аз си чистя винетките с шпатула.
внимавай да не надереш стъклото.
поздрави
аз си чистя винетките с шпатула.
внимавай да не надереш стъклото.
поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
С бръснарско ножче недей да пробваш за да не надереш стъклото. Пробвай директно с лакочистител, ама гледай да не попадне на уплатненията щото да не се разядат, доста силен е
Сложи някаква кърпа или нещо от долната част на стъклото да попива ако потече от лакочистителя
Също и с разредител става, безир.

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
С бензин и бръснарско ножче колега се маха това лепило. Напояваш парцал с бензин и го слагаш да поседи малко, за да разкисне лепилото. После в бръснарското ножче изстъргваш, като внимаваш да не си надереш стъклото. Със спирт, коресели и др. можеш единствено да си спукаш стъклото, защото ако има дори малка пукнатинка, спирта влиза в нея и я разширява. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
xeforce3 написа:С бръснарско ножче недей да пробваш за да не надереш стъклото...
Всичко си зависи от човека. Когато си купих вентото беше нов внос от Швейцария и на стъклата на задните врати имаше залепено фолио. С помоща на сешоар и доста време отлепих фолиото (за разлика от илиенските фолиота, където махането става за 2-3 мин. на стъкло ). След махането на фолиото остана лепилото, което нямаше махане. Пробвах с корселин, препарати за стъкла, спирт. Накрая с помоща на бензин намазвах малък участък от стъклото, лепилото се матираше и с бръснарско ножче го изциклях. Става бавно, но ако се внимава стъклото не се надира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр
мисля че с ацетон ще е по добре по е силен от кореселина