Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:
1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);
2. Да се сложи CD чейнджър (не е любимия вариант на съпруга ми, защото струва минимум 300 лв);
3. Да се сложи MP3 player на "касетка" (може би най-евтиния вариант, но не знам доколко ще се влоши качеството);
Моля, предложете варианти - ще съм много благодарна, ако ми помогнете в избора.

Музика за Пасат В5 ?
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Музика за Пасат В5 ?
Milena написа:1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);
това са глупости с две думи
какво значи оптимизирани...
дрън дрън
ако ви се дават пари вземете си едно хубаво CD/MP3 и забравяте
чейнджъра е вариант ако искате да си запазите музиката
ама за какво ви е честно казано не знам...
за мп3 касетка абе гадна работа си е...
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен с това влошаване на качеството хората са имали в предвид, че усилвателя на CD-то ще е по-мощен и като се усили ще започнат да гъгнат говорителите. А ако вземете CD и то издъни говорителите, после ще трябва да вземете нови по-мошни говорители и ще се набутате с пари.
То и много зависи какво точно искате от музиката, ако е колкото да дрънка нещо докато шофирате, лесно може да се направи и единия вариант е с тая касетка (качеството и не е лошо еидин приятел има и е доволен) друг вариант е с тея FM трансмитери(при тях качеството е като на радиото) или ако касетофона има AUX може да вържете MP3 Player-a направо без никви други глупости и качеството ще е като на MP3
, но ако ще тарсите качество трябват пари за да стане музиката.
То и много зависи какво точно искате от музиката, ако е колкото да дрънка нещо докато шофирате, лесно може да се направи и единия вариант е с тая касетка (качеството и не е лошо еидин приятел има и е доволен) друг вариант е с тея FM трансмитери(при тях качеството е като на радиото) или ако касетофона има AUX може да вържете MP3 Player-a направо без никви други глупости и качеството ще е като на MP3

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи аз първо смених касетофона, защото оригиналния не ме радваше достатъчно. Сложих си MP3 player на Pioneer. След това свиреше ОПРЕДЕЛНО по-добре, но никога не е достатъчно. Смених предни и задни колони във вратите с HERZ 165. Оказа се, че били монтирани оригинални колони 13см, а трябвало да са 17см в диаметър. Така че си ги смених с 17 см и музиката стана още по-силна и ДОСТА по-качествена. Накратко - нищо общо с преди
Пищялките не ги сменяй, защото трудно ще закрепиш нови на същото място във вратите (това са малките колонки за високите) Ако ще сменявате колоните, трябва да знаете, че те са прихваната за фланци, които не могат да се използват наново, защото колоните са нитовани за тях. Купуваш си нови фланици, комплекта е 20лв и всичко заспива.
След това сложих един усилвател и бас в багажника, и двете на pioneer, като колоната се показва точно от подлакътника на задната седалка. Там имаше някакви простотии за ски и незнам си какво, които ги преместих някъде в мазето
Подлакътника се затваря без да докосва колоната.
Мене ако питаш - сменявай всичко! Музика на 8 години

След това сложих един усилвател и бас в багажника, и двете на pioneer, като колоната се показва точно от подлакътника на задната седалка. Там имаше някакви простотии за ски и незнам си какво, които ги преместих някъде в мазето

Мене ако питаш - сменявай всичко! Музика на 8 години

Последна промяна от Dan4ote на Чет 18 май 2006 10:26, променено общо 1 път.
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
Продавам оргиналният ченджър от Пасат B5 комплект с касетата.Няма драскотина по него и е произведен ноември 2002г(има лепенка).Пробвах го при един приятел с такъв пасат и работи перфектно .Ако имаш интерес към него пиши на лични и дай имейл да ти изпратя снимки за да се убедиш за какво говорим .Може и онлайн да го покажа по SKYPE .Цена 250лвMilena написа:Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:
1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);
2. Да се сложи CD чейнджър (не е любимия вариант на съпруга ми, защото струва минимум 300 лв);
3. Да се сложи MP3 player на "касетка" (може би най-евтиния вариант, но не знам доколко ще се влоши качеството);
-
- Автомобил:
- Двигател:
Milena написа:Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:
Аз бих препоръчал Xcarlink )мп3 устройство, което работи с флаш и usb-карти и емулира чейнджър) или/и чейнджър в багажника. На втора ръка могат да се намерят на смосна цена. Като го купувайте, гледайте да е с интерфейсен кабел за вашето радио.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”