Тонколони във вратите за VW Golf 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Тонколони във вратите за VW Golf 3

Мнениеот PabloEscobar » Съб 07 ное 2009 12:01

Здравейте,

реших да си купя тонколонки за вратите ( предните и задните ) и след доста избиране се спрях на Titanium серията на Ground Zero. Като цяло музиката в колата ми ще се състои от тези говорители + усилвател Magnat Classic 480 ( 4х60 W RMS ), ня който ще бъде свързана предната линия + мостово Subwoofer JBL DS120 ( 200 W RMS )а задната ще си бъде към cd Pioneer DEH3630mp. Въпроса ми е следния: ще се съберат ли тези говорители в оригиналните джобове на вратите или ще ми трябват фланци за да се закрепят.

Titanium GZTC 165T
Titanium GZTF 16T

Поздрави!

П.П. Някой има ли впечатления към тази марка ( модел ) говорители? Добре ли свирят. Търся качество не толкова сила :beer

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Тонколони във вратите за VW Golf 3

Мнениеот IvanMan » Съб 07 ное 2009 13:50

за каква кола става въпрос?

Потребителски аватар
PabloEscobar

Мнениеот PabloEscobar » Съб 07 ное 2009 23:23

В заглавието е упоменато, а точно голф 3 комби :) Като цяло темата я развихме в тунинг форума. CLICK HERE

В крайна сметка реших на ТОВА Понеделник ще ги взема и монтирането ще бъде живот и здраве, когато се прибера в България, а може и с два усилвателя да бъда ще видим. Като цяло не търся нещо ОГРОМНО, по-скоро нормално и УЖ качествено :beer

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 07 ное 2009 23:40

PabloEscobar написа:В заглавието е упоменато, а точно голф 3 комби :) Като цяло темата я развихме в тунинг форума. CLICK HERE

В крайна сметка реших на ТОВА Понеделник ще ги взема и монтирането ще бъде живот и здраве, когато се прибера в България, а може и с два усилвателя да бъда ще видим. Като цяло не търся нещо ОГРОМНО, по-скоро нормално и УЖ качествено :beer

Както ти каза колегата, потърси новия модел с хартиената мембрана :wink:

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пет 27 ное 2009 21:48

Колега като ги сложиш сподели малко как е работата.. доволен ли си, колко парички излезе, монтажа стана ли

Потребителски аватар
PabloEscobar

Мнениеот PabloEscobar » Пет 27 ное 2009 22:20

Здравей,

все още не са монтирани, защото съм си в Германия. Най-рано след 18-ти декември се прибирам. Ще споделя впечатления. Надявам се монтаж с мой кабели да ми струва около 50-тина лева, защото имам прекарване на всички кабели във вратите. На задните нямам фабрично говорители нито е имало някога. За шумоизолация не съм мислил, защото всичко струва някой лев. Тонколонките ми излязоха на 250 лв ( цялата система граунд зиро ) Суб + усилател - крънч фет бой комплект 100 лв. Кабели 16 кв. ( синус лайф ) ми бяха към усилвателя. Отделно вкъщи имам още един комплект.

Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sovere1gn » Съб 05 дек 2009 20:18

Здравейте!

От известно време съм притежател на Голф 3 `96г. Съответно съм член и на форума, от който научих доста полезни неща. Това ми е първия пост ... а темата е точно същата като тази. Затова си позволявам да пиша тук. Дано не е проблем.

Та, колата е с фабричните колони, които меко казано не стават :) Проблема е, че и плеъра не е кой знае какво - касетофон JVC KS-FX11. Едно време баща ми ползваше тоя касетофон с 4 колони Kenwood в една Шкода 120 и беше лудница. И тъй като е касетофон ... използвам FM трансмитер, от който между другото съм доста доволен. Знам, че комбинацията е лоша, но горе-долу знам капацитета на усилвателя на касетофона.

Сега ще си кажете - при толкова много минуси, какво искам? Определено не търся типичното за Голф озвучаване. Просто искам като си пусна музичката да ми свири добре вътре в колата. Фабричните колони почти не се справят с ниските честоти ... високите как да е, свирят. Колата е двуврата/триврата, не ми се реже кората отзад, а и нямам мерак да отварям дискотека. Така, сега да почна с въпросите:

1 - Какъв размер говорители трябва да търся за вратите? Предпочитам да не ползвам фланци и т.н.
2 - До колко си струва да сменям и пищялките и какъв точно размер ми трябва?
3 - Ще ми трябват ли кабели, филтри и т.н. или просто свалям старите и слагам новите (доста съм бос в тая област)?

