RNS MFD2 CD версия - код за активиране/отключване

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
KyD
Автомобил: SEAT Leon 2008
Двигател: 1.6i BSE

Re: RNS MFD2 CD версия - код за активиране/отключване

Мнениеот KyD » Сря 27 мар 2013 22:27

Нещо от сорта..
KyD написа:...ще са нужни 45-50 минути и услугата струва 56 лв...

:mhihi

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 27 мар 2013 22:39

а мерси :)

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Чет 28 мар 2013 14:05

Да не отварям нова тема, гледам има някакъв проблем при смяна на едно устройство с друго примерно RNS MFD2 с RCD 310, 210 че е възможно да изтощи акумулатора.

В какво точно се изразява и лесен ли е за преодоляване този проблем?

едит:
извинявам се за новата тема която беше с право заключена от модератор. Ако може някой да отговори тук ще съм благодарен :)

mokata7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mokata7 » Съб 30 мар 2013 12:26

Здравейте колеги има една българска поговорка "Не питай старило ,пйтай патило".Преди време си смених оргиналното сд с навигация RNS 510 MFD 3 ,за уточнение тъй като виждам, че има въпрос от колега и с SEAT LEON / Въпросната навигация е монтирана точно на такъв автомобил, но е свалена от VW/.С няколко думи -след монтажа на навигацията, респективно RCD 210 или RCD 310/които има особеност при монтажа на Леона, ако иска колегата с Леона нека ми пише на "лични" за подробности/ се отива директно в оторизиран сервиз било то на Сеат или VW /По избор/, за така нареченото Разкодирване .Самата операция струва 30лв.и продължава 20-30 мин.Това са цените в Аутотехника Плевен и Велико Търново/Сеат/.След което ти правят запитване за кода до Германия ,ако е VW Или Испания ,ако е Сеат .Въвежда се кода и даденото устройство заработва ,ако всичко е нормално / кода е четирицифрен/.След което може да си монтираш навигацията или RCD на който искаш автомобил сига да позволява./Дилара ти дава разпечатка с кода и софтуер на въпросното устройство и всякакви дани късаещи го/.Аудиотехниката на VAG е взаимозаменяема.Някои път самото разкодирване става и без запитване до пройзводителя ,като се влиза в компютъра на автомобила /но само при определени диларите, тъй като си има тънкости/Да не се подценява въпроса и с CAN Gateway/проблема с акумулатора е реален/ Надявам се да съм бил полезен на етусиастите.Успех!

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 03 апр 2013 7:44

И все пак как да разберем преди смяната на 2 устройства дали ще се наложи задължително смяна на can gateway?
Смяна на rns mfd2 с rcd310 или rcd210 на VW Touran 2004 ...? :question

mokata7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mokata7 » Сря 03 апр 2013 9:01

За автомобили пройзведени след 2007г. няма да имаш проблем с CAN Gateway- тоез с изтошаването на акумулатора. Това показва практиката. При мен нещата се получиха точно поради този предпоставка. За автомобили пройзведени преди тази година съм почти сигурен ,че ще трябва да смениш и въпросния модул/CAN Gateway/.Моя съвет е да си го намериш от автомобил пройзведен след 2007г и да си решиш проблема.
Успех!

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 03 апр 2013 10:21

А каква е другата алтернатива за смяна на rns mfd2 , с кое друго устройство мога да го сменя без смяна на can gateway единствено трябва да има AUX IN, то rcd310 или rcd210 за 2004 гледам че няма...

