Музика за Пасат В5 ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Milena
Автомобил:
Двигател:

Музика за Пасат В5 ?

Мнениеот Milena » Вто 09 май 2006 12:38

Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:

1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);
2. Да се сложи CD чейнджър (не е любимия вариант на съпруга ми, защото струва минимум 300 лв);
3. Да се сложи MP3 player на "касетка" (може би най-евтиния вариант, но не знам доколко ще се влоши качеството);

Моля, предложете варианти - ще съм много благодарна, ако ми помогнете в избора.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 09 май 2006 12:53

Както обичам да казвам.. с пръдня боя не става..
Така че слагайте чейнджър... скъпо не скъпо.. това е варианта..
Музиката изисква жертви ;)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Re: Музика за Пасат В5 ?

Мнениеот DragoGT » Вто 09 май 2006 13:23

Milena написа:1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);

това са глупости с две думи
какво значи оптимизирани...
дрън дрън
ако ви се дават пари вземете си едно хубаво CD/MP3 и забравяте

чейнджъра е вариант ако искате да си запазите музиката
ама за какво ви е честно казано не знам...

за мп3 касетка абе гадна работа си е...

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 16 май 2006 19:46

аз ако имах пари да си купя б5 ваобще нямаше да задавам такива въпроси,300 лв за чейнджър, че тва е без пари.Направо се излагате!

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 16 май 2006 20:19

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 16 май 2006 21:36

Според мен с това влошаване на качеството хората са имали в предвид, че усилвателя на CD-то ще е по-мощен и като се усили ще започнат да гъгнат говорителите. А ако вземете CD и то издъни говорителите, после ще трябва да вземете нови по-мошни говорители и ще се набутате с пари.
То и много зависи какво точно искате от музиката, ако е колкото да дрънка нещо докато шофирате, лесно може да се направи и единия вариант е с тая касетка (качеството и не е лошо еидин приятел има и е доволен) друг вариант е с тея FM трансмитери(при тях качеството е като на радиото) или ако касетофона има AUX може да вържете MP3 Player-a направо без никви други глупости и качеството ще е като на MP3 :), но ако ще тарсите качество трябват пари за да стане музиката.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 17 май 2006 3:17

Не мисля че с смешните 20 вата които правят 90% от плеърите за кола ще изгорят стандартните говорители не пасата-а. Смело напреди в смянат на касетофона. Вземи под внимание и външния вид да не стане някоя цигания. Блаупункт имат доста красиви и ненатруфени решения.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 17 май 2006 16:14

Ако се решите да сменяте музиката и ще продавате старата аз съм пръв в листата на кандидатите :D

Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Сря 17 май 2006 20:02

За да не пускам нова тема ще използвам тази за да попитам нещо....
Аз също имам Пасат Б5 2001 година и си е с оригиналния касетофой който може да управлява чейнджър.

Кои марки и модели чейнджъри са съвместими с този касетофон?Какво да търся?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 17 май 2006 23:57

Значи аз първо смених касетофона, защото оригиналния не ме радваше достатъчно. Сложих си MP3 player на Pioneer. След това свиреше ОПРЕДЕЛНО по-добре, но никога не е достатъчно. Смених предни и задни колони във вратите с HERZ 165. Оказа се, че били монтирани оригинални колони 13см, а трябвало да са 17см в диаметър. Така че си ги смених с 17 см и музиката стана още по-силна и ДОСТА по-качествена. Накратко - нищо общо с преди :lol: Пищялките не ги сменяй, защото трудно ще закрепиш нови на същото място във вратите (това са малките колонки за високите) Ако ще сменявате колоните, трябва да знаете, че те са прихваната за фланци, които не могат да се използват наново, защото колоните са нитовани за тях. Купуваш си нови фланици, комплекта е 20лв и всичко заспива.
След това сложих един усилвател и бас в багажника, и двете на pioneer, като колоната се показва точно от подлакътника на задната седалка. Там имаше някакви простотии за ски и незнам си какво, които ги преместих някъде в мазето :lol: Подлакътника се затваря без да докосва колоната.
Мене ако питаш - сменявай всичко! Музика на 8 години :?

Последна промяна от Dan4ote на Чет 18 май 2006 10:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 18 май 2006 9:14

Имаш ли го още оригиналния?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 18 май 2006 10:26

Vladko написа:Имаш ли го още оригиналния?

Подарих го на един познат доста одавна, иначе нямаше проблем да ти го дам на теб

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Пон 22 май 2006 14:33

Milena написа:Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:

1. Да сменим целия касетофон (посъветваха ни да не го правим, тъй като щяло да се влоши качеството на звука, тъй тако всички колони били оптимизирани за него);
2. Да се сложи CD чейнджър (не е любимия вариант на съпруга ми, защото струва минимум 300 лв);
3. Да се сложи MP3 player на "касетка" (може би най-евтиния вариант, но не знам доколко ще се влоши качеството);

Продавам оргиналният ченджър от Пасат B5 комплект с касетата.Няма драскотина по него и е произведен ноември 2002г(има лепенка).Пробвах го при един приятел с такъв пасат и работи перфектно .Ако имаш интерес към него пиши на лични и дай имейл да ти изпратя снимки за да се убедиш за какво говорим .Може и онлайн да го покажа по SKYPE .Цена 250лв

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 19 окт 2008 17:50

Късно се включвам в темата, но имам интерес към ченджъра. Продаде ли се вече?

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пон 20 окт 2008 6:45

Milena написа:Имаме Пасат В5 с оригиналната музика (радио - касетофон Gamma). Моля, дайте ми съвет кой вариант е най-удачен:

Аз бих препоръчал Xcarlink )мп3 устройство, което работи с флаш и usb-карти и емулира чейнджър) или/и чейнджър в багажника. На втора ръка могат да се намерят на смосна цена. Като го купувайте, гледайте да е с интерфейсен кабел за вашето радио.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”