Колеги,
мисля си дали да не си сложа навигация 2ДИН на мястото на радиото и грозната дупка за чейнджър над него. Това го мисля по 2 причини: Първо, дупката, която сега служи за складиране на непотребни боклуци, адски ме дразни и второ, една такава навигация много отваря салона и го прави по-красив.
Оригиналната цветна навигация не стига, че е скъпа, ами е и некадърна. Аз си мислех за някое китайче, което да има радио, mp3 и нави. Като много държа да мога да си инсталирам иГО, т.е. да няма някакъв друг, предварително инсталиран soft, който после да не мога да махна.
Искам във връзка с това да питам следното:
1. Тия простотйки са обикновено със 7'' дисплей. Това изисква значителна резолюция - Дали мизерното им китайско процесорче може да се справи с това?
2. Някой може ли да ми препоръча някаква такава марка, която да е тествана, че става? Надявам се, че има колеги, които имат опит с такива бози. От една страна много ми се иска да си поразкрaся арматурното табло, но от друга съм малко скептичен към тия машинки, дето уж могат всичко.

Помощ за навигация 2DIN
Re: Помощ за навигация 2DIN
http://www.hid.bg/navi-bulgaria-dvoen-d ... reg-dd727v
за нещо такова ли става дума ?Аз също имам желание да сменя заводската , но проучвам как стои въпроса със застраховката .
за нещо такова ли става дума ?Аз също имам желание да сменя заводската , но проучвам как стои въпроса със застраховката .
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да, или такава: http://www.bktuning.net/Photos/Multimed ... 616GPS.jpg
В ebay има за по около 200 евро: http://cgi.ebay.de/2-Din-Autoradio-Navi ... 1844048471
Затова се замислям. Но ми се иска някой да сподели опита си с тия китайски боклуци... Интересно ми е стават ли за нещо или само така пише на опаковката.
Иначе въпроса със застраховката се урежда по следния начин: Отиваш в застрахователната компания, където ти е каското, показваш им фактурата за уреда и те добавят стойността му към тази на колата, коригират и дължимата сума за застраховката и го добавят към полицата. След това, ако ти го откраднат, би трябвало да ти го платят. Поне на мен така са ми обяснявали като съм питал.. но дали е така наистина.. само някой изпатил си може да потвърди.
В ebay има за по около 200 евро: http://cgi.ebay.de/2-Din-Autoradio-Navi ... 1844048471
Затова се замислям. Но ми се иска някой да сподели опита си с тия китайски боклуци... Интересно ми е стават ли за нещо или само така пише на опаковката.
Иначе въпроса със застраховката се урежда по следния начин: Отиваш в застрахователната компания, където ти е каското, показваш им фактурата за уреда и те добавят стойността му към тази на колата, коригират и дължимата сума за застраховката и го добавят към полицата. След това, ако ти го откраднат, би трябвало да ти го платят. Поне на мен така са ми обяснявали като съм питал.. но дали е така наистина.. само някой изпатил си може да потвърди.
Не точно...поне където е застрахована колата ми казаха "ако панела се сваля , няма проблеми да се застрахова с/у 10% от стойността на устройството. За навигации (и 2DIN) устройства , нещата са малко по-сложни ,понеже са лесно видими . Понякога се съгласяват да ги застраховат , понякога не" Поне това ми казаха на мен , ако има някой от форума който се занимава с това , може би ще изясни въпроса .
Това което съм дал като пример ,го дават че е 100% съвместимо и всички функции , вкл. управлението от волата , работят .
Иначе , ако наистина няма възможност да се застраховат , един ipod адаптер изглежда по-практично решение.
Това което съм дал като пример ,го дават че е 100% съвместимо и всички функции , вкл. управлението от волата , работят .
Иначе , ако наистина няма възможност да се застраховат , един ipod адаптер изглежда по-практично решение.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Може. Мене това ми го обясняваше една патица, дето работи в офиса на застрахователя, но си нямаше никаква идея за какво й говоря. Но да не изместваме темата на разговора. Сега не става дума за това какво ще правим като го откраднат, а дали някой има впечатления от подобен продукт.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”