Здравейте колеги наскоро ми дадоха един еквалайзер и искам да питам дали ще има някаква полза да го слагам в колат или не?
Ето няколко снимки
CD-то в колата ми е JVC,в багажника имам туба Pioneer с усилвател Thunder,на кората отзад съм с елипси JBL а във вратите имам по един Hertz(Колата е голф 3,3 врати).

Еквалайзер Sony XM-e50
-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Re: Еквалайзер Sony XM-e50
ако решиш, че няма да го ползваш пиши крайна цена на лично 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
al3x4o написа:ако решиш, че няма да го ползваш пиши крайна цена на лично
Ами още незма дали ше го ползвам чакам мнения от колеги с повече опит.

- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
това е много хубаво нещо и ако искаш музиката да ти свири хубаво определено НЕ го продавай а си го монтирай на твойта кола!!!да знаеш обаче че ако искаш да постигнеш по-добри резултати трябва и CD-то да ти е PIONEER и преди настройката от еквилайзера трябва да нулираш всички настройки от CD-то(BASS, MID-ако има, TRE) 

- Speedy86
crime_evil написа:това е много хубаво нещо и ако искаш музиката да ти свири хубаво определено НЕ го продавай а си го монтирай на твойта кола!!!да знаеш обаче че ако искаш да постигнеш по-добри резултати трябва и CD-то да ти е PIONEER и преди настройката от еквилайзера трябва да нулираш всички настройки от CD-то(BASS, MID-ако има, TRE)
Колега извинявам се за въпроса но как да го свържа към CD-то?

crime_evil написа:това е много хубаво нещо и ако искаш музиката да ти свири хубаво определено НЕ го продавай а си го монтирай на твойта кола!!!да знаеш обаче че ако искаш да постигнеш по-добри резултати трябва и CD-то да ти е PIONEER и преди настройката от еквилайзера трябва да нулираш всички настройки от CD-то(BASS, MID-ако има, TRE)
Друго си е да е пионерче цд-то другите марки сигурно не издават звук ...
До автора виж отзад би трябвало да пише кое за къде е, гледам има чинчов кабел той би трябвало за суб да е. Като цяло просто ще имаш корекции на звука тук там, но дали си струва ... ти както си насъбрал от всички марки по нещо

- Speedy86
kedlar написа:crime_evil написа:това е много хубаво нещо и ако искаш музиката да ти свири хубаво определено НЕ го продавай а си го монтирай на твойта кола!!!да знаеш обаче че ако искаш да постигнеш по-добри резултати трябва и CD-то да ти е PIONEER и преди настройката от еквилайзера трябва да нулираш всички настройки от CD-то(BASS, MID-ако има, TRE)
Друго си е да е пионерче цд-то другите марки сигурно не издават звук ...
До автора виж отзад би трябвало да пише кое за къде е, гледам има чинчов кабел той би трябвало за суб да е. Като цяло просто ще имаш корекции на звука тук там, но дали си струва ... ти както си насъбрал от всички марки по нещоЩе погледна утре за manual в нета ако не си пише по кабелите
Ама що се занимаваш с такива интервенции, сложи си един алпин, няма настройки не му и трябват
колега отзад пише само модела на еквалайзера нищо друго,по кабелите има лепенки но надписите са изтрити,и аз не мисля че ще има голям ефект след свързването но пари за него не съм давал така че може да опитам и с него как ще свири музиката в колата(Аз и сега съм доволен нищо че марките са доста,свири мноооого яко).
Нещо не намирам упътването в нета, някой ако знае да каже, че така на сляпо не си е работа, то даже и на място като го гледаш трябва да гадаеш без надписи
Иначе трябва да има 2 2-ки чинчове, ако е 1 , значи в нея идва сигнал от преизхода за усилвател на цд-то ти... трябва да дадеш и плюс и маса на еквалайзера, останалите са за говорителите, обаче кой за къде е ... освен по цветове да ги редиш ама то туй сони от 85-та може ли да му се довериш на цветовете 

- Speedy86
kedlar написа:Нещо не намирам упътването в нета, някой ако знае да каже, че така на сляпо не си е работа, то даже и на място като го гледаш трябва да гадаеш без надписиИначе трябва да има 2 2-ки чинчове, ако е 1 , значи в нея идва сигнал от преизхода за усилвател на цд-то ти... трябва да дадеш и плюс и маса на еквалайзера, останалите са за говорителите, обаче кой за къде е ... освен по цветове да ги редиш ама то туй сони от 85-та може ли да му се довериш на цветовете
Колега има само една 2-ка чинчове,а за надписите ако ги имаше изобщо нямаше да пускам тема.
П.П:Значи щом е само една двойка чинчове през тях влиза сигнала до колкото разбрах?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Има ли някъде модел,букви,цифри по кутията?По-читави снимки?
Щом е един чинчовия кабел там трябва да е входа. Направи хубава снимка отзад да гледаме по цветове поне кое е плюс/минус/ремоут ... тия дето са ти групирани на 4-ки явно са за говорителите, тях ше трябва да ги пробваш с баланс и фейд кой за къде е
- Speedy86
kedlar написа:Щом е един чинчовия кабел там трябва да е входа. Направи хубава снимка отзад да гледаме по цветове поне кое е плюс/минус/ремоут ... тия дето са ти групирани на 4-ки явно са за говорителите, тях ше трябва да ги пробваш с баланс и фейд кой за къде е
Да колега точно така е има само един чинчов кабел и аз си мисля че там е входа,има два кабела без обувки единият е червен другият е син аз мисля че те са за захранване на екв. а останалите кабели вече ги разгадах за какво са.
П.П:Само едно питане имам като закача екв. към CD-то мога ли да ползвам разклонител за чинчов кабел и да си захраня и усилвателя?
То може да го разклониш ама нали идеята е сигнала първо да мине през еквалайзера и после по говорителите, но може да го пробваш да си преценищ има ли подобрение в звука и смисъл да се ползва
само незнам ако няма ремоут, винаги ли харчи ток тоя еквимайзер...

- Speedy86
kedlar написа:То може да го разклониш ама нали идеята е сигнала първо да мине през еквалайзера и после по говорителите, но може да го пробваш да си преценищ има ли подобрение в звука и смисъл да се ползвасамо незнам ако няма ремоут, винаги ли харчи ток тоя еквимайзер...
Незнам дали винаги харчи ток защото днес реших да го свързвам и се оказа че май е изгорял свързах го към + и -,но никаква реакция нито светна нито мигна,оставих го на майстор и утре ше ми каже какво му е.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”