Туарег 2005 Навигация

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
ganjs
Автомобил:
Двигател:

Туарег 2005 Навигация

Мнениеот ganjs » Пон 28 юни 2010 16:26

Здравейте колеги,
Интересува ме, може ли да сваля отнякъде карта за този тип навигация. Изображение
Това RNS2 ли се води

Освен това, какъв модел се води и какви варианти има за навигационни решения за Туарег от 2005. ;)
Благодаря предварително

abadaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Туарег 2005 Навигация

Мнениеот abadaba » Сря 30 юни 2010 9:32

Tака като го гледам или е RNS2 или е MFD2. Мога да ти пратя 2 полезни теми за ъпдейт на софтуера и сваляне на последната версия на картите за Западна Европа (доколкото видях из темите, за съжаление не се предвиждат нови версии за Източна, а и не можах да открия и от старите - при всички положения карти за България няма правени и явно няма и да има... :()

http://peb.pl/wbudowane-systemy-nawigacyjne/794521-rapidshare-hf-vw-mfd2-dvd-soft.html - от тук може да се свали DVD-то с картите - паролата за архивите е pawel1980

http://gpsunderground.com/forum/showthread.php?101-MFD2-amp-RN-S2-V7-DVD-Navigation - а ето тук има по-обширна дискусия относно опита на хора опитали се да го подкарат.

Аз съм с MFD2 и след като сваля всички части от архива мисля да пробвам да се ъпдейтна, така че ще пиша, когато има развитие.

ganjs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganjs » Сря 30 юни 2010 12:33

Но това не чете ДВД, ако не се лъжа ?

Uncle Jack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uncle Jack » Съб 03 юли 2010 14:41

Как се сваля от този саит защото и аз си търся cd navigation за Vw Touareg 2005год.

abadaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abadaba » Нед 04 юли 2010 23:49

ganjs написа:Но това не чете ДВД, ако не се лъжа ?

Има версии, които са със ДВД и такива със ЦД - това мисля, че е ДВД варианта.

Uncle Jack написа:Как се сваля от този саит защото и аз си търся cd navigation за Vw Touareg 2005год.

От списъка с адреси на файловете могат да се отварят един по един и да се свалят (copy/paste в полето за адрес на браузъра). И двата сайта искат регистрация, ако на човек му се харчат малко пари може да срещу няколко евро да си направи платен account и да си ги свали доста по-бързо - иначе и с безплатния става, но има ограничение на скоростта и се сваля по максимум един файл на 30 минути.

Вече мога да кажа че диска работи перфектно, но е само за Западна Европа, включва и Гърция. Firmware може би не е необходимо да се ъпгрейдва (при мен тръгна и без него).

1. Записах си на едно CD-R Unlock DVD MFD2.iso

2. Записах на двуслоен DVD-R DL Princo Volkswagen_DVD_Navigation_V7_EUROPE.iso

3. Пуснах Unlock CD-to, което след около 1-2 мин. инициализация за момент примигна с два скрол бара за обновяване на софтуера на навигацията. Това действие се повтаря до безкрай - аз го изчаках да мигне 2 пъти, за да съм сигурен, че е било успешно и извадих диска.

4. Пуснах DVD-то, което също след инициализацията извърши обновяване на софтуера - този път малко по-дълго може би 5-6 минути. След като приключи минаха още 1-2 минути за инициализация на навигацията (като след току-що сложен диск) и всичко проработи вече с новия диск с новите карти.

Стария диск продължи да си работи, само че при първо слагане пак обновява софтуера. Надявам се да съм достатъчно ясен и да успеете да се справите. :)

abadaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abadaba » Пон 05 юли 2010 0:12

ganjs написа:Но това не чете ДВД, ако не се лъжа ?

Изображение
Ето така изглежда CD версията - забележи бутона TELE - при теб е MUTE, някъде бях срещал, че това е една от най-характерните разлики между CD и DVD варианта.

ganjs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganjs » Чет 08 юли 2010 22:32

А някакъв нави диск за ЦД вариант има ли ?

abadaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abadaba » Пет 09 юли 2010 14:09

ganjs написа:А някакъв нави диск за ЦД вариант има ли ?

Не съм гледал и не знам дали ще е лесно да се намери за CD. Но тъй като твоята съм на 90% сигурен, че е DVD мисля, че не би ти и трябвала :D

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Пон 25 мар 2013 9:16

Колеги,може ли малко помощ.Свалих си файловете за картата,трябва ли да ги разархивирам и тогава да им правя исо файл?И ако да как става?Мерси предварително

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”