Помощ!! шум при запален двигател
Понеже и аз разследвам същата история, да ви кажа докъде стигнах... CD-to e JVC KD-S641, усилвателя е някъв ментелив боклук, и има същия шум, придружен с едно пукане при смяна на песните... значи високият шум, който се променя с оборотите, успях да намаля доста с едно малко устройство от магазин ПАСАТ Електроникс Враца. Представлява една малка черна кутия с два кондензатора и една бубинка вътре. При мен това нещо оправи до голяма степен проблемът със шумът. Пак остана малко, но много по-добре отколкото беше. Прокарал съм 6 кв. "+" до усилвателя, 6 кв. маса и чинчовете между плейъра и усилвателя са някви скапани за 5-6 лв. със жило за remote на усилвателя.
П.С. Остана само пукането, което явно е от плейъра
П.С.2 Проблемът на филтърчето, което аз намерих е, че се връзва на "+" на усилвателя и капацитетът му е само 10 ампера и няма да издържи на някой по-мощен усилвател.
П.С. Остана само пукането, което явно е от плейъра
П.С.2 Проблемът на филтърчето, което аз намерих е, че се връзва на "+" на усилвателя и капацитетът му е само 10 ампера и няма да издържи на някой по-мощен усилвател.
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвах днеска да вържа масата на CD-то към мястото от кадето вземам маса за усилвател и пак сищата работа. После пробвах да махна антената и пак същата работа. След малко ще пробвам с корпусите.
P.S. Я разяснете повече за тея филтри. И въпрос на тая мойта система кадето басс-а е Pioneer 306DVC трябва ли и кондензатор и дали ще се оправи ако сложа??
P.S. Я разяснете повече за тея филтри. И въпрос на тая мойта система кадето басс-а е Pioneer 306DVC трябва ли и кондензатор и дали ще се оправи ако сложа??
Моя филтър го взех от магазин Пасат Електроникс във Враца. Трябва да го има по магазините за електронни елементи, или поне да ти предложат някакъв вариант. Входа се връзва към "+" и маса и от изходът взимаш "+" и маса за уилвателя. Вътре има два кондензатора и една бубина. Проблемът е, че удържа на консумация до 10А, поне този който аз си купих. Трябва да видиш колко е консумацията на усилвателя ти и да търсиш филтър, който ще издържи. Кондензатор попринцип се слага, за да се избегне падът на напрежението при пикова консумация на ток от усилвателя, като по този начин малко се подобрява динамиката на звукът при по-усилена музика, но само това знам за тях. Слагат се предимно на по-мощни усилватели.
Според мен, най-добрия начин да се справиш със шумът е, ако имаш възможност да си смениш високоволтовите кабели на свещите и бубината, с такива за каквито писа колегата по-горе.
Според мен, най-добрия начин да се справиш със шумът е, ако имаш възможност да си смениш високоволтовите кабели на свещите и бубината, с такива за каквито писа колегата по-горе.
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Не бих се учдил инЖенерите от Нео.. да са скатали част от захранващият блок на цд то..
Колега CD-то е Pioneer 4800MP купено е на 05.05.2006г чисто НОВО
RaZU написа:Значи имам един усилвател с bass каса и едно CD Pioneer 4800MP...
Пробвах с свързване на корпусите с кабел, но шума пак го има. Утре ще ходя да търся филтър
wili98 я кажи повече за тоя резистор
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”