Въпросче за HertzDCX690
Въпросче за HertzDCX690
Имам въпросните колони и ми прави впечатление,че при усилване на звука над 25-6 започват да кривят.Нормално ли е това,нали им дават 90вата реални.Малко съм бос на тая тема,ако може някой да ми разясни,ще сам благодарен.Мислех да ги връзвам на едно усилвателче....
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Плеера ти невади хубав звук по принцип ,а и самия той ти е 4 х 25 Watts RMS и просто невиждам как ще ти хареса как захранва говорители със стойности:
http://www.sextonsdirect.co.uk/prodimag ... dcx690.gif
През усилвател ще свирнат в пъти по добре ,но и с читава марка плеер също ще свирне много добре тъй като съм закачал такива говорители на 4 х 50 Мax Power обаче на плеер Алпайн и свири просто каде каде по добре от това "Sony". В случая както каза един колега да изключиш "Lound" който пък този плеер мисля че неподържа тази функция,но ефекта ще е същия ,можеби трябва да ти се оправят настройките на плеера. Но винаги над 25-26-ста степен ще ти криви. Няма как един канал на който ти излиза 25 вата реална мощност да ти захранва говорител който си иска поне 80 вата. Има и нещо друго виж данеби да имаш отечка на някой от кабелите , данеби да замасява на корпуса на колата ти и от там пак да ти дава кривеж.
http://www.sextonsdirect.co.uk/prodimag ... dcx690.gif
През усилвател ще свирнат в пъти по добре ,но и с читава марка плеер също ще свирне много добре тъй като съм закачал такива говорители на 4 х 50 Мax Power обаче на плеер Алпайн и свири просто каде каде по добре от това "Sony". В случая както каза един колега да изключиш "Lound" който пък този плеер мисля че неподържа тази функция,но ефекта ще е същия ,можеби трябва да ти се оправят настройките на плеера. Но винаги над 25-26-ста степен ще ти криви. Няма как един канал на който ти излиза 25 вата реална мощност да ти захранва говорител който си иска поне 80 вата. Има и нещо друго виж данеби да имаш отечка на някой от кабелите , данеби да замасява на корпуса на колата ти и от там пак да ти дава кривеж.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят скромен опит показа,че най-арно моят плеър свири на занулени настройки на еквалайзера (Пионерче 5800),на LOUD - LOW,HPF на 50 херци,LPF (имам басче в кутийка) - 80 или 50,според стила музика.Колонките са ми Херцове,макар и 17 см.
С тези настройки почти не ми кривят колонките - чак при усилване над 57-58 (максът е 62) се започват кривочите.
Сменил съм достатъчно конфигурации и смея да твърдя,че колкото по-малко се ползват еквалайзерите,лаудове и подобни щуротии - толкова по-добре.
Мечтая си за плеър Бекер - ако някой иска да ми подарява да пусне едно ЛС.
С тези настройки почти не ми кривят колонките - чак при усилване над 57-58 (максът е 62) се започват кривочите.
Сменил съм достатъчно конфигурации и смея да твърдя,че колкото по-малко се ползват еквалайзерите,лаудове и подобни щуротии - толкова по-добре.
Мечтая си за плеър Бекер - ако някой иска да ми подарява да пусне едно ЛС.

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
andro_ написа:Направи си бас-а на 0,LOUD изключен и ако пак кривят,то причината е в плеъра (не стига мощност).Относно мощността им - не мисля,че са за повече от 50 вата.
ще пробвам баса на 0,а такава функция LOUD няма.Относно плеарчето,толкова са му възможностите явно,но за тея пари-толкова.Като ги свържа на усилвателя ще видим как ще е.Благодаря за разяснението
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”