Здравейте!
От известно време съм притежател на Голф 3 `96г. Съответно съм член и на форума, от който научих доста полезни неща. Това ми е първия пост ... а темата е точно същата като тази. Затова си позволявам да пиша тук. Дано не е проблем.
Та, колата е с фабричните колони, които меко казано не стават

Проблема е, че и плеъра не е кой знае какво - касетофон JVC KS-FX11. Едно време баща ми ползваше тоя касетофон с 4 колони Kenwood в една Шкода 120 и беше лудница. И тъй като е касетофон ... използвам FM трансмитер, от който между другото съм доста доволен. Знам, че комбинацията е лоша, но горе-долу знам капацитета на усилвателя на касетофона.
Сега ще си кажете - при толкова много минуси, какво искам? Определено не търся типичното за Голф озвучаване. Просто искам като си пусна музичката да ми свири добре
вътре в колата. Фабричните колони почти не се справят с ниските честоти ... високите как да е, свирят. Колата е двуврата/триврата, не ми се реже кората отзад, а и нямам мерак да отварям дискотека. Така, сега да почна с въпросите:
1 - Какъв размер говорители трябва да търся за вратите? Предпочитам да не ползвам фланци и т.н.
2 - До колко си струва да сменям и пищялките и какъв точно размер ми трябва?
3 - Ще ми трябват ли кабели, филтри и т.н. или просто свалям старите и слагам новите (доста съм бос в тая област)?
Както виждате - доста въпроси, всичките до един са тъпички, но ... какво да се прави. Сега за бюджета. Склонен съм да отделя 80-100-120 лева, но не знам до колко ще са оправдани като се има впредвид липсата на качествен усилвател и използването на трансмитер (не че това са много пари 2 качествени колони). Някъде прочетох доста добри неща за
това, но темата беше стара, а и този магазин е в Пазарджик (аз съм от София) и единствения вариант остава он-лайн поръчка.
Дано съм бил изчерпателен. Благодаря предварително на всеки, който се наеме да помогне или предложи нещо!