Оригинален касетофон и MP3 player
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Оригинален касетофон и MP3 player
Здравейте колеги,
Имам един въпрос.
Колатса е Seat Cordoba с оригинален касетофон.
Та идеята ми е слагам един трансмитер който когато се включи касетофона взима ток от мотора на касетката и се задейства. Дотук ок направено извел съм изваден е звук от трансмитера които е на женски стерео жак но незнам каде да го вържа към касетофона. Пробвах да го вържа на главата на касетата но звукът е отвратителен ако можете да разгледате схемата на касетофона и да ми кажете каде мога да запоя изводите от трансмитера.
Другата идея ми бе през чейнджъра но когато натисна копчето CD той разбира че няма вързан такъв, ако е възможно да се излъже по някакъв начин става и от там.
Ето и схемата на касетофона http://avtoru.org/_files/magnitola/SEAT ... 0IBIZA.pdf
Имам един въпрос.
Колатса е Seat Cordoba с оригинален касетофон.
Та идеята ми е слагам един трансмитер който когато се включи касетофона взима ток от мотора на касетката и се задейства. Дотук ок направено извел съм изваден е звук от трансмитера които е на женски стерео жак но незнам каде да го вържа към касетофона. Пробвах да го вържа на главата на касетата но звукът е отвратителен ако можете да разгледате схемата на касетофона и да ми кажете каде мога да запоя изводите от трансмитера.
Другата идея ми бе през чейнджъра но когато натисна копчето CD той разбира че няма вързан такъв, ако е възможно да се излъже по някакъв начин става и от там.
Ето и схемата на касетофона http://avtoru.org/_files/magnitola/SEAT ... 0IBIZA.pdf
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Оригинален касетофон и MP3 player
Имам съмнението, че трябва тук да се вържеш, но се консултирай със специалист!

- BLADE8209
А дали е възможно да се излъже касетофона че му е вързан чейнджър мисля така е най безболезнено.
- dancing_niki
- Скиора
Съмнявам се, защото касетофона и чейнджъра си "говорят" по комуникация. При чейнджърите отделно тече аналоговия сигнал от диска, други кабели са за комуникацията, трети са за захранване. Ако физически имаш чейнджъра може да му сложиш един диск да си го чегърта и прекъсвайки му кабелите за звука, да се вържеш за тях. Така той казва на касетофона, че работи, а ти реално си пускаш каквато искаш музика. Аз лично на моята Гама се вързах за Dolby-то и качеството е съизмеримо със CD. Ако минеш на този варянт при пускане на музиката от трансмитера го намали максимално и после започни леко да увеличаваш звука да не опечеш платката 
ето го моето решение на проблема: viewtopic.php?f=12&t=259015

ето го моето решение на проблема: viewtopic.php?f=12&t=259015
- BLADE8209
Точно това ми е идеята което ти си направил. Това което си оградил мислиш че са позициите кадето трябва да се вържат двата канала?
- dancing_niki
- Скиора
Да, като ширмовката на кабела, ако има такава, я закачи някъде на корпус, за да се намалят смущенията.
- BLADE8209
А друго се сетих а масата (общия кабел) и тя ли е към корпус?
- dancing_niki
- Скиора
За минуса на захранването ако можеш си го вземи някъде от минус шина. В краен случай от корпуса, ако и той е вързан там. На Гамата части от корпуса имат връзка с минуса, но при този касетофон незнам как е.
- BLADE8209
Колега поразчетох се из нета и тая интегрална схема TEA0675 я има и в други касетофончета и навсякаде вкарват сигнал точно от там дето аз изках да вкарам през крачета 10 и 15 а може и от 12 и 13 само че грешката ми е била че мислех че един от изходите дето отива на краче 11 е за маса а той е бил за друго нещо просто сега както е направено трябва да запоя минуса към краче 16 което е GND
- dancing_niki
- Скиора
Аз съм любител, затова казах къде предполагам ще трябва да се закачиш, сравнено с моя случай и затова също препоръчах да се консултираш със специалист. Ако така тръгнат нещата както ти казваш, заначи ще има
и 

- BLADE8209
Днес се консултирах със специалист и след тая схема има друга tda.... не помня коя там са направо чистите дигитални входове на касетаята или иначе казано тия дето излизат от тая влизат в TDA-то е там ще вържа изходите от трансмитера
Благодаря за бързите и КОРКТНИ отговори дано да сме били полезбни и на някой друг.

- dancing_niki
- Скиора
Дано, ще чакаме да покажеш после какво точно и как е станало 

- BLADE8209
Както бях обещал ето какво стана по най лесния начин
след като събрах подобаваща информация.

Тук на тези точки прекъснах звуковете от изхода на и теграла tea0675 която интеграла е за управление на касетофона. Там се прекъсват преди кондензаторите и се запояват входовете от някакъв MP3 плеър (в моя случей FM trnasmiter за 10 лв като му премахнах излъчването на радио честота).

Това за входовете в интеграла TDA7340 крачета 35 и 36 ляв и десен канал а общата е някаде на маса кадето и да е, може и на корпуса.
А това е крайния резултат.

Тук на тези точки прекъснах звуковете от изхода на и теграла tea0675 която интеграла е за управление на касетофона. Там се прекъсват преди кондензаторите и се запояват входовете от някакъв MP3 плеър (в моя случей FM trnasmiter за 10 лв като му премахнах излъчването на радио честота).
Това за входовете в интеграла TDA7340 крачета 35 и 36 ляв и десен канал а общата е някаде на маса кадето и да е, може и на корпуса.
А това е крайния резултат.
- dancing_niki
- Скиора
Станало е много професионално колега! Адмирации за което 

- BLADE8209
Благодаря
Ако някой иска да прави нещо подобно с удоволствие ще помагам сванах каква е цаката на оригиналните касетпфончета е с малко помощ от добри приятели и колеги

Ако някой иска да прави нещо подобно с удоволствие ще помагам сванах каква е цаката на оригиналните касетпфончета е с малко помощ от добри приятели и колеги

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”