Здравейте,
След като ми падна акумулатора на Голф 5 2008, радиото вече ми иска код и не иска да стартира.
Разглобих таблото и извадих радиото. Разглобих и него.
Някои знае ли къде могат да ми прочетат EEPROM-а който е 95640 за да си извадя ПИНа?
Благодаря
Прочитане на EEPROM 95640 (от RCD 300) с цел изваждане на ПИН кода.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: Прочитане на EEPROM 95640 (от RCD 300) с цел изваждане на ПИН кода.
Аз мога да ти го извадя, но ще трябва да пращаш радиото по Еконт и след това да си го вземеш.
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Фабричните плеъри на Vw си работят в колата в която са първоначално вграждани, така че това с махане на акумулатора не е причина да не тръгне. Комуникира си по кан с таблото, освен ако няма бъг в системата. За целта се маха акумулатора пак и се пробва пак. Ако е от друга кола да съгласен съм тогава винаги иска код.
- imperia
- Автомобил: Golf MK5 Variant
- Двигател: BMM 2008
Доколкото направих и аз проучване разбрах и аз, че трябва да прочита кода от колата и само да тръгва радиото без PIN.
Първия път като ми падна акумулатора на Узана и след палене с кабели радиото си работеше.
Втория път като падна искаше PIN. Прочетох колата с VCDS и ми даде една нова грешка която преди я нямаше:
Изтрих грешките. Загасих и запалих колата и прочетох отново и я нямаше грешката. Сега като покарах известно време не съм опитвал наново да видя дали се е появила тази грешка.
Мисля че може да е свързано с кода. Доколкото разбрах кода за радиото май е в таблото?
Първия път като ми падна акумулатора на Узана и след палене с кабели радиото си работеше.
Втория път като падна искаше PIN. Прочетох колата с VCDS и ми даде една нова грешка която преди я нямаше:
Код: Избери всички
Address 17: Instruments Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl
Part No SW: 1K0 920 863 B HW: 1K0 920 863 B
Component: KOMBIINSTRUMENT YJU 8212
Revision: V0007000 Serial number: VWZBZ0G0017916
Coding: 0003103
Shop #: WSC 80093 222 69422
VCID: 2AB63FDA7E7B27E04C-807E
1 Fault Found:
00381 - Databus Instrument Cluster
014 - Defective - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101110
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 2
Reset counter: 162
Time Indication: 1
Изтрих грешките. Загасих и запалих колата и прочетох отново и я нямаше грешката. Сега като покарах известно време не съм опитвал наново да видя дали се е появила тази грешка.
Мисля че може да е свързано с кода. Доколкото разбрах кода за радиото май е в таблото?
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Да колегата xtoni е прав, код не ти трябва, щом радиото си е от твоята кола. В него е записан VIN кода на купето и се проверява. По тази грешка, може да се съди, че имаш проблем с eeprom на радиото или с комуникацията му по КАН.
- imperia
След второто падане на акумулатора се появи този грешка :(
- imperia
Научих кода чрез разпояване на чипа и прочитането му с програматор.
Пуснах радиото и написах кода. Радиото тръгна. След това го махнах да го до-сглобя :) След половин час като се върнах и го монтирах наново не ми поиска код!
Сигурно отново се познаха с колата :) или пък като падне тока на колата пак ще се забравят. Ще разбера след няколко дни когато си сменя акумулатора.
Някой ден ще прочета отново за грешки да видя дали я има 00381.
Благодаря за помощта и информацията която ми дадохте.
Пуснах радиото и написах кода. Радиото тръгна. След това го махнах да го до-сглобя :) След половин час като се върнах и го монтирах наново не ми поиска код!
Сигурно отново се познаха с колата :) или пък като падне тока на колата пак ще се забравят. Ще разбера след няколко дни когато си сменя акумулатора.
Някой ден ще прочета отново за грешки да видя дали я има 00381.
Благодаря за помощта и информацията която ми дадохте.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”