Кой какво CD използва ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen

Коя марка използвате ?

PANASONIC
6
4%
LG
10
7%
BLAUPUNKT
12
9%
PIONEER
49
35%
JVC
15
11%
SONY
30
21%
KENWOOD
2
1%
Alpine
16
11%

Общо гласове: 140
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой какво CD използва ?

Мнениеот mania » Пет 03 сеп 2010 20:55

radi_nrj написа:Ако изключите всички еквалайзери и мега турбо гига бас настройки и пак ви хареса как свири значи CD-то ви го бива. Аз до сега не съм чул нисък или среден клас Pioneer или какъвто и да е клас Sony, които да свирят по какъвто и да е начин без еквализация.

На моя Алпин всички корекции са на 0 и не чуствам нужда да ги пипам :wink:

Темата е за радиа до 250 лв. Най-ефтиният алпин, който съм виждал беше 400. Айде да се придържаме към темата. Хубавото всички го знаем. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 сеп 2010 21:04

mania написа:
radi_nrj написа:Ако изключите всички еквалайзери и мега турбо гига бас настройки и пак ви хареса как свири значи CD-то ви го бива. Аз до сега не съм чул нисък или среден клас Pioneer или какъвто и да е клас Sony, които да свирят по какъвто и да е начин без еквализация.

Темата е за радиа до 250 лв. Най-ефтиният алпин, който съм виждал беше 400. Айде да се придържаме към темата. Хубавото всички го знаем. :beer

Точно моя в момента все още се намира в Технополис и Авител в бюджета ;)

Караш ме да копирам линк от предната страница, който си прескочил: http://avitel-bg.com/for_the_mobile/cd_players/alpine_cda_9871r/

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 сеп 2010 22:45

TiL написа:Преди 2-3г едва ли е бил 239лв

Прав си, беше 260лв mhihi

Та да излезем от спора с малко полезен съвет:

Ако се двуумите между наколко плеъра ги пробвайте на едни и същи колони с всички корекции изклюени и една и съща песен. Този, който най-много ви хареса на слух той е правилния избор.

При ефтините моделчета Kenwood и Pioneer имат някакъв звук като по тоя критерий Sony изобщо не се класира.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 04 сеп 2010 0:15

radi_nrj написа:
mania написа:

Точно моя в момента все още се намира в Технополис и Авител в бюджета ;)

Караш ме да копирам линк от предната страница, който си прескочил: http://avitel-bg.com/for_the_mobile/cd_players/alpine_cda_9871r/

Мм, това не го знаех, извинявай! Ако тогава знаех, че има алпайн на такава цена сериозно щях да се замисля за него. Винаги съм знаел, че алпайн са може би най-доброто, което може да се вземе за кола (като разбирасе не броим суперсистемите), но не бях виждал техен модел под 400 лв. Всъщност днес в едно от техно****-тата гледах един красавец, но и той беше за такива пари. Както и да е, да дрънка ;)

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Съб 04 сеп 2010 19:59

Аз съм с PIONEER DEH-p7000UB и съм много доволен... :)

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 05 сеп 2010 7:58

Още един глас за Пионер-а преди две години го взех за 280 кинта чистак , DEH-3000mp е модела , мноо доволен , предните колони също Pioneer

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 07 сеп 2010 1:47

един приятел имаше Алпин и беше супер яко доволен,докато го продаде,а след продажбата ми каза "единственото нещо за което съм съжелявал през живота си е ,че продадох СДто Алпин",а иначе евтините Сонита за 100тина лева и малко горница не ми харесват,хубавите сонита са над 220-250лв ана е наистина да кажеш сони.Успех при избора.(коментара е лично мое мнение от практиката)

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Вто 07 сеп 2010 14:11

Бе аз да се повторя :) ама свирещ сони компонент било то цд/говорител/усилвател от доста време няма само МНОГО стари модели ... А ко толко блъскате за ново цд до 250 лева, съберете още 100-150-200 лева и втора ръка алпин - 9855, 9887; пионер - 88рс; накамичи цд400 евентуално ... Вече не са чак толкова скъпи а поне свирят а не шумоиздават, а като изключим евентуални проблеми с транспорта на накамичито, плеъри от този клас обикновено са гледани, т.е. запазени до неразличимо от ново :idea:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 07 сеп 2010 16:11

kedlar написа:Бе аз да се повторя :) ама свирещ сони компонент било то цд/говорител/усилвател от доста време няма само МНОГО стари модели ... А ко толко блъскате за ново цд до 250 лева, съберете още 100-150-200 лева и втора ръка алпин - 9855, 9887; пионер - 88рс; накамичи цд400 евентуално ... Вече не са чак толкова скъпи а поне свирят а не шумоиздават, а като изключим евентуални проблеми с транспорта на накамичито, плеъри от този клас обикновено са гледани, т.е. запазени до неразличимо от ново :idea:

Не мога да се съглася с теб, колега, старо радио не еправилно а се купува. При наличие на сносни радиа за по 200 лв нови не е уместно да се купува старо за 200... Ок, алпина ,пайнер, тук спор няма. Но СТАРО означава ПОЛЗВАНО, а ПОЛЗВАНО означава НЕСИГУРНО. И защо да даваш същите пари за старо, заради анимациите на дисплея и още някой филтър повече?? Купувал съм си нокия смартфон е61 настаро, много як модел, но след 2 месеца с кеф се отървах отнего - губеше обхват на студено. Каквото друго старо съм пипнел съм съжалявал. Давам пример не с автомузика, защото стара не съм купувал, но е техника, която активно се използва, затова смятам, че примерът е уместен.

