kedlar написа:Бе аз да се повторя

ама свирещ сони компонент било то цд/говорител/усилвател от доста време няма само МНОГО стари модели ... А ко толко блъскате за ново цд до 250 лева, съберете още 100-150-200 лева и втора ръка алпин - 9855, 9887; пионер - 88рс; накамичи цд400 евентуално ... Вече не са чак толкова скъпи а поне свирят а не шумоиздават, а като изключим евентуални проблеми с транспорта на накамичито, плеъри от този клас обикновено са гледани, т.е. запазени до неразличимо от ново

Не мога да се съглася с теб, колега, старо радио не еправилно а се купува. При наличие на сносни радиа за по 200 лв нови не е уместно да се купува старо за 200... Ок, алпина ,пайнер, тук спор няма. Но СТАРО означава ПОЛЗВАНО, а ПОЛЗВАНО означава НЕСИГУРНО. И защо да даваш същите пари за старо, заради анимациите на дисплея и още някой филтър повече?? Купувал съм си нокия смартфон е61 настаро, много як модел, но след 2 месеца с кеф се отървах отнего - губеше обхват на студено. Каквото друго старо съм пипнел съм съжалявал. Давам пример не с автомузика, защото стара не съм купувал, но е техника, която активно се използва, затова смятам, че примерът е уместен.
Не ме разбирай погрешно - на старо можеш да вземеш наистина уникален модел. Но гаранцията, че това, което вземаш е ново и си е твое, ЗА МЕН е по-важна от това дали моделът е много як.
Говоря САМО от личен опит и не претендирам, че мисля правилно. Обаче ако си зема за 200 лв старо радио и земе да ми прескача ще пощурея...