Настройки на кар аудио

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
maxo
Автомобил:
Двигател:

Настройки на кар аудио

Мнениеот maxo » Пет 30 ное 2012 22:48

Здравейте колеги,имам проблем с настройките на усилвателя и касетофона.Много четох коя врътка на усилвателя за какво е,упътването на касетофона,но резултата,които исках да чуя не постигнах.В началото беше много зле пищеше трещеше средите ги нямаше грам,направо мазало.Впоследствие един колега от форума ми помогна малко и зазвуча доста по добре.Да обаче на някои песни звучеше супер баса,но на други като чели или липсва,или е слабичък, или самия говорител издава едно като "пискане" може би криви знам ли?Продължавайки борбата рестартирах целия касетофон и пак стана една никаква.Като цяло резултата е същия на някои песни е добре на други много зле.Помагайте колеги,защото ми омръзна от този ад всеки ден да бърникам по плеъра или усилвателя.
Плеъра:Изображение
Усилвателя:Изображение
Колонките отзад до кората:Изображение
Суба е двунамотков 4ома:Изображение
Колонките във вратите не ги знам какви са,някакъв модел на Сони Експлойд,но не са лоши.
Благодаря предварително. :wink:
ПС:Също така искам да накарам говорителя да слезе максимално ниско.В момента ми се струва,че не вади грам пълния си капацитет като сила на баса.Дали това се влияе от кутията?Моята е цилиндрична ако има някакво значение?Чувал съм същия говорител в други автомобили и има бая разлика от при мен.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Настройки на кар аудио

Мнениеот vucata » Пет 30 ное 2012 22:52

А качеството на песните гледал ли си какво е....няма логика на една песен да е всичко топ, а на следващата манджа с грозде, освен ако самото качество на песента не струва

Потребителски аватар
maxo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxo » Пет 30 ное 2012 22:59

Не е от качеството според мен,защото разбърках всякакъв вид настройки на ново.Дори и на песните,при които ми дрънчи добре ми се струва,че бие малко на желязо.Дори и на моменти именно в тези песни се получава горе описаното "пискане" или кривене.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Пет 30 ное 2012 23:10

Колега погледни кои бутони имат 2 функции, при задържане се включват/изключват.... примерно като задържиш бутона на sw ще ти се включат още настройки за звука за бас и за високи... разгледай и тествай, успех!

Потребителски аватар
maxo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxo » Пет 30 ное 2012 23:16

ogogin написа:Колега погледни кои бутони имат 2 функции, при задържане се включват/изключват.... примерно като задържиш бутона на sw ще ти се включат още настройки за звука за бас и за високи... разгледай и тествай, успех!

И тях ги пипнах.Баса го направих 80 и като сила +6.Другите са на 0
Лауднес не съм включвал.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 01 дек 2012 10:08

Още тогава ти казах, че тоя Ланзар не е в час и е добре да го погледне техник.

Потребителски аватар
maxo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxo » Съб 01 дек 2012 21:25

radi_nrj написа:Още тогава ти казах, че тоя Ланзар не е в час и е добре да го погледне техник.

Колега 2 седмици след това отидох в сервиза където ме прати и в момента всичко е наред.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 05 дек 2012 22:29

Усилвателя ти е слаб за този говорител и пуска прав ток ,затова се получава така :) Само като гледам на усилвателя тоя син бушон(15А) ми е ясен ,че е далеч от 300те вата. Моя говорител (подобен Пайнер) го захранвах с едно ампче 360w и свиреше на всяка песен уникално ,а той беше с 30А бушон и си беше наистина измерен 360w. Сега е с някъв български боклук 180в уш ,който се опитва да свири и малко да увеличиш и почва да пуска прав ток(сигурно и при теб се получава ,щом викаш че писка говорителя нещо ,та внимавай да не го изгориш...)

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Чет 06 дек 2012 9:34

Смени си и кутията, че от тоя цилиндър само бумтене ще чуваш :|

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”