Прекарване на кабели за музика на B5 ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прекарване на кабели за музика на B5 ?

Мнениеот bestlap » Чет 21 апр 2011 6:19

Колеги помогнете вчера се рових и не мога да видя от къде да прекарам кабела от акумолатора вътре в купето ?Иначе вътре ще си ги оправя но ако някой е прекарвал да каже къде е най удобно и къде става изобщо да се прекара ?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Прекарване на кабели за музика на B5 ?

Мнениеот Peteff » Чет 21 апр 2011 6:34

аз съм си ги прекарал през гумения маншон който е около тръбите за климатика - там където влизат в купето .
излизат зад жабката ... успех

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 21 апр 2011 12:28

Peteff написа:аз съм си ги прекарал през гумения маншон който е около тръбите за климатика - там където влизат в купето .
излизат зад жабката ... успех

Да си жив и здрав колега вече съм с Ground Zero GZRW 30SPL

http://caraudio-bg.com/carsubwoofers/Gr ... 30spl.html :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :banana :обичам ви

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 21 апр 2011 13:17

яката работа . с какво го храниш това чудо на тейниката ?
можеби се очертава някакъв кар аудио проект или ?

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Съб 23 апр 2011 19:34

Peteff написа:яката работа . с какво го храниш това чудо на тейниката ?
можеби се очертава някакъв кар аудио проект или ?

Ем колега за сега всичко е аматьорска работа даже от четвъртък до сега нямам време да си закрепя ампа от страни и да скрия всички кабели от зад в багажника където са иначе другите ги прекарах под прага и не може да се каже че има музика :) :kissy: Иначе до тук всичко е около 900 лв като само кабелите са приблизително 150 лв като в цената не включвам плеяра а само бас,усилвател и кабели >>>

За сега съм с този плеар>>> http://www.caraudiobg.net/index.php?top ... =CDX-GT710
Ето и баса >>> http://caraudio-bg.com/carsubwoofers/Gr ... 30spl.html
С 35кв. кабел съм доста е стабилен още 1 такъв бас мога да захраня огромен е.Не можа да се побере под прага много го издуваше и съм го пуснал под мокета :)
Ампа е >>> Duval vt 8000 доста приличен :banana :banana Ето някакви на бързо снимани с телефон снимки:

Ето тук със лепенката на предния джам GROUND ZERO >>> http://store.picbg.net/pubpic/06/DD/3ce ... a106dd.JPG

Ампа>>> http://store.picbg.net/pubpic/59/DE/6a5 ... 7159de.JPG

Разхвърляния ми багажник >>> http://store.picbg.net/pubpic/48/4B/8db ... db484b.JPG

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 24 апр 2011 0:25

вземи понареди и дооправи нещата че е грозна картинка

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 24 апр 2011 6:58

Peteff написа:вземи понареди и дооправи нещата че е грозна картинка

Да знам днес ще се занимавам с това :) :banana

Потребителски аватар
iko_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iko_tuning » Нед 24 апр 2011 7:18

bestlap написа:Колеги помогнете вчера се рових и не мога да видя от къде да прекарам кабела от акумолатора вътре в купето ?Иначе вътре ще си ги оправя но ако някой е прекарвал да каже къде е най удобно и къде става изобщо да се прекара ?
Здравеи колега аз си прекарах моите кабели през едно маншонче намирашто се между сервото и компютъра. Успех.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 24 апр 2011 13:43

Ох до сега се морих но го догодих поне на мен ми харесва как се получи всичко.Уплатних си басса на всякъде оправих някой неща по портата вътре в кутията и остана по нея само да я тапицирам :) И да видя някой който разбира да ми помогне да настроя усилвателя защото от тия врътки който има почти нито една не знам за какво е .Ето снимка как се получиха г/д нещата :

http://store.picbg.net/pubpic/D1/FF/438 ... 3ed1ff.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/8F/94/b65 ... 5c8f94.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/3A/12/f86 ... 953a12.jpg

А ето и усилвателя от страни го снимах преди да му сложа декоративните капаци ако някой може да помогне с настройка ще черпя >>>

http://store.picbg.net/pubpic/B2/BE/6fa ... 1fb2be.jpg

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 24 апр 2011 17:08

врътка левел - сила на звука
врътка суб соник филтър - честотата на ниските , демек баса
врътка лп фрекуенси - това ти е да ти реже ниските
врътка бас боост - сила на баса
врътка басс фрекуенси - като 2-ра врътка но с по друга честота

горе доло така ги разбирам аз нещата

трябва да се настрои от някой болен кар аудио мозък или ти си го направи по слух

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Нед 24 апр 2011 17:14

колега аз моите кабели съм ги прекарал през ЕКУ-то а от плеъра до усилвателя кабелите ми минават под пластмасите на прага ,а усилвателя ми е закрепен на задната седалка :beer в гаража ми може да видиш каква музика имам
Прикачени файлове
IMAG0116.jpg

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 26 апр 2011 16:40

viewtopic.php?f=11&t=174037
виж този линк колега :) аз също действах по този начин. и месец- два след като се оправих колегата беше публикувал тази тема :) не че ми е нещо кой знае кво музиката(особено като гледам тука останалите какви работи слагат по багажници), но на мен си ми харесва. чува се прилично :)
макар, че виждам че вече си се справил :) наистина много добре се е получило....само не ми харесва вида на кутията ти :) иначе и пасата ми харесва :) :applause:

