Въпрос за усилвател :)
Въпрос за усилвател :)
Колеги искам да попитам дали ще има проблем ако свържа усилватела директно към акумулатора ? защото искам да го ползвам в къщи :)
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Re: Въпрос за усилвател :)
Да използвам темата на колегата. В багажника имам една 250W туба Alpine + 150W усилвател. Но вече мястото ми стана малко ограничено и се захласнах по едни говорители. Говорителите са Hertz ESK 165. Мисълта ми е да шибна четири такива 100W говорителя с пищялки по вратите и един усилвател, който да ги захрани и да си реша проблема с мястото. До тук добре, но съм скаран със усилвателите. Можете ли да ми препоръчате усилвател, който може да ги захрани тези зверове на 100%?
п.с. Има същите говорители Hertz ESK 165L (едно "L" повече). Освен минимална разлика в цената друго не видях... Някой по-запознат?
Също така има още един модел, който за комплекта ще ми стъпи със 150 лв + но е 150W, но мисля, че няма сми. Hertz ESK 163L
Поздрави.
Edit: Също не разбрах дали 100W е мощността на една колонка или общо на целия комплект за вратите?
п.с. Има същите говорители Hertz ESK 165L (едно "L" повече). Освен минимална разлика в цената друго не видях... Някой по-запознат?
Също така има още един модел, който за комплекта ще ми стъпи със 150 лв + но е 150W, но мисля, че няма сми. Hertz ESK 163L
Поздрави.
Edit: Също не разбрах дали 100W е мощността на една колонка или общо на целия комплект за вратите?
Последна промяна от Kuncavia на Чет 30 май 2013 15:21, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Вземи си ESK 165L защото имат повече бас, а ти искаш да маха суба.
За усилвател има Hertz EP4 в технополис Младост на много изгодна цена: http://www.technopolis.bg/b2c/details/302751/P11080601/Usilvatel-HERTZ-EP4-4X40W
Това с 200W е някакъв пазарски трик, който в последно време почти всички почнаха да го прилагат. Аз повече от 60W не бих им пуснал ама и с 4Х60W с такива чувствителни говорители ще ти става лошо.
Отделно кажи какъв ти е плеъра, да не се окаже, че няма необходимите изходи.
За усилвател има Hertz EP4 в технополис Младост на много изгодна цена: http://www.technopolis.bg/b2c/details/302751/P11080601/Usilvatel-HERTZ-EP4-4X40W
Това с 200W е някакъв пазарски трик, който в последно време почти всички почнаха да го прилагат. Аз повече от 60W не бих им пуснал ама и с 4Х60W с такива чувствителни говорители ще ти става лошо.
Отделно кажи какъв ти е плеъра, да не се окаже, че няма необходимите изходи.
- radi_nrj
Така, плеърчето ти има всички необходими изходи. За мен няма нужда от по-мошен усилвател тъй като чисто конструктивно бобина с размерполовин инч каквито са на повечето 16,5cm говорители трудно се прави повече от 80W.
Аз не бих рискувал да ги напъвам с повече от 60W, а и разликата от 60W до 100W е 2 децибела и малко.
Аз не бих рискувал да ги напъвам с повече от 60W, а и разликата от 60W до 100W е 2 децибела и малко.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Тук е мястото ми за тъпия въпрос. Как да ги настроя на 60W при положение, че усилвателя е 95W? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
4x60W при 4 ома е, при това на 14,4 волта напрежение. При 2 ома е 4х95w.
Виж му данните на сайта на производителя.
163L е трилентова система. Ако имаш място на таблото, където да ги монтираш ще се радваш на много по-хубави среди, отколкото с двуканална система.
Виж му данните на сайта на производителя.
163L е трилентова система. Ако имаш място на таблото, където да ги монтираш ще се радваш на много по-хубави среди, отколкото с двуканална система.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Добре, някакъв по-мощен усилвател, за да мога да ги подкарам поне 4х80-90... 
Edit:
Примерно ако сложа това: Hertz EP 4X, как мога да настроя говорителите на 80-90W, за да не ги изпържа?
Edit 2:
Като компромисен вариант може и 4х70W... Hertz HE 4