Не ме разбирай погрешно - на старо можеш да вземеш наистина уникален модел. Но гаранцията, че това, което вземаш е ново и си е твое, ЗА МЕН е по-важна от това дали моделът е много як.

Говоря САМО от личен опит и не претендирам, че мисля правилно. Обаче ако си зема за 200 лв старо радио и земе да ми прескача ще пощурея...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 07 сеп 2010 16:25

Ми аз ако мислех така нямаше в момента да имам 25 килограмов домашен усилвател Pioneer, който се очертава да има по-малко от 5 броя в България ако не е и единствен. Също така е един от най-добре свирещите купешки транзисторни усилватели за под 1000лв. Просто като се избира техника 2-ра ръка ако не разбираш на огледа викаш познат, който наистина е запознат с материята да даде мнение.

На мен ако ми предлагат читав алпин - 9855, 9887; пионер - 88рс или накамичи цд400 за 200-250лв не бих се замислил, но преди да дам парите ще го включа и поне 10-15 мин ще го тормозя с разни тестови и стари надраскани дискове. Ако продавача се дърпа ще му кажа да хвърля въдицата другаде.

Факт е, че всеки от гореспоменатите плеъри ще "здъвче и ще изплюе", който и да е нов плеър в тоя ценови диапазон.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 07 сеп 2010 17:06

radi_nrj написа:Факт е, че всеки от гореспоменатите плеъри ще "здъвче и ще изплюе", който и да е нов плеър в тоя ценови диапазон.

Това не го отричам. Приоритетие са различни, а и е до късмет. Както казах, каквото съм купил старо съм съжалявал. Мисълта ми беше за чисто механични проблеми, които не се виждат с просто око - ако някой го е изпуснал, ударил, отнасял се е немарливо. Ако техниката се пази естествено няма да мръдне. Иначе качествата на високия клас са неоспорими :beer
Един приятел има висок клас пайнер в колата - много яко нещо. Не се сещам за модела в момента, но копчето за звук освен че се върти, и се натиска в четирите посоки като курсор за менюто. А дисплеят вади красиви апликации. За съжаление в звука разлика не виждам, щото и най-хубавото радио, пуснато с тонкулони магнат става... ама той така си е решил. Освен това и всички сме запознати с приятната металическа акустика на Астра :Mr Green Fun . Но иначе радиото е прекрасно.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Вто 07 сеп 2010 23:50

Има разлика и на фабрични колони ама не чак осезаема да ... Иначе за втора ръка по-принцип не е сигурно НО за висок клас техника хората обикновено са ентелегентни потребители и ги пазят ( примерно аз цд-то не съм го докосвал, работи се само с дистанционното ), освен това ниския клас е с ниско качество компоненти, което не гарантира безотказна работа дори и да е ново, аз предпочитам старо и да ми работи от ново и да седи на гаранционен ремонт ...
Ради имах предвид 150-200 отгоре, едва ли ще се намери 88рс за 250 лева, аз с моя за под 500 не бих се разделил :)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 08 сеп 2010 16:38

PIONEER DEH-6000UB с този модел съм аз в момента и съм доволен,като се изключат всички настройки и остане всичко на нула вади хубав,качествен и чист звук,но слаб като сила,мога да увелича до край и няма тресене на говорителите/прилично силно е в купето,но с настройките е по 2/.

За качествен звук от това което съм чел и слушал/като аудио системи в коли/съм разбрал,че не само плеара е важен,цялата система трябва да е комплекс от качествени компоненти за да се надяваш на качество.Ако ще и най скъпия плеар да се постави в автомобил с говорители сони/примерно от среден клас/ няма да се чуе както трябва.
Моята сметка е,че ако плеара струва 500лв трябва поне още 500лв за говорители за да се чуе/това без усилватели и бас,с тях цифрата отива на още поне 1000лв.За качествен звук поне 2000лв са нужни,всичко надолу е компромис.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 08 сеп 2010 16:46

stanev11 написа:PIONEER DEH-6000UB с този модел съм аз в момента и съм доволен,като се изключат всички настройки и остане всичко на нула вади хубав,качествен и чист звук,но слаб като сила,мога да увелича до край и няма тресене на говорителите/прилично силно е в купето,но с настройките е по 2/.

За качествен звук от това което съм чел и слушал/като аудио системи в коли/съм разбрал,че не само плеара е важен,цялата система трябва да е комплекс от качествени компоненти за да се надяваш на качество.Ако ще и най скъпия плеар да се постави в автомобил с говорители сони/примерно от среден клас/ няма да се чуе както трябва.
Моята сметка е,че ако плеара струва 500лв трябва поне още 500лв за говорители за да се чуе/това без усилватели и бас,с тях цифрата отива на още поне 1000лв.За качествен звук поне 2000лв са нужни,всичко надолу е компромис.

:да: :да:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 08 сеп 2010 16:51

alpine 9882ri - доволно свири

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”