отливки и насочване за вратите. модел система - размисли

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

отливки и насочване за вратите. модел система - размисли

Мнениеот Peteff » Пон 26 юли 2010 13:28

здр колеги !

мисля да взимам Ground Zero GZHC 16X . някой има ли наблюдения над този модел компонентна система? чувал съм че свири много добре но това чуване е от вносителя ... та някой с такава компонентна да има за да сподели как е що е? ще я ползвам за предна линия , а досегашната ми предна длс р6 отива задна. за сега ще я храня с алпин 9882 .

а има ли смисъл да правя отливки на задната линия на вратите, и ако да - накъде трябва да ги насоча при положение че отзад не стои никой горе доло. не ми е проблем да ги отлея .леко нагоре и леко назад ли трябва да са насочени (както на предните врати да речем ) или леко нагоре и леко напред (за да са насочени към предните седалки) ?

а като говорим за насочване - накъде трябва да са насочени високите ако са монтирани на пласмаската която е зад страничкните огледала.

за насочването на предната линия мисля ще се справя "на око" дето се вика .

знам че искат слушане но ориентировъчно питам .

приемам идеи и за други двукомпонентни системи до 350-400 лв. макс .

автомобила е пасат б5 комби .

та помагайте!

благодаря

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Re: отливки и насочване за вратите. модел система - размисли

Мнениеот kedlar » Пон 26 юли 2010 22:00

Много добра компонента система, ама по-добре ще е ако можеш да ги чуеш тая и http://caraudio-bg.com/carspeakers/Grou ... 160XP.html . Първата по-висок клас е уж но това не значи непременно, че е по-добра, трябва да ги чуеш :) Задната линия ако я насочваш към теб ще стане страшно :idea:
Пищялките отпред по-добре не ги слагай на огледалата а на гредите - насочи ги за начало към огледалото за обратно виждане, ако са ти слаби - обръщай към теб,ако са ти крещящи - към стъклото, като слушай да не загубиш детайлност. А и най-важното, ти тия р6, че и ГЗ ако добавиш, само на цд-то ако ги слушаш - въобше не си разбрал какво имаш в колата :)

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 27 юли 2010 3:24

тия дето ги споменаваш и тях нямам къде да ги чуя - там е работата .

за задната линия - да разбирам ли че е добре да я насоча към мен ?

р6 сега на алпина ми се струва че свирят много добре , а си представям на усилвател какво ще е . така че по нататък сигурну на усилвател ще минавам

високите не искам да ги слагам на гредичката т.к. трябва да я претапицирвам или боядисвам - с претапицирането мисля че няма да намеря такъв близък плат до оригиналния , а с боя ще седи грозно според мен. именно за това съм се насочил към тези пластмаси зад огледалата.

други идеи и размисли ?

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Вто 27 юли 2010 3:37

Колега мисля че колегата mafiacartel(Апостол) ще ти помогне много пък и си е от Поморие може да минеш през магазина му и да му споделиш идеите си!Успех!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 27 юли 2010 13:20

аз съм говорил с него относно гз-тата но той не ги е чувал как свирят , а и е фен на длс.

говорете ми за отливки малко :)

а и ако има други предложения споделете ми

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Чет 29 юли 2010 14:00

Peteff написа:аз съм говорил с него относно гз-тата но той не ги е чувал как свирят , а и е фен на длс.

говорете ми за отливки малко :)

а и ако има други предложения споделете ми

Изцяло ФЕН на DLS :)))

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пет 30 юли 2010 7:06

По мое скромно мнение, насочване на високочестотните говорители - към ушите на слушателя. Средните и ниските, за разлика от високочестотните звуци, като правило не се разпространяват праволинейно, така че там особен смисъл от насочване няма.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 30 юли 2010 8:49

Абе хвърляте ги горе на таблото захванати с тиксо и хич неви трябва насочване :lol:

П.П. Високата в случая на колегата се насочва към огледалото.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 30 юли 2010 8:50

sashot написа:По мое скромно мнение, насочване на високочестотните говорители - към ушите на слушателя. Средните и ниските, за разлика от високочестотните звуци, като правило не се разпространяват праволинейно, така че там особен смисъл от насочване няма.

Грешно мислиш спрямо средата и бидбасса. Всичко е от значение дори и насочването на суббасса ;)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пет 30 юли 2010 12:31

Не ми се влиза в излишни спорове, които да цапат темата на колегата. Има си учебници по физика, които третират тези проблеми. А това, че на някои производители и търговци на аудиотехника им е изгодно да прокламират идеи, че за качеството на звука е от значение даже посоката на усукване на проводниците в многожилните аудиокабели е съвсем отделен въпрос.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 30 юли 2010 13:52

sashot написа:Не ми се влиза в излишни спорове, които да цапат темата на колегата. Има си учебници по физика, които третират тези проблеми. А това, че на някои производители и търговци на аудиотехника им е изгодно да прокламират идеи, че за качеството на звука е от значение даже посоката на усукване на проводниците в многожилните аудиокабели е съвсем отделен въпрос.

:) Да и аз няма да споря. Както казах с тиксо за таблото и хич даневи пука.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 30 юли 2010 16:35

хаха :) ще стане циганийка и то голяма

немога да реша какво да взема сега за Ground Zero GZRC 16HX - MW200NEO се замислям . като реша почвам да действам

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Съб 31 юли 2010 9:34

Kоето и да решиш няма да сбъркаш, гледам все хубави системи си подбрал, ако няма как да ги чуеш, пиши на момчетата от сайта поне за впечатления от различните серии. те са точни би трябвало да ти помогнат ( ако взимаш ГЗ де, че може и друго да си харесаш )
А за монтажа, човек без да е учил физика, дори без да се замисля, му става ясно че всичко има значение на къде е насочено, било то в колата или вкъщи, щото има един много важен фактор - отражение :idea:
За високите както писах пробвай от насочени къб теб да ги въртиш до насочени една към друга, до момента в който ти звучат добре, без крещене и без да се губят детайли. За мидовете може и без отливки с насочване да минеш, макар че с отливка и в подходящ обем ще свирят по-добре от обема на вратата.
За задната линия не си ме разбрал - по-добре да не е към тебе, да не дърпа звука назад особено ако нямаш ДСП

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 02 авг 2010 10:51

темата продължава в viewtopic.php?f=12&t=139130&start=15

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”