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Вто 26 апр 2011 18:32

borislav_mladenov написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=174037
виж този линк колега :) аз също действах по този начин. и месец- два след като се оправих колегата беше публикувал тази тема :) не че ми е нещо кой знае кво музиката(особено като гледам тука останалите какви работи слагат по багажници), но на мен си ми харесва. чува се прилично :)
макар, че виждам че вече си се справил :) наистина много добре се е получило....само не ми харесва вида на кутията ти :) иначе и пасата ми харесва :) :applause:

Кутията до края на месеца ще е тапицирана и няма да може да се каже че е била такава :Mr Green Fun

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 26 апр 2011 22:08

Peteff написа:врътка левел - сила на звука

трябва да се настрои от някой болен кар аудио мозък или ти си го направи по слух

Хммммммммммммммммммммммммммммммммммммм

Level/gain
- настройва се според напрежението на изходите на плеъра. Има плеъри с 2V, 4V и повече напрежение. Повтарям - настройва се,според плеъра, това не е сила на звука или volume. Заради грешни настройки горят говорители, но хората, които ги поправят и те деца хранят, така че... Може да се настрои и на слух, като се преценява кога говорителите започват да кривят при почти максимално усилен плеър, но това е за разбиращи хора. Има специални тракове, със сигнал на специфична честота, точно за настройка на gain-a/level-a.

Sub sonic - настройката на този филтър определя честотата, под която усилвателят не работи. Грубовато обяснение, но ще дам пример - ако настройката е на 15Hz, то усилвателят не свири/усилва честотите под 15Hz. Това е предпазна мярка за говорителя, за да не се насилва да възпроизвежда твърде ниски честоти. При SQ (sound quality) системи обикновено не се използва, за да не се губят ниските честоти в дадения трак.В определен момент няма смисъл да усилваме твърде ниски честоти, защото човек така и така не ги чува (от човек до човек и от слухов апарат до друг такъв има големи разлики, така че това е относително).

Low pass filter - настройка на честотата, под която работи усилвателя. Пример - настройваме на 80Hz - усилвателят работи и усилва само сигнала, който е с честота под 80Hz.

Bass boost - еквалайзер за баса. Може да се усили нивото на баса, спрямо оригиналния сигнал.

Bass frequency - честотата, на която "работи" bass boost еквалайзера. В кавички е, защото обикновено тази настройка е параметрична, т.е. с определена ширина на честотната лента, а не точно на избраната честота.

Как е 30SPL-а? "Дава" ли ти бас?

Ток за сериозна консумация се взима само от акумулатора с достатъчни по сечение кабели и стабилни връзки. Да не стане държавна фирма "Гориш"...
Освен това, при недостатъчно сечение на кабелите загубата на напрежение е по-голяма и губим мощност. Дори и една десета от волт-а си е от значение при кар-аудиото.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Вто 26 апр 2011 23:13

andro_ написа:
Peteff написа:врътка левел - сила на звука

Хммммммммммммммммммммммммммммммммммммм

Level/gain
- настройва се според напрежението на изходите на плеъра. Има плеъри с 2V, 4V и повече напрежение. Повтарям - настройва се,според плеъра, това не е сила на звука или volume. Заради грешни настройки горят говорители, но хората, които ги поправят и те деца хранят, така че... Може да се настрои и на слух, като се преценява кога говорителите започват да кривят при почти максимално усилен плеър, но това е за разбиращи хора. Има специални тракове, със сигнал на специфична честота, точно за настройка на gain-a/level-a.

Sub sonic - настройката на този филтър определя честотата, под която усилвателят не работи. Грубовато обяснение, но ще дам пример - ако настройката е на 15Hz, то усилвателят не свири/усилва честотите под 15Hz. Това е предпазна мярка за говорителя, за да не се насилва да възпроизвежда твърде ниски честоти. При SQ (sound quality) системи обикновено не се използва, за да не се губят ниските честоти в дадения трак.В определен момент няма смисъл да усилваме твърде ниски честоти, защото човек така и така не ги чува (от човек до човек и от слухов апарат до друг такъв има големи разлики, така че това е относително).

Low pass filter - настройка на честотата, под която работи усилвателя. Пример - настройваме на 80Hz - усилвателят работи и усилва само сигнала, който е с честота под 80Hz.

Bass boost - еквалайзер за баса. Може да се усили нивото на баса, спрямо оригиналния сигнал.

Bass frequency - честотата, на която "работи" bass boost еквалайзера. В кавички е, защото обикновено тази настройка е параметрична, т.е. с определена ширина на честотната лента, а не точно на избраната честота.

Как е 30SPL-а? "Дава" ли ти бас?

Ток за сериозна консумация се взима само от акумулатора с достатъчни по сечение кабели и стабилни връзки. Да не стане държавна фирма "Гориш"...
Освен това, при недостатъчно сечение на кабелите загубата на напрежение е по-голяма и губим мощност. Дори и една десета от волт-а си е от значение при кар-аудиото.
Мерси колега.Иначе кабелите са ми стабилни за около 150 лв 35 квадрата и съм взел ток от +-совата клема на акумолатора :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”