Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3

Мнениеот Apokalipsisa » Вто 26 ное 2013 23:26

Здравейте,имам един неизползваем домашен субуфер в гаража.Преди да започнете да ме критикувате и да ми обяснявате как няма да е качествен звука,говорителя бързо ще се развали и така нататък....да знам че баса няма да е хубав,а за говорителя не ми пука особено тъй като отдавна седи в гаража и не се ползва.Просто искам да има нещо в багажника,което да ми "бумка" леко и толкова(че говорителите във вратите са доста изпърдели).Та колата е Golf 3 с оригиналните говорители - две пищялки над таблото и два(може би басови,защото от тях излиза само баса,когато го усиля от радиото)най-вероятно басови говорителя на вратите.Голфа е с оригиналния радио/касетофон - VW Beta 2x20W Басовият говорител който искам да вържа е 50W на 4 ома.Въпросът ми е дали ще изгори усилвателя на радиото,ако разкача единия басов говорител на вратата и на негово място закача субуфера,като за целта прокарам кабели до багажника?

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Re: Свързване на субуфер към радио - касетофона на Golf 3

Мнениеот cezar1656 » Вто 26 ное 2013 23:33

повече ще те дразни отколкото ще свири...по добре си вземи два хубави говоритела и забравяш за филма...

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 26 ное 2013 23:44

Просто абсолютно нищо няма да направиш! С кажи речи няма и 5W мислиш ли че ще захраниш субуфер? Първо изхвърляш тоя праисторически звяр Бета (по скоро си го запази де да си го имаш за атракция :mhihi ), вземаш модерно стерео 4х50W от рода на Pioneer и си купуваш нова компонентна система от рода на Hertz DSK 165 иии може и едни елипси да си земеш за задна линия - кора и си щракаш с пръсти, но дори и да не я направиш цялата тая работа няма как да стане това което ти го мислиш :a045

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Вто 26 ное 2013 23:48

cezar1656 - ако исках да инвестирам в музика за колата,щях да си взема говорители за кола.Но тъй като така и така субуфера си седи в гаража и ми заема излишно място,поне да ми вършеше някаква работа в багажника на колата.Та въпросът ми е дали няма да ми изгори любимото ретро радио :D като го вържа.Ако може да помоля,без повече такива коментари от рода на "вземи си еди какво си,еди що си"!В първият ми пост съм написал точно и ясно въпроса си и очаквам отговор от компетентните хора във форума.

П.П. - Mario951 в момента нямам излишни средства с които да си сглобявам дискотека в колата,просто питах дали има възможност да стане тази работа с говорителя.... Искам да попитам как се свалят говорителите на вратата,в смисъл цялата кора ли трябва да и махам или може и така да се свали чрез издърпване?

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Вто 26 ное 2013 23:53

Извинете за офф-а просто искам да попитам защо всеки втори препоръчва въпросните Hertz DSK 165? Толкова ли няма друг модел компонентна система с по-земна цена. Не целя да се заяждам с никой просто и аз искам да сменя говорителите, но не ми се дават толкова пари. Сори и към автора за спама :beer

ПП: Махаш капака на говорителя и той се държи на 4 видий.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Сря 27 ное 2013 0:02

Исках просто да ти изтъкна че няма да се получи това което си го замислил. Не знам дали ще изгори, но Бета-тa не може да захрани субуфер. Предположих че не искаш да инвестираш, просто казвам. Друго съветче което мога да ти дам е че има магазинчета за музика където продават на бройка всякакви говорители на тънка цена. Качеството няма да е кой знае какво, но все ще са по-добре от 20+ годишни говорители. Във вратите има мидбаси със диаметър 16.5 см. Надявам се да съм ти помогнал поне малко :beer

Stoyanov_Vw поне до колкото аз знам това е най-изгодната компонентна система със кросовъри. То има и по-евтини компонентни системи, но те нямат тази доста важна екстра за постигане на качествено озвучаване:

http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci

Впрочем и аз съм пред дилема дали да си взема такива или Хертз-а, но за този Пионер не се говори ама пък хем искам да е хубаво, хем да е евтино :Mr Green Fun

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Сря 27 ное 2013 0:06

Добре де а ако сложа по-малък басов говорител пак на 4 ома,но 28 вата? :D

П.П. - все пак благодаря за отговорите и за да не отварям нова тема искам да попитам,как мога да изкарам AUX вход на радиото?

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 27 ное 2013 0:10

айде малко и аз да се вметна в темата.Относно това дали ще ти изгори радиото-не не се притеснявай,то и в момента говорителите по вратите са ти по 4ома.На голфа незнам но на пасата се сваля самата кора на вратата и после имаш достъп до говорителя.
Това са моите отговори на твоите въпроси.Няма да коментирам за това какъв ще е звука тъй като вече са го направили (над мен),а и ти твърдо си решил.
Може би е по-добре да продадеш въпросния субуфер на тънка цена да послужи на някого от колкото ...

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Сря 27 ное 2013 0:14

Apokalipsisa написа:как мога да изкарам AUX вход на радиото?

не е лесна работа,не е работа за всеки,а за хора с умения в обласста на електрониката.
Купи си ФМ трансмитер с флашка ще ти струва евтино.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 27 ное 2013 0:15

Mario951 написа:Първо изхвърляш тоя праисторически звяр Бета (по скоро си го запази де да си го имаш за атракция :mhihi ), вземаш модерно стерео 4х50W от рода на Pioneer ...

Ако искаш да те кача да чуеш една праисторическа гама 4 какво удоволствие прави с две прости елипси на кората и говорители в предните врати.

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Сря 27 ное 2013 1:21

наистина касетофончето си заслужава да си работи още време,с нищо на отстъпва на някакъв си пайнери от ниския клас.Единственото лошо е,че е касетка,а иначе мощността си я има.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Сря 27 ное 2013 14:17

Различните озвучителни тела имат различна чувствителност - измерва се в децибели.
Това означава, че с една и съща подадена мощност от усилвателя, дадени озвучителни тела, могат да звучат доста по-силно от други със същата максимално обявена допустима поета мощност. Например ако говорителят е с чувствителност 90 db, ще вади двойно по-силен звук от друг със същата мощност само, че 87 db. Усилвателят може да изгори, когато съпротивлението на озвучителните тела е твърде ниско или твърде непостоянно... в следствие те дърпат твърде много ток от усилвателя, той прегрява и т.н. Това обаче, няма особена връзка с обявената максимална поета мощност на озвучителните тела.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”