Интересен проект за мултимедия PASSAT B5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Re: Интересен проект за мултимедия PASSAT B5

Мнениеот kokouaz » Вто 11 ное 2014 11:24

Здравей,

всичко ще е скрито. AUX-а влиза отзад на CD-то( с ALPINE съм и той има такъв кабел)
USB- което излиза от телефона ще влезе в хъб-разклонител. Единия извод ще е за зареждане а друг ще изкарам на таблото, за да мога да качвам и свалям инфо без да разглобявам.
Принципно за зареждане съм решил,но не съм го осъществил все още..... телефона ще е постоянно към зарядното( не съм купил но със сигурност ще е такова което да не консумира ток когато не зарежда) За това кога да включва и изключва смятам да намеря приоложение което да контролира процеса когато батерията падне на 15% и да го спира при 99%. Това е най- добрия вариант според мен стига да намеря кой да го напише.....:-) Знам, че може. Покрай мен много несериозни хора, а аз лично не мога!

Приемам оферти, ако на някой му се занимава.

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 11 ное 2014 11:43

става като оригинално, супер :)

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Съб 03 яну 2015 11:04

Почти на финала!!!
Мултимедията е качена и изпробвана.
Препоръчвам на всеки който му се занимава и има някой лев за глупости да си поиграе. Кефа е голям а и е много полезно!
Сложих по голяма карта ( памет ) натъпках я с музика и потеглих на път за празниците. Тъй като пътувах по познати маршрути не ми се наложи да ползвам GPS-а, но по едно време реших да го тествам и имаше проблем с програмата. За 10 мин. закачих устройството преинсталирах с последната карта и тръгна. Най странното е, че намира спътник изключително бързо! И на моя телефон съм същата версия и настройки, но на HTC-то закача веднага......странно! Тъй като свързвам телефона с кабел с жак към CD-то, ми позволява да слушам, и радио. Както може да се досетите в "демо" версия защото кабела си е кабел и е натъпкан в таблото. Яд ме е и по нататък може да помисля по въпроса защото софтуера показва много добре визуално радиото и си заслужава.
Естествено имах и един проблем който отстраних. Тъй като е телефон автоматичното въртене не позволява хоризонтиране постоянно, което дразнеше малко. Малко търсене и излязоха 4723846234712 приложения за "SCREEN ROTATION LOCKER" и воала!!
Сега остана само да намеря приложение за автоматично зареждане, въпреки че батерията държи яко, дори в тези студове се представя много по- добре от очакваното!! За сега го зареждам ръчно, така или иначе ползвам и USB-то за прехвърляне!Според всички "жичкажии" с които се консултирам дори нямало смисъл да го изключвам от зарядното първо защото когато е пълен той сам спира да дърпа и второ дори на заряд разхода бил изключително малък и батерията на колата нямало да го усети. Въпреки че съм с нов акумулатор ще изчакам да мината студовете и ще го пробвам.
Явно изолацията която сложих за да запуша клапата си върши работа. След като 3 часа го духа 30" медията беше в чудесно състояние.
WIRELESS- антената явно му е доста силна защото постоянно намира мрежи :-) :-)
Прикачени файлове
DSC01003.JPG
DSC01008.JPG
DSC01009.JPG
DSC01011.JPG
DSC01014.JPG

Последна промяна от kokouaz на Съб 03 яну 2015 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 03 яну 2015 13:08

Чудесно е станало ! Браво :th_up

nanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nanko » Съб 03 яну 2015 15:57

браво много кадърно си го направил :th_up

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Съб 03 яну 2015 16:50

Благодаря.
Радвам се, че ви допада как е станало защото функционално аз нямах съмнения колко ще е полезно!
Единствено дупчицата за достъпа до копчето за пускане малко дразни на снимките, но на живо не ми прави впечатление.
М/у другото има и много хитро капаче, което забравих да снимам. Направих го от ламелите на духалката и имитира затворена клапа. Целта му е при бърз поглед да не дразни неправилните хора :beat_butt2

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 04 яну 2015 10:45

kokouaz написа:...Според всички "жичкажии" с които се консултирам дори нямало смисъл да го изключвам от зарядното първо защото когато е пълен той сам спира да дърпа ...

ТОВА НЕ Е ВЯРНО! , ако има три пина на които батерията опира значи 100% имаш + и - директно от USBто към батерията (при Samsung само минуса е директен) и третия е сигнала към процесора . Това рано или късно ще скапе батерията .

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Нед 04 яну 2015 16:38

Благодаря за информацията!
Това е материя която не ми е много ясна и затова приемам всякакви съвети.

А ако някой може да помогне с приложение за автоматично стартиране на зареждането ще съм още по благодарен!!!

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Сря 07 яну 2015 13:05

ТОВА НЕ Е ВЯРНО! , ако има три пина на които батерията опира значи 100% имаш + и - директно от USBто към батерията (при Samsung само минуса е директен) и третия е сигнала към процесора . Това рано или късно ще скапе батерията .[/quote]

Колега "sportul" може ли да се възползвам от съвет от теб, явно хората с които съм се консултирал не са ми дали много правилна информация!!
Исках да те питам ако се скапе батерията от постоянното зареждане, това значи че телефона ще постоянно от батерията на колата. Въпросът ми е като не го ползвам и си стои на " stand by" режим дали ще го усеща като разход според теб. Според мен консумацията би трябвало да е пренебрежимо малка?!

Поздрави.

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Мнениеот dmarkov » Сря 13 яну 2016 19:01

Здравей колега,
Чудесен проект и много добро изпълнение!
Интересно ми е дали има развитие със зареждането? Батерията скапа ли се? Може ли постоянно да си черпи ток от колата - пренебрежимо малък ли е разхода или?
Някакво развитие като гледам след около годона експлоатация?
Повече ето такива проекти като твоя във форума би било чудесно.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”