Антирадар-всичко за него?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 30 юни 2007 0:51

Понеже вече влезнаха новите глоби и е крайно наложително /при мен само така става/ и четох ли четох за радар детекторите.Естествено по финансови причини съм се спрял на Кобра 7000-95 лв и на Сейвъра-40лв.Та от това което чета Кобрата е доста по-стабилна,голям обсег и с разширени възможности ,но пък тука радарите са само Х-Банд ,а другите честоти са кво ли не/демек улавя множество честоти който не са радар/-има ли начин част от честотите да се изключат и екстрата за засичена не осцилоскопа на радара дали найстина върши работа?Другото е сейвъра който е само Х-Банд ама пък много се смущавал/как се смущава като има работен диапазон само 50 херца :? /.Някой да даде смислени обяснения на неяснотийте който ми се породиха ,че вече ще се побъркам :cry:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 30 юни 2007 6:05

моя е бел - канадски ако не се лъжа. многократно се е изплатил (купих го за 120 долара на старо преди 10 години), обаче е страшно чувствителен и прихваща сякви сигнали, особено в близост до бензиностанции и банки. сейвър имам на служебната баничарка - в 90% от времето мълчи, т.е. поне не хваща паразитни сигнали, но пък не съм го ползвал достатъчно дълго, за да изкажа друго мнение.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 30 юни 2007 6:56

и мен много ме вълнуват тези въпроси за антирадарите :roll:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 30 юни 2007 8:40

използвам Cobra 9330 и съм доволен.сигналите от бензиностанции се различават лесно от сигнала при радар.спасил ме е доста пъти и си е избил парите.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Съб 30 юни 2007 9:36

аз също съм с cobra, но не му знам модела :oops: иначе досега не ми е изневерявал :lol: почва да пищи от доста далече и винаги съм успявал да намаля скоростта до ограничената :wink: според мен тези машинки винаги са от полза и си избиват парите :wink: въпреки че моя не съм го плащал :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 30 юни 2007 11:26

Rabbit_TDI написа:Понеже вече влезнаха новите глоби и е крайно наложително /при мен само така става/ и четох ли четох за радар детекторите.Естествено по финансови причини съм се спрял на Кобра 7000-95 лв и на Сейвъра-40лв.Та от това което чета Кобрата е доста по-стабилна,голям обсег и с разширени възможности ,но пък тука радарите са само Х-Банд ,а другите честоти са кво ли не/демек улавя множество честоти който не са радар/-има ли начин част от честотите да се изключат и екстрата за засичена не осцилАТОРа на радара дали найстина върши работа?Другото е сейвъра който е само Х-Банд ама пък много се смущавал/как се смущава като има работен диапазон само 50 херца :? /.Някой да даде смислени обяснения на неяснотийте който ми се породиха ,че вече ще се побъркам :cry:

Кобра 7000 имах до скоро (вече служи на друг форумец). Нямал съм случай да засичат и да не се обади. Лошото е, че се обажда много за други сигнали (но те лесно се различават - поне в България де). Нямам впечатления от Сейвър, но дори и да е само на Х-банд, там също има доста излъчвания, т.е. логично е също да се смущава. Не знам за другите, но съм имал досега Whistler и Cobra - имат си режим "намалена чувствителност" - за в градски условия, но не съм я ползвал - предпочитам да ми пищи (звука може да се намали или спре), но да не пропусне засичане, ако има такова.
Не се знае в близко бъдеще дали няма да има полицейски радари на други честоти (бандове) - тогава какво правиш със "Сейвър"-а ? Най-добре е да видиш на живо как действа "Кобра" и "Сейвър" - от някой колега например. Моето мнение е за "Кобра", ако можеш да си я позволиш. Но този модел за 95 лв. - 7000, няма възможност за засичане на осцилатора на полицейския радар. Не че моят (Cobra XS9330) като я има, съм я виждал да работи де ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 30 юни 2007 12:42

