Ретрофит - мултимедия MIB1 към MIB2 + High Line камера

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
alex.chav20
Автомобил:
Двигател:

Re: Ретрофит - мултимедия MIB1 към MIB2 + High Line камера

Мнениеот alex.chav20 » Съб 11 сеп 2021 18:36

Привет на всички.
Изчетох цялата тема и имам няколко въпроса. Идеята при мен е следната. Имам Леон 2013-та с MIB1 система, с малкия 5.8" дисплей, и headunit в жабката. Нямам USB порт никъде.
Искам да ъпгрейдна до MIB2 като основната ми цел е Apple carplay. Намерих си по-големия дисплей 6.5" и даже го чакам. Намерих и headunit с парт номер 5QA035824, за който доколкот намерих инфо е това, което ми трябва. Ще си намеря и USB порт и идват въпроисте.
Не пропускам или допускам грешка досега с необходимите неща? В България има ли кой да ми ги разкодира и настрои да работят в колата?

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtoni » Нед 12 сеп 2021 11:21

По принцип в Бг има да кой да го направи но зависи кой е производителя на етикета на унита и дали е с двете sd card.Ако е без нави модела трудно. За усб-то не се взема какъв да е задължително усб с подръжка за карплей който е цифра

alex.chav20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex.chav20 » Нед 12 сеп 2021 12:08

Може ли някакви контакти, ако знаеш? Директно да говоря с тях какво ми трябва и какво да търся.

Потребителски аватар
beboyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beboyan » Сря 15 сеп 2021 7:22

аз във фейсбук пиша vag coding и почвам да питам наред фирмите, които излизат. харесваме с някой за услуга и цена, връзват ми се през китайския одис и длинк ако е нужен и кодират отдалечено. За момента всички са били точни.

superspas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superspas » Сря 24 юли 2024 21:51

Здравейте, имам Seat Leon III от 2019 година, на който мултимедията е базова, предполагам MIB1 с бутони за Radio, Media, Sound, Car, Menu , т.е. може да си свържеш телефона, да слушаш от него, да говориш, но няма навигация Андроид ауто и т.н. . Парктроника също е базов, без камера, само при каране назад. Не съм много наясно с видовете модификациии версии и т.н., но знам, че в по-високото ниво на оборудване има вариант с по-големия дисплей ,мисля 8 инча e с андроид Ауто, по-добър парктроник и т.н. - (това предполагам е MIB2) . Искам да попитам няколко неща. Първо, има ли как да си ъпгрейдна мултимедията, евентуално с по-големия дисплей и с навигация и андроид ауто. Второ ако може, по какъв начин може да стане да търся такава мултимедия втора употреба примерно от друг Сеат, Голф 7, Шкода октавия (не знам дали са съвместими) или трябва да се вземе "китайска". Ако е неоригинална т.е. ако е "китайска", може ли да се направи така, че да си има пълната функционалност, освен навигацията, медията и радиотио, да може да си се виждат менютата с настройки по колата, информация за разход и т.н. Доколкото разбирам добавянето на камера за задно виждане не е особен проблем за поставяне? Също така (както става ясно :)), няма да мога да се справя сам, така че може ли да препоръчате сервиз/човек, който да може да свърши тази работа и.... ориентировъчно колко би струвала цялата операция :)?
Прикачени файлове
Multimedia.jpg

JORDITO
Автомобил: Skoda Octavia III
Двигател: CLHA 2014

Мнениеот JORDITO » Чет 25 юли 2024 16:48

Ей не вярваш значи, каквото ти казах по телефона :biggrin Сега няма да се обаждам, за да ти кажат и колегите същото :biggrin

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Вто 30 юли 2024 8:05

superspas написа:Здравейте, имам Seat Leon III от 2019 година...

Май не си чел внимателно темата :smile Първо трябва да решиш по кой път тръгваш: китаец с андроид (ама читав, не от евтините боклуци) или МИБ2, и да всичко ще си бачка ако се направи като хората.
За андроид мултимедиа JORDITO е твоя човек, каквото ти казва това е. За МИБ2 може да питаш как седи въпроса xtoni.
Аз като го правих това избрах МИБ2, щото по-убаво от ОЕМ няма :mhihi , всичко си правих сам без хакването. Сега вече има достатъчно инфо из нета и софтове също.
Андроида ще стане по-лесно и по бързо, можеби и по-евтино. Мяркал съм готови МИБ2 сетове плъг анд плей, търси в ебей.ук. Ето тези ще ти свършат работата със сигурност но на съответната цена:
https://www.seatcupra.net/forums/forums ... tions.391/
https://eastyorkshireretrofits.co.uk/co ... pgrade-kit

JORDITO

Мнениеот JORDITO » Вто 30 юли 2024 17:33

bahyr написа:
superspas написа:Здравейте, имам Seat Leon III от 2019 година...

За МИБ2

Мани китаеца,там е ясно. Тук питанката е повече ,че той няма инсталация и модул в жабката. Няма и захранваща букса за дисплея.
Някой трябва да се навие да му бутне таблото,да удължи кабели до жабката, да монтира нов панел в жабката и най -интересното. Някой трябва да му направи инсталация със захранващата букса за дисплея.
Другата част по миб2 е лесна :biggrin

kajo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kajo77 » Пет 23 авг 2024 14:14

Да се включа и аз в темата ако може?!
Имам Т6 2018 година и реших да му сложа MiB2 от Мултиван! Работи си вече след премахване на компонент протекшън . Сложих и "USB port" оригинален с кабели от китайците. Проблем е че не ми тръгва Андроид ауто с моя телефон. Слагам на комшията Самсунга и тръгва,с моя не тръгва! Каква е причината ??

JORDITO

Мнениеот JORDITO » Нед 25 авг 2024 8:19

Ако си с Huawei е възможно да имаш драми.

kajo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kajo77 » Вто 27 авг 2024 8:08

JORDITO написа:Ако си с Huawei е възможно да имаш драми.

Телефона ми е Моторола,което си е Леново дефакто! Значи мислиш че е от телефона!?

Потребителски аватар
beboyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beboyan » Вто 27 авг 2024 23:47

или от кабелът, много ядове имах с разни кабели, много си зависи.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”