Смяна тонколони в Пасат Б5
- ico.stoev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна тон колони в пассата
Това е другото решение на проблема http://www.electronics.bg/product_info. ... _id=116723
...
Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 мар 2011 21:22, променено общо 1 път.
Причина: К И Р И Л И Ц А ! ! !
Причина: К И Р И Л И Ц А ! ! !
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Колеги търся кабелите за задните колани защото като си купих пасата ми направи впечатление че задните колени не свирят днес се престраших да видя от къде идва проблема и стигнах само до изваждането на цс-то (Pioneer 2900-mpb)и видях че на самата букса няма изкарание кабелчета сега съм тръгнал да ги търся къде са? Ако може малко помощ къде да ги търся и иамли воабще
Попринцип не са ли ти всички кабели на една голяма букса??? Търси проблема във вратите според мен...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако на ISO конектора за закачени само един чифт да знаеш, че за задните колони кабели въобще няма. Съответно ако не са слагани допълнително и колони няма.
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Значи като си купя колони да си прекарам и кабелите до кастофончето. А в прочем може ли малко инфо от къде по принцип минават кабели и в действителност от къде мога да си ги прекарам ? Снимки тфа онова. Мерси предварително.
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Здравейте колеги..карам Пасат Б5 и имам следното CD в колата и следните неща в багажника
....
Знам, че не са от най-читавите и че дори не са от добрите или поне така съм срещал мнения във форума.
Искам да се посъветвам понеже ми омразна вече в багажника от разтурациите и съм намислил да си купя две хубави елипси да си сложа на задната кора. Така ще имам и повече место в багажника де. Е не че е някакъф малак багажник, но на моменти ми се налага да търся повече пространство.
Въпросът ми е какъв ще е съвета? Да си оставя само усилвателя и да свържа двете добри елипси към двата му канала или да махна всичко и да си свържа елипсите направо към каналите на CD-то?
Като мисля ако стане така да изключа говорителите, които са на задните врати и в задния канал да свържа новите, които ще съм сложил на кората отзад?
Аз мисля че CD-то ще се справи да ги захрани и да изкара добър звук.. ?
Благодаря предварително

Знам, че не са от най-читавите и че дори не са от добрите или поне така съм срещал мнения във форума.
Искам да се посъветвам понеже ми омразна вече в багажника от разтурациите и съм намислил да си купя две хубави елипси да си сложа на задната кора. Така ще имам и повече место в багажника де. Е не че е някакъф малак багажник, но на моменти ми се налага да търся повече пространство.
Въпросът ми е какъв ще е съвета? Да си оставя само усилвателя и да свържа двете добри елипси към двата му канала или да махна всичко и да си свържа елипсите направо към каналите на CD-то?

Аз мисля че CD-то ще се справи да ги захрани и да изкара добър звук.. ?
Благодаря предварително

за това дали да махнеш или оставиш усилвателя ти решавай,за елипсите обаче искам да те питам проверявал ли си цените на така наречените от теб "читави"??? защото да кажем имаш ли да извадиш 500-600 лв. и на ногоре дори за читав Hertz??? примерно!
Читави елипси има много,въпроса е дали си готов да жертваш толкова лев за малко повече място

- borislav_mladenov
че аз гледах ХЕРТЦ за около 150 лв. тука по други теми от форума, дето сериозно се препоръчват
ти казваш "читави"...и аз ти говоря за читави
моите са http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... -hsk-165xl ...нямат грешка,но и цената е дебела!! а ако ще говорим наистина за читави погледни ей тия 2 вида:
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-mlk2-tw
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-mlk3-pa
това е читаво...само че нещо 150-то лева дето ги говориш нещо никъде не се вписват
не знам кои теми гледаш и за какви "читави" се говори в тях но...

моите са http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... -hsk-165xl ...нямат грешка,но и цената е дебела!! а ако ще говорим наистина за читави погледни ей тия 2 вида:
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-mlk2-tw
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-mlk3-pa
това е читаво...само че нещо 150-то лева дето ги говориш нещо никъде не се вписват

не знам кои теми гледаш и за какви "читави" се говори в тях но...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Продай усилвателя и подобието на субуфер и плеъра също. Купи си един по-качествен плеър с 3 изхода за усилвател и вземи един 4 канален усилвател който да храни предни и задни говорители. Ще видиш, че разликата е огромна!!!
Недей да си режеш кората и да слагаш абсолютно излишни говорители, които ще ти свирят в гърба (нали като идеш на концерт не стоиш с гръб към сцената
). Най-важни са предните говорители и може по-нататък да инвестираш в тях. Ако не ти стигат ниски винаги може да сложиш един по-малък, но качествен субуфер. Всичко зависи обаче от бюджета и мерака.
Не 150(то такива няма), а 170лв струват елипсите от Energy серията на Hertz. Моята система е с говорители от същата серия и сега какво? Да ги подкарам със секирата ли?
Недей да си режеш кората и да слагаш абсолютно излишни говорители, които ще ти свирят в гърба (нали като идеш на концерт не стоиш с гръб към сцената

InSIDe написа:това е читаво...само че нещо 150-то лева дето ги говориш нещо никъде не се вписват![]()
Не 150(то такива няма), а 170лв струват елипсите от Energy серията на Hertz. Моята система е с говорители от същата серия и сега какво? Да ги подкарам със секирата ли?
...подкарвай ги с каквото си искаш! колегата пита за читаво без да определя цена!!! аз показвам с какво съм и какво за мен е читаво,от там нататък той си решава! като няма 1000 лв. за предни и задни говорители да си купи за 150-70....негов избор...
- borislav_mladenov
radi_nrj, благодаря че се включи колега
Аз мисля, че 150 лв. е напълно достатъчно добра цена...все пак не мисля, че на кола за 6-7 хил. лева трябва да й сложа говорители, два от които струват 1000 лв. !? Ок оценям мнението и изобщо не ги подценявам тези скъпите...ама все пак нека се огледаме малко- живеем в БГ и средната заплата е 400-500 лв. !? кой би си купил два говорителя за 1000 лв. ?

разбирам те напълно колега,но ти каза "читави" без да определяш цена,аз ти дадох мнение за това което ползвам и това което е така да се каже каймака
аз също не подценявам по-евтините модели,но да не забравяме че ти искаш да вадят звук като от буфер със стъпало. Ако ще и най-жалкото подобие на буфер да е,пак малко или много вади добра музика...затова ти дадох мнение за модели които наистина ще направят буфера излишен! ...но все пак не целя да налагам мнение!!! аз съм преценил че мога да дам 1100 лв за 4 колони и още 800 за Alpine...ти щом искаш си сложи колони не за 150,а за 50 лева...но не чакай да ти свирят като буфер със стъпало 

-
- Автомобил:
- Двигател:
InSIDe написа:разбирам те напълно колега,но ти каза "читави" без да определяш цена,аз ти дадох мнение за това което ползвам и това което е така да се каже каймакааз също не подценявам по-евтините модели,но да не забравяме че ти искаш да вадят звук като от буфер със стъпало. Ако ще и най-жалкото подобие на буфер да е,пак малко или много вади добра музика...затова ти дадох мнение за модели които наистина ще направят буфера излишен! ...но все пак не целя да налагам мнение!!! аз съм преценил че мога да дам 1100 лв за 4 колони и още 800 за Alpine...ти щом искаш си сложи колони не за 150,а за 50 лева...но не чакай да ти свирят като буфер със стъпало
Колега, би ли споделил каква ти е системата?
Интересно ми е.
И кажи дали си доволен от компонентите.
Благодаря.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”