Гаден шум - чувам си двигателя през субуфера

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Съб 22 мар 2008 19:57

ACCELERATOR написа:Относно масата - вчера я закачих на друго място, и нямаше никаква промяна. ЦД-то е висок клас Алпин, преди него имах Кларион пак висок клас, и пак беше същото.
Мисля си, че проблема идва от усилвателя, който веднъж при монтаж нещо прецаках. Не помня какво точно му направих, но май оттогава се появи този шум.

при мен стана на един тъндер дадох на къзо и изпука но само в тази кола го прави пробвах в мойта и го нямаше това нещо и на мен ми е нм чудно как става тая работа

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 25 мар 2008 17:19

За съжаление днес открих, че филтърчето не само ми филтрира гадните звуци, ами и част от баса :cry:
Първоначално като го купувах и пробвах не бях забелязал, и почти веднага (като се прибрах) се заех да укрепям субуфера в багажника с ремъци, за да не се мърда. Сложих го в ъгъла на багажника, за да не пречи. После забелязах, че баса се чува малко по-тихо, а в съвсем ниския регистър разликата беше още по-голяма. Отдадох го на това, че съм преместил субуфера. Днес имах време да го сложа пак в средата и... разлика - никаква. Махнах въпросното филтърче, и чудо - баса пак се УСЕЩА, а не само се чува :twisted:
Но проблема с гадния шум остава. Май ще трябва да търся кондензатор, дано се оправи с него. :roll:
Едит: м/у другото - кондензатор под 100лв не мога да намеря. То ако давам 100лв за кондензатор, май по-добре да сменя усилвателя :roll:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 25 мар 2008 18:22

ACCELERATOR написа:Но проблема с гадния шум остава. Май ще трябва да търся кондензатор, дано се оправи с него. :roll:
:roll:

кондензатора се слага при недостик на ток( притреперва колата на сфетофар, фаровете премигват при ударяне на бас) :wink:

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Пет 28 мар 2008 2:12

екраниран сигнален кабел

Потребителски аватар
member313
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот member313 » Пет 28 мар 2008 21:20

[quote="ACCELERATOR"]За съжаление днес открих, че филтърчето не само ми филтрира гадните звуци, ами и част от баса :cry:
Първоначално като го купувах и пробвах не бях забелязал, и почти веднага (като се прибрах) се заех да укрепям субуфера в багажника с ремъци, за да не се мърда. Сложих го в ъгъла на багажника, за да не пречи. После забелязах, че баса се чува малко по-тихо, а в съвсем ниския регистър разликата беше още по-голяма. Отдадох го на това, че съм преместил субуфера. Днес имах време да го сложа пак в средата и... разлика - никаква. Махнах въпросното филтърче, и чудо - баса пак се УСЕЩА, а не само се чува :twisted:
Но проблема с гадния шум остава. Май ще трябва да търся кондензатор, дано се оправи с него. :roll:
Едит: м/у другото - кондензатор под 100лв не мога да намеря. То ако давам 100лв за кондензатор, май по-добре да сменя усилвателя :roll:[/quote]

Ако си навит да пробваш с кондензатор за 5 лв те уреждам с един, няма да загубиш нищо. После ако искаш пак си сложи филтър. И не се лови на тия лъскави кондензатори за по 100 лв. Има български по 15-16 лв със същит функции просто нямат дигитален волтметър :)

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Съб 29 мар 2008 10:53

member313 написа:Ако си навит да пробваш с кондензатор за 5 лв те уреждам с един, няма да загубиш нищо. После ако искаш пак си сложи филтър. И не се лови на тия лъскави кондензатори за по 100 лв. Има български по 15-16 лв със същит функции просто нямат дигитален волтметър :)

колега дай да видя този кондензатор (снимка) :wink:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Нед 30 мар 2008 20:18

Може и масата на чинча на CD-то да не е наред. Пробвай с една жичка да допреш чинча (външната част) към корпуса на плейъра и ако шумовете изчезнат, измисли начин как да си оправиш масата.

Потребителски аватар
Popov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Popov » Нед 30 мар 2008 21:53

Пробвай пак да преместиш масата на усилвателя или кондензатора.Случвало ми се е няколко пъти все едно си чувам турбото на колоните :)

Потребителски аватар
fenomena
Автомобил: VW POLO G40
Двигател: PY

...

Мнениеот fenomena » Нед 06 апр 2008 12:38

Колега със какво CD си :?

Потребителски аватар
member313
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот member313 » Пон 07 апр 2008 17:17

Ето ти снимка, ама като не можах да изключа светкавицата на фотото нищо не се чете (кондензаторите от този вид са обвити в найлоново фолио) ... Сори :) Продават се по магазините за електроника.

http://images25.snimka.bg/005555327.jpg

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”