Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3
Здравейте,имам един неизползваем домашен субуфер в гаража.Преди да започнете да ме критикувате и да ми обяснявате как няма да е качествен звука,говорителя бързо ще се развали и така нататък....да знам че баса няма да е хубав,а за говорителя не ми пука особено тъй като отдавна седи в гаража и не се ползва.Просто искам да има нещо в багажника,което да ми "бумка" леко и толкова(че говорителите във вратите са доста изпърдели).Та колата е Golf 3 с оригиналните говорители - две пищялки над таблото и два(може би басови,защото от тях излиза само баса,когато го усиля от радиото)най-вероятно басови говорителя на вратите.Голфа е с оригиналния радио/касетофон - VW Beta 2x20W Басовият говорител който искам да вържа е 50W на 4 ома.Въпросът ми е дали ще изгори усилвателя на радиото,ако разкача единия басов говорител на вратата и на негово място закача субуфера,като за целта прокарам кабели до багажника?
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
Re: Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3
повече ще те дразни отколкото ще свири...по добре си вземи два хубави говоритела и забравяш за филма...
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Просто абсолютно нищо няма да направиш! С кажи речи няма и 5W мислиш ли че ще захраниш субуфер? Първо изхвърляш тоя праисторически звяр Бета (по скоро си го запази де да си го имаш за атракция
), вземаш модерно стерео 4х50W от рода на Pioneer и си купуваш нова компонентна система от рода на Hertz DSK 165 иии може и едни елипси да си земеш за задна линия - кора и си щракаш с пръсти, но дори и да не я направиш цялата тая работа няма как да стане това което ти го мислиш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
cezar1656 - ако исках да инвестирам в музика за колата,щях да си взема говорители за кола.Но тъй като така и така субуфера си седи в гаража и ми заема излишно място,поне да ми вършеше някаква работа в багажника на колата.Та въпросът ми е дали няма да ми изгори любимото ретро радио :D като го вържа.Ако може да помоля,без повече такива коментари от рода на "вземи си еди какво си,еди що си"!В първият ми пост съм написал точно и ясно въпроса си и очаквам отговор от компетентните хора във форума.
П.П. - Mario951 в момента нямам излишни средства с които да си сглобявам дискотека в колата,просто питах дали има възможност да стане тази работа с говорителя.... Искам да попитам как се свалят говорителите на вратата,в смисъл цялата кора ли трябва да и махам или може и така да се свали чрез издърпване?
П.П. - Mario951 в момента нямам излишни средства с които да си сглобявам дискотека в колата,просто питах дали има възможност да стане тази работа с говорителя.... Искам да попитам как се свалят говорителите на вратата,в смисъл цялата кора ли трябва да и махам или може и така да се свали чрез издърпване?
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Извинете за офф-а просто искам да попитам защо всеки втори препоръчва въпросните Hertz DSK 165? Толкова ли няма друг модел компонентна система с по-земна цена. Не целя да се заяждам с никой просто и аз искам да сменя говорителите, но не ми се дават толкова пари. Сори и към автора за спама 
ПП: Махаш капака на говорителя и той се държи на 4 видий.

ПП: Махаш капака на говорителя и той се държи на 4 видий.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Исках просто да ти изтъкна че няма да се получи това което си го замислил. Не знам дали ще изгори, но Бета-тa не може да захрани субуфер. Предположих че не искаш да инвестираш, просто казвам. Друго съветче което мога да ти дам е че има магазинчета за музика където продават на бройка всякакви говорители на тънка цена. Качеството няма да е кой знае какво, но все ще са по-добре от 20+ годишни говорители. Във вратите има мидбаси със диаметър 16.5 см. Надявам се да съм ти помогнал поне малко
Stoyanov_Vw поне до колкото аз знам това е най-изгодната компонентна система със кросовъри. То има и по-евтини компонентни системи, но те нямат тази доста важна екстра за постигане на качествено озвучаване:
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci
Впрочем и аз съм пред дилема дали да си взема такива или Хертз-а, но за този Пионер не се говори ама пък хем искам да е хубаво, хем да е евтино

Stoyanov_Vw поне до колкото аз знам това е най-изгодната компонентна система със кросовъри. То има и по-евтини компонентни системи, но те нямат тази доста важна екстра за постигане на качествено озвучаване:
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci
Впрочем и аз съм пред дилема дали да си взема такива или Хертз-а, но за този Пионер не се говори ама пък хем искам да е хубаво, хем да е евтино

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де а ако сложа по-малък басов говорител пак на 4 ома,но 28 вата? :D
П.П. - все пак благодаря за отговорите и за да не отварям нова тема искам да попитам,как мога да изкарам AUX вход на радиото?
П.П. - все пак благодаря за отговорите и за да не отварям нова тема искам да попитам,как мога да изкарам AUX вход на радиото?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
айде малко и аз да се вметна в темата.Относно това дали ще ти изгори радиото-не не се притеснявай,то и в момента говорителите по вратите са ти по 4ома.На голфа незнам но на пасата се сваля самата кора на вратата и после имаш достъп до говорителя.
Това са моите отговори на твоите въпроси.Няма да коментирам за това какъв ще е звука тъй като вече са го направили (над мен),а и ти твърдо си решил.
Може би е по-добре да продадеш въпросния субуфер на тънка цена да послужи на някого от колкото ...
Това са моите отговори на твоите въпроси.Няма да коментирам за това какъв ще е звука тъй като вече са го направили (над мен),а и ти твърдо си решил.
Може би е по-добре да продадеш въпросния субуфер на тънка цена да послужи на някого от колкото ...
- nebeto
Apokalipsisa написа:как мога да изкарам AUX вход на радиото?
не е лесна работа,не е работа за всеки,а за хора с умения в обласста на електрониката.
Купи си ФМ трансмитер с флашка ще ти струва евтино.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Mario951 написа:Първо изхвърляш тоя праисторически звяр Бета (по скоро си го запази де да си го имаш за атракция), вземаш модерно стерео 4х50W от рода на Pioneer ...
Ако искаш да те кача да чуеш една праисторическа гама 4 какво удоволствие прави с две прости елипси на кората и говорители в предните врати.
- nebeto
наистина касетофончето си заслужава да си работи още време,с нищо на отстъпва на някакъв си пайнери от ниския клас.Единственото лошо е,че е касетка,а иначе мощността си я има.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Различните озвучителни тела имат различна чувствителност - измерва се в децибели.
Това означава, че с една и съща подадена мощност от усилвателя, дадени озвучителни тела, могат да звучат доста по-силно от други със същата максимално обявена допустима поета мощност. Например ако говорителят е с чувствителност 90 db, ще вади двойно по-силен звук от друг със същата мощност само, че 87 db. Усилвателят може да изгори, когато съпротивлението на озвучителните тела е твърде ниско или твърде непостоянно... в следствие те дърпат твърде много ток от усилвателя, той прегрява и т.н. Това обаче, няма особена връзка с обявената максимална поета мощност на озвучителните тела.
Това означава, че с една и съща подадена мощност от усилвателя, дадени озвучителни тела, могат да звучат доста по-силно от други със същата максимално обявена допустима поета мощност. Например ако говорителят е с чувствителност 90 db, ще вади двойно по-силен звук от друг със същата мощност само, че 87 db. Усилвателят може да изгори, когато съпротивлението на озвучителните тела е твърде ниско или твърде непостоянно... в следствие те дърпат твърде много ток от усилвателя, той прегрява и т.н. Това обаче, няма особена връзка с обявената максимална поета мощност на озвучителните тела.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”