Лошото е че понякога даже и радара да те предупреди пак се опитват да те хванат за риба ! Пример оня ден карам по магистралата за Пловдив съвсем примерно 120-130км/ч ,радара /Кобра/ почва да пищи а пред мен има камион. Аз намалявам до 90-100 но после решавам че при ограничение 130 може спокойно да мина с 110 и почвам да изпреварвам камиона преди куките. И какво мислите става .....ми спират ме и оня ми ти боклук ми вика "...скороста е над допустимата-140км/ч..." Направо ви казвам избеснях,разправям му как отпреди 1км знам че засичат и да не съм малоумен да изпреваря точно тогава с превишена скорост и един куп други неща му издумах дето даже и не ги помня понеже бях в състояние на амок. Усетиха че няма да има кинти от мен и почна да ми обяснява да съм се успокоял че само щели да ми пишат фиш за 5лв. Ей нагли копелдаци бе,ама ми прегледа документите и ми каза да карам с разрешената скорост-демек според него аз съм карал бързо а той е добра душа и ме пуска! А кажи после как да ги уважава човек :twisted:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 30 юни 2007 12:50

Stivi написа:...скороста е над допустимата-140км/ч...

Не че ми се е случвало (всъщност почти), ама бих ги питал с какво са ме засекли (и бих споменал "бай Лазар"). Ако извадят някакво листче, се гледа датата и часа. След това може кротко да се обясни че си има телефон (02/9822222) на който всеки може да се оплаче от корупция. Отделно че всеки полицай си има знак с номер, а и е длъжен да се представи. Май остава само пожеланието да се кара по-внимателно, и обяснението "че си случил на добра душа".

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Съб 30 юни 2007 15:29

моя е кобра - незнам номера,ама във Варна засече новите патрулки с видеокамерите.Много съм доволен.Верно,че пищи на всики бензиностанции ама ...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 30 юни 2007 19:11

joro_kem написа:моя е бел - канадски ако не се лъжа. многократно се е изплатил (купих го за 120 долара на старо преди 10 години), обаче е страшно чувствителен и прихваща сякви сигнали, особено в близост до бензиностанции и банки. сейвър имам на служебната баничарка - в 90% от времето мълчи, т.е. поне не хваща паразитни сигнали, но пък не съм го ползвал достатъчно дълго, за да изкажа друго мнение.

90% мълчи за паразитните сигнали ,или мълчи за полицейски радари?
P.S.Иначе като си земат нови радари ченгетата и аз ще си зема нов детектор -то по тая логика и Кобрата може се окаже излишна :) Предпочитам да ми лови само полицейските пък ако ще и след няколко месеца да зимим нов/ако сменят радарите/ щото се пак е 40 лв. та и за 5-6 месеца ще се избие.Питането ми е дали хваща 100% сегашните ТР-4

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Съб 30 юни 2007 21:43

Ползвам Whistler DE-1730 от 2г. В режим "City" в близост до фотоклетки казва, че има фотоклетка :) Иначе не пищи за щяло и нещяло. До сега съм му избил парите многократно. 2 пъти са ме хващали с "превишена" скорост. 1вия път пича (полицая) се опита да ме обеди, че съм превишил скоростта, но часа не съвпадаше.. и ме пусна като видя, че няма да стане неговата работа. 2рия път ме хванаха.. ама бях сам на края на магистралата (където има ограничение 60) а аз бях с 80.. и ме хванаха като ме видяха и пуснаха радара специално заради мен :).
Та в общи линии - 49$ го купих - 30$ доставка от САЩ.
МНОГО ДОВОЛЕН :ahoy

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 01 юли 2007 22:19

Някой знае ли нещо за разликите между 7000 и Pro 7080 на Cobra.Аз видях само ,че има засичане на Instant on/ама засичане на някой засечен преди теб ,или на радар в такъв режим :? /.Като гледах нямаше и засичане на strobe alert -вероятно това е осцилатора.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 01 юли 2007 22:33

най-вероятно ще е радар в режим на готовност, т.е. тези с "пистолетите"

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 02 юли 2007 21:17

Поръчах Cobra Pro 7080 от няква ямболска фирма/после разбрах и ме беше яд-щото ако стане нещо до гаранция :cry: / и пристига в сряда.Като я изпробвам ще пиша впечатления.
P.S.Някой знае ли нещо за VG-2 и Spectre-1 сигналите?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 10:39

Днеска дойде детектора обаче Cobra ESP 8200/95 лв. с доставката/ вместо PRO 7080 :cry: Баси хората ено поръчваш друго идва.Иначе като параметри е същото като 7080 .Някой ако знае разликата да каже.Неска ще монтирам и след някой друг ден ще пиша.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”