мнение за говорители магнат

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
stanev11
Автомобил:
Двигател:

мнение за говорители магнат

Мнениеот stanev11 » Нед 07 фев 2010 13:07

здравейте,надявам се някой от разбирачите ще даде компетентно мнение за качествата на говорителите от марката MAGNAT.Преди време обмислях да си сменя говорителите с марки като грунд зеро или длс,като в краен случай хертц,но ми се явиха непланувани разходи и ме върнаха назад с парите.Като гледам магнатите са на поносими цени и за една компонентна с-ма с 130мм и чифт елипси 6 по 9 ще ми стъпне на около 200лв всичко.Преди доста години едно приятелче направи доста качествена музика с говорители,бас и 2 усилвателя с плеар кларион в ФИАТ ПУНТО 2001г,но това беше около 2002г и предполагам качеството е паднало.В момента съм с плеар PIONEER DEH-P6000UB,усилвател RTO-600 /4x150W/ и бас с трапецовидна кутия оригинална към него PYLE 10",отпред съм с 110мм говорители bose и пищялки bose,отзад съм с трилентови кенууд/модел незнам/с филтри.Елипсите и баса са вързани с усилвателя,а предна линия на плеара.Колата е ауди 100 седан,на 90% от времето се слуша рок,а през останалото време хаус и денс,та ме интересува дали ще извадят добър звук за рок музика тази марка говорители.

п.с.Незнам кой малоумник е изтърбушил оригиналната с-ма босе :banghead: и е поставил кенууд.
Може и други предложения да се дават в този ценови диапазон.
Вече елипсите стържат,а босетата са си остаряли и при повечко усилване пръщят.

Благодаря предварително. heavy metal zork

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: мнение за говорители магнат

Мнениеот rollin » Нед 07 фев 2010 15:51

преди години продавах магнат, но изработката им е под всякаква критика и от година и нещо въобще не се занимавам с тях...
Що се отнася до елипси Ground Zero имат хубав модел и евтин от Иридиум серията

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 07 фев 2010 16:26

разгледал съм всичко/почти :D / за грунд зеро,както и съм чел мнения за тях и всички които които съм посочил по горе,но не ми влизат в бюджета след разходите които направих,иначе бях приготвил сума от около 500лв за говорители,но не остана почти нищо от тях.С 500лв мисля ,че добри говорители щях да взема,но няма вече 500лв :cry: .А вече и не ми се търпи чегъртането на говорителите,все едно слушам транзистор от тези по битаците с 1000вата :lol:.За рок музика си трябва сериозна система за да се чуе хубаво,но не мога да се включа с парите,затова ми трябва някакъв компромис,но не голям,защото се губи смисъла от даване на пари,макар и малко.

Аз лично съм на мнение,че всички говорители трябва да са от една марка и серия за да се усети нещо,изключвам нискочестотния.Най-евтино с грунд ми излиза около 350-400лв,с длс 50-на лв отгоре и вече под тях е хертц за около 300лв,това с с ниските класове,по високите вече всичко с по 100-150лв нагоре.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 07 фев 2010 16:32

кажи с какъв бюджет последно разполагаш и какво точно търсиш(елипси и какви колонки за предна линия?)
последно 200лв за елипси и 13см компонентна ли?

пп...
Ето идея
Ground Zero GZIC 525X
Ground Zero GZIF 6904X
200лв :wink:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 07 фев 2010 17:12

толкова,около 200лв.Тези също ги гледах,как са на звучене.Ако поизчакам още един месец може и да увелича бюджета с още малко,ако не се яви още нещо неотложно :? ,все пак съм семеен с дете и музиката ми е на 2-ри план :D .Разгледах и титаниум серията,там мога да се включа и за по скъпите,предполагам ,че имат по добро звучене,но ще трябва още месец спестовност :banghead:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”