Помощ за навигация 2DIN

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Помощ за навигация 2DIN

Мнениеот icefire » Вто 07 дек 2010 11:52

Колеги,
мисля си дали да не си сложа навигация 2ДИН на мястото на радиото и грозната дупка за чейнджър над него. Това го мисля по 2 причини: Първо, дупката, която сега служи за складиране на непотребни боклуци, адски ме дразни и второ, една такава навигация много отваря салона и го прави по-красив.

Оригиналната цветна навигация не стига, че е скъпа, ами е и некадърна. Аз си мислех за някое китайче, което да има радио, mp3 и нави. Като много държа да мога да си инсталирам иГО, т.е. да няма някакъв друг, предварително инсталиран soft, който после да не мога да махна.

Искам във връзка с това да питам следното:
1. Тия простотйки са обикновено със 7'' дисплей. Това изисква значителна резолюция - Дали мизерното им китайско процесорче може да се справи с това?
2. Някой може ли да ми препоръча някаква такава марка, която да е тествана, че става? Надявам се, че има колеги, които имат опит с такива бози. От една страна много ми се иска да си поразкрaся арматурното табло, но от друга съм малко скептичен към тия машинки, дето уж могат всичко.

beonedge
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за навигация 2DIN

Мнениеот beonedge » Сря 08 дек 2010 19:50

http://www.hid.bg/navi-bulgaria-dvoen-d ... reg-dd727v
за нещо такова ли става дума ?Аз също имам желание да сменя заводската , но проучвам как стои въпроса със застраховката .

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 08 дек 2010 20:16

Да, или такава: http://www.bktuning.net/Photos/Multimed ... 616GPS.jpg
В ebay има за по около 200 евро: http://cgi.ebay.de/2-Din-Autoradio-Navi ... 1844048471

Затова се замислям. Но ми се иска някой да сподели опита си с тия китайски боклуци... Интересно ми е стават ли за нещо или само така пише на опаковката.

Иначе въпроса със застраховката се урежда по следния начин: Отиваш в застрахователната компания, където ти е каското, показваш им фактурата за уреда и те добавят стойността му към тази на колата, коригират и дължимата сума за застраховката и го добавят към полицата. След това, ако ти го откраднат, би трябвало да ти го платят. Поне на мен така са ми обяснявали като съм питал.. но дали е така наистина.. само някой изпатил си може да потвърди.

beonedge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beonedge » Сря 08 дек 2010 20:25

Не точно...поне където е застрахована колата ми казаха "ако панела се сваля , няма проблеми да се застрахова с/у 10% от стойността на устройството. За навигации (и 2DIN) устройства , нещата са малко по-сложни ,понеже са лесно видими . Понякога се съгласяват да ги застраховат , понякога не" Поне това ми казаха на мен , ако има някой от форума който се занимава с това , може би ще изясни въпроса .
Това което съм дал като пример ,го дават че е 100% съвместимо и всички функции , вкл. управлението от волата , работят .
Иначе , ако наистина няма възможност да се застраховат , един ipod адаптер изглежда по-практично решение.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 08 дек 2010 22:19

Може. Мене това ми го обясняваше една патица, дето работи в офиса на застрахователя, но си нямаше никаква идея за какво й говоря. Но да не изместваме темата на разговора. Сега не става дума за това какво ще правим като го откраднат, а дали някой има впечатления от подобен продукт.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”