т.е. интересува ме кое е устройството за 2004 оригинално за Touran с aux in (по долен модел от rns mfd2)

едит:
примерно тука ->http://www.ebay.co.uk/itm/VW-GOLF-PASSAT-TOURAN-SCIROCCO-RCD310-RCD-310-DAB-MP3-CD-RADIO-STEREO-/280747201777#vi-content

гледам модела rcd310 го дават за TOURAN 2009 MODEL YEAR ONWARDS (1T) , а моя туран също е 1T викам си...да не би да съм с новия can и да спестя някои лев :)

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 03 апр 2013 15:45

Имам следния can gateway
Vag Number 1k0 907 530c
Gateway H080080

Мога ли да разбера дали ще имам проблеми със RCD310 или RCD210

или за този can gateway кое е подходящото радио с AUX IN

mokata7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mokata7 » Сря 03 апр 2013 17:35

Колега, мога ли само да попитам -тази цялата идилия със смяната ,защо я правиш /тъй като аз не виждам смисъл ,освен ако тази смяна не се извършва в името на RNS 510 MFD 3/.Ако ти трябва Aux-in има толкова много модели дигитални ченджари който се включват към оргиналната уредба без да укабеляваш допълнително и имат превъзходни декодери които четът всичко, ,което моментално праща в"пенсия " всички заводски ченджъри , RCD 310 и RCD 210.Като предимството на тези ченджари е че освем че слушаш звука през оргиналната уредба - излиза много по евтино и не преправаш Нищо.
Дано съм ти бил полезен!

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 03 апр 2013 18:45

Ами ще се разделям с колата и искам да я дам с по-евтин вариянт радио но задължително да има aux in .
То ако беше за мен хич нямаше да си барам mfd2-ката понеже сам съм си извел aux-in и си работи перфектно.

rcd310 или 210 ами да, затова искам да сложа някои от тях но само ме интересува как да се справим при евентуален проблем с падане на акумулатора - всеизвестния can gateway проблем (някаква ел. хватка няма начин да не сме побългарили... :))

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Сря 03 апр 2013 21:50

До колкото разбирам най-новата версия на can-bus Gateway-a e 7N0907530M .
Струва ли си да се търси 2ра ръка, от морги и т.н. и това ли е наистина подходящия gateway за преодоляване падането на акумулатора (за ъпгрейдване rns mfd2 към rcd210)

mokata7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mokata7 » Чет 04 апр 2013 17:30

Здравей колега, по серииния номер трудно ще намериш човек ,дори и в оторизиран сервиз да ти гарантира ,че проблема с акумулатора ще бъде отстранен при смяната на въпросния модул, камо ли в форума .Аз ти споделих моя опит/това което показа практиката/.На твое място бих направил следното:
1.Рискуваш и правиш смяната на СД без да сменяш CAN Gateway-може да извадиш късмет ,а дори и да падне акумулатора не е болка за умиране,ще си го дозаредиш без да има последсвия за самия него.Като в този случей може да спестиш излишни средства , а и ще знаеш къде е със сигурност проблема без да се вкарваш в допълнителни игри- тоез средства за закупуването на CAN Gateway.
2.Предполагам ,че след като ти е толкова ценен RNS MFD 2 ще си закупиш отново Автомобил от марката /Но знаеш ли дали тои няма да бъде обурудван с по добро устройство от сегашното ти ,визирам RNS 510 MFD 3 или RCD 510, които са много по добър вариант ,а и не са толкова скъпи вече - екстрите които имат и сауда от тях превъзхожда многокократно твойто устройтво-не ме разбираи погрешно.Аз имах RNS MFD 2/тъй като ме подведоха и с мъка се отървах от него/ продадох го и не съжалявам въобще /балкан разлика от споменати те от мен устройства/.Като споменем и че твоито устроиство не чете дори и MP3 ,камоли карта за него да има -всичките тези терзания са излишни.
Решението си е твое, но обмисли добре нещата за да не съжаляваш за хвърлените усилия по демонтажа и т.н.
Пожелавам ти да си разрешиш проблема по най -безобидния начин!

bishkot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bishkot » Чет 04 апр 2013 19:14

мерси за съветите колега , ще направя така

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Съб 01 юни 2013 23:46

Да попитам и аз .
Намирам си нави 510 модела на голф 5 - 6
за хубави пари вземам го и си го поставям на колата и се
установява ,че иска код .Всико хубаво отивам да го разкодирам в дилъра на Фолсваген !
И се установи не дай се боже ,че навито е кардено какво става тогава няма код няма нави и става какво .
Че примерно съм дал 500 лева и съм гръмнал с кредена стока такали

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”