Както виждате - доста въпроси, всичките до един са тъпички, но ... какво да се прави. Сега за бюджета. Склонен съм да отделя 80-100-120 лева, но не знам до колко ще са оправдани като се има впредвид липсата на качествен усилвател и използването на трансмитер (не че това са много пари 2 качествени колони). Някъде прочетох доста добри неща за това, но темата беше стара, а и този магазин е в Пазарджик (аз съм от София) и единствения вариант остава он-лайн поръчка.

Дано съм бил изчерпателен. Благодаря предварително на всеки, който се наеме да помогне или предложи нещо!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 05 дек 2009 23:06

Sovere1gn написа:Някъде прочетох доста добри неща за това, но темата беше стара, а и този магазин е в Пазарджик (аз съм от София) и единствения вариант остава он-лайн поръчка.

"Това" продължава да е един от няй-оптималните бюджетни варианти за голф 3 и в София има цели 3 варианта за закупуване - Avitel, Megavoice и DEK.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Съб 05 дек 2009 23:18

radi_nrj написа:
Sovere1gn написа:Някъде прочетох доста добри неща за това, но темата беше стара, а и този магазин е в Пазарджик (аз съм от София) и единствения вариант остава он-лайн поръчка.

"Това" продължава да е един от няй-оптималните бюджетни варианти за голф 3 и в София има цели 3 варианта за закупуване - Avitel, Megavoice и DEK.

Също и http://www.caraudiobg.net/index.php?top ... =DSK%20165

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Нед 06 дек 2009 12:14

Sovere1gn написа:От известно време съм притежател на Голф 3 `96г. .......

Колега, и аз съм нов във форума, имам двуврат Голф 3 и касетофон Pioneer (4x40W) с FM transmitter, също като теб. :lol: Намислил съм като събера кеш от някъде да направя като теб и мисля, че ще е достатъчно да сменим само тия колони на вратите. Според мен допълнителен усилвател или каквото и да било друго няма да трябва - само трябва да видим какво е съпротивлението на оригиналните. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 06 дек 2009 18:36

JaDaWiN написа:само трябва да видим какво е съпротивлението на оригиналните. :beer

Ако е нещо различно от 4ома ще е шок :wink: А за да е ефекта максимален си изолирайте вратите. В практикер има една битумна изолация за покриви, която е идеална за целта. Всъщност са 2 модела с алуминиево и полимерно фолио и са по 20лв ролката. С една ролка от това с полимерното се обработват без проблем и 2-те врати. На снимката съм ползвал и от 2-те. По важно е да се облепи външната ламарина на вратата, а тая "завеса" дето я направих на снимката вече беше в повече.
Прикачени файлове
DSC01587.JPG

Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sovere1gn » Нед 13 дек 2009 14:07

Благодаря ви! Разгледах насам-натам. Въпросните DSK 165 ги гледах днес в Teхнополис и определено ми харесаха. Чух ги как свирят. Само че човекът там ме пита дали съм сигурен какви са ми говорителите в таблото и не можах да му отговоря. Той ми каза, че е възможно да са 100мм, а не такива малки като в комплектите на Hertz. Сега въпросът ми е дали може да се каже какви са въпросните пищялки без да се разглобява таблото и дали е проблем да се монтират тези малките, ако фабричните не са такива.

Иначе реших да не се правя на майстор и да ида в някой Car-audio сервиз. Не знам колко пари ще ми вземат, но едва ли ще е много, а и ще си спестя нервите. Знам, че имаше едно доста добро местенце в Павлово някъде навътре около кръговото, както и при мен в Люлин, но няма да откажа съвет и за това ;)

Още един път благодаря!

Georgi.Enchev

Мнениеот Georgi.Enchev » Пон 14 дек 2009 15:52

В комплекта на компонентната система има допълнително пластмаси за ВЧ говорители, които служат като "мост" за закрепването в по-голямата дупка, която в твоя случай е на арматурното табло. Не мога да намеря нагледна снимка да видиш за какво точно говоря, но предполагам се досещаш :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 14 дек 2009 17:22

Изображение

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”