Edit:
Примерно ако сложа това: Hertz EP 4X, как мога да настроя говорителите на 80-90W, за да не ги изпържа?
Edit 2:
Като компромисен вариант може и 4х70W... Hertz HE 4
- radi_nrj
Ако бюджета позволява EP-4X добре защото усилвателя ще има малко резерв ама ще трябва да се внимава с Volume-то.
Може на усилвателя геиновете да се намалят малко за да се намали шанса за повреда.
Може на усилвателя геиновете да се намалят малко за да се намали шанса за повреда.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 02 авг 2013 15:25, променено общо 1 път.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Тоест няма нещо като ограничител, обикновено не давам да ми пипат радиото, ама знае ли се 
Edit: Приемам и съвети, просто това е моето виждане. Принципно съм против елипси по кората, но ако изкара хубав звук заради кухината в багажника... Другото което ми мина през главата е да сложа 2 елипси (една от ляво и една от дясно) в страничните кори на багажника, но не знам дали ще има резултат или да преработя вратите за две 10-тки. Скаран съм с тази материя, така че съвети абсорбирам всякакви

Edit: Приемам и съвети, просто това е моето виждане. Принципно съм против елипси по кората, но ако изкара хубав звук заради кухината в багажника... Другото което ми мина през главата е да сложа 2 елипси (една от ляво и една от дясно) в страничните кори на багажника, но не знам дали ще има резултат или да преработя вратите за две 10-тки. Скаран съм с тази материя, така че съвети абсорбирам всякакви

- radi_nrj
С 4 броя ESK-165L, EP-4X, вибро и шумо изолация и кадърен монтаж и няма да ти се вярва какво се случва.
Ако искаш може да ти пусна моите ESK-130 захранени само от плеър какво правят.
Ако искаш може да ти пусна моите ESK-130 захранени само от плеър какво правят.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
При нежелание за орязване на колата и липса на място в багажника силно препоръчвам идеята на Радо. Вибро и шумоизолацията + кадърният монтаж наистиа ще сътворят чудо, О ЧУДО!
ПП И ГоУфУ ще свирне Like NeVeR BeFoRe====
ПП И ГоУфУ ще свирне Like NeVeR BeFoRe====

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Значи този вариант ще тествам, принципно си купувам говорители и усилватели от където намеря най-евтино и след това отивам да оставя една торба пари в Тояга, но засега съм доста доволен от изпълненията им 

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Ново 20
Намерих изгоден комплект на една марка, която така и не и се разви пазара в България. Та правилно ли съм преценил за два такива комплекта:
http://www.mtx.com/_mtx+mobile+6+5+2+way+4+937+90w+rms+separate+speakers_no-TX6_154/b
Че ще ми свърши работа този усилвател:
http://www.mtx.com/_mtx+mobile+400w+rms+4+channel+thunder+series+amplifier_no-THUNDER75.4_694/b
п.с. усилвателя няма да успее да ги натисне на максимум, но пък няма и риск да дадат бързо фира
Тук им е раздела с усилвателите, но по-добър вариант от този не намерих:
http://www.mtx.com/d/t13,1,Au1/Car-Audio-Amplifiers.htm
Поздрави.

http://www.mtx.com/_mtx+mobile+6+5+2+way+4+937+90w+rms+separate+speakers_no-TX6_154/b
Че ще ми свърши работа този усилвател:
http://www.mtx.com/_mtx+mobile+400w+rms+4+channel+thunder+series+amplifier_no-THUNDER75.4_694/b
п.с. усилвателя няма да успее да ги натисне на максимум, но пък няма и риск да дадат бързо фира

http://www.mtx.com/d/t13,1,Au1/Car-Audio-Amplifiers.htm
Поздрави.
- radi_nrj
Ще стане, единственото, което ме притеснява, е че на мидбаса мембраната му е полипропилен. Аз до сега не съм чул полипропиленова мембрана на мидбас да свири добре по моите разбирания ама на теб може и да ти хареса.
Иначе MTX мисля, че и в момента може да се купят от Тояга.
Иначе MTX мисля, че и в момента може да се купят от Тояга.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 02 авг 2013 16:47, променено общо 1 път.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”