Крайно недоволен от майстор в Монтана

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Крайно недоволен от майстор в Монтана

Мнениеот pepster1980 » Пон 30 мар 2009 16:27

Колеги, пиша Ви тези редове за да ви разкажа с няколко думи за моите патила и за КРАЙНАТА НЕКОРЕКТНОСТ на някои "майстори".....

Преди седмица отидох да си прегледам ходовата част на Пасата - Б5, 1.9 ТДИ 1999г., 110 к.с.... Някои мои познати ме насочиха към Монтанския майстор БОЖИДАР - сервиза се намира в град Монтана, пътя за Лом, точно след автосалона на Рено и Пежо, като вървите в посока Лом! - имал стенд, всичко правел и т.н.... Отидох в уговорения час и там беше неговия колега, който прегледа Пасата и установи - за смяна 2 бр. накрайници и 1 носач - десен, за който се захваща амортисьора- даже ме извика долу в канала да си го видя сам че има голям луфт и трябва на всяка цена да се смени ..... По тяхна препоръка си закупих частите от ауто плюс в Монтана - с отстъпка, всичко 218 лв..... Оставих колата на ремонт, и отидох на работа, когато си я взех платих 60 лв. на "майсторите" за труд и регулиране.... Дотук всичко добре, те най-вежливо ми обясниха, ЧЕ ВСИЧКО ДРУГО Е НАРЕД, ОГЛЕДАЛИ СА ВТОРИ ПЪТ СЛЕД РЕМОНТА (по моя молба) и да си карам спокойно..... Добре, обаче както карам усещам че колата ми не се "държи" добре - при връщане от завой леко придърсва на волана, при попадане в малки неравности се чува характерно "похлопване".... Карах я два дни и реших да я огледам пак, само че този път при друг майстор, който засега няма да назовавам...
Не мога да ви опиша какво изумление изпитах, когато влязох в канала заедно с майстора днес и установих че наистина са сменили носача, само че не десния..... а левия...... :shock :shock :shock :twisted: death :horror:

Питам се колеги - когато отидох при въпросния БожиДар, заедно с мен чакаха още 5-6 коли.... Незнам колко са кадърни като майстори, но аз на подобно пренебрежение и нехайство не съм попадал никога в живота си! Не ме е яд толкова и за парите които съм дал за носача - може би и той е бил вече за смяна, но не мога да се примиря с факта, че тези "двама" екземпляри ме пуснаха от сервиза си с убеждението че карам здрав автомобил...... който не само че не е бил здрав, ами е имало и реална опасност да предизвика ПТП!
Сега ще дам още близо 300 лв. за ремонт, защото освен носача се оказа, че и двата маслени тампона са за смяна и най-вероятно от тях похлопва - поне така ми обясниха...
Аз не разбирам много от автомобили, но НИКОГА повече не бих бил клиент на тези измамници.... и ви препоръчвам и Вие да се пазите!

Последна промяна от dobrin на Пон 30 мар 2009 23:42, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Крайно недоволен.....

Мнениеот Brezel » Пон 30 мар 2009 16:47

здравей, с въпросния божидар говорил ли си по въпроса. трябва да си ти оправи колата. Тое е лесно човек да с есърди и да лише нагоре надолу ама ако не си му потърсил сметка защо се е случило така според мен ти си си виновен. :012:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 30 мар 2009 18:18

А как ти звучи думата "грешка"?
Наистина иди и се разбери с човека, защото всеки човек греши ;)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 30 мар 2009 19:18

аз ли не чета като хората или нещо хич не разбирам от ходова част :063: та ти казваш че майстора ти е казал 2 накрайника и носач ДЕСЕН ама ми се стори че си писал че ти си купувал частите и от това следва че десен носач не може да се сложи от ляво (освен ако не са измислили някой нов модел) :beer и от това човек може да си направи извода че ти си купил ляв носач и майстора го е сменил поправете ме ако греша mhihi mhihi

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 30 мар 2009 19:47

долния преден носач е еднакъв и от двете страни.темата май не е за тук

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 30 мар 2009 20:09

:да: ами моя е грешката тогава :beat_butt2 майсторите и аман :не:

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepster1980 » Пон 30 мар 2009 22:49

Да, Ififdik е прав, първо носачите са еднакви от двете страни и второ, май наистина темата не е за тук - за което се извинявам!

НО.... Колеги, съгласете се все пак, че има "грешка" и "ГРЕШКА"!!! Не може да ми кажат те самите, че ми е за смяна десен носач, да ме упътят какви части да купя и накрая да ми сменят левия носач!! След това да ги помоля да я огледат обстойно втори път - помолих ги непосредствено преди да я оставя за ремонт, и те с цялото си "нахалство" да ми "изпеят" че всичко е О.К.!!!!
Пак повтарям - не ги виня просто в смяната на носача (грешния) - може би си е бил и тойза смяна, но е недопустимо според мен да се отнесат с такова нехайство. Не съм се пазарил за цената на ремонта и не съм искал да мина "евтинко" - просто според мен не са си свършили работата, а чисто и просто са я претупали и са ме излъгали! Може би е лесно да излъжеш човек, който не разбира много от автомобили, но явно е вярно че истината винаги излиза наяве.
Аз лично няма да кажа и една добра дума за тези "професионалисти"... Утре може би ще ида и да си "изпея" мъките пред тях самите - нека ме чуят и "колегите", които по това време ще чакат там за да им отремонтират колите! Такива хора нямат място, според мен, в автосервизи - поне докато не докажат по категоричен начин точно обратното!

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Re: Крайно недоволен от майстор в Монтана

Мнениеот Bratt » Пет 10 апр 2009 12:21

Проблем и с Ежко..над 90 км/ч ми волана ми тропа по лактите направо :).
ходих на баланс гуми - пак така.
Онзи ден отидох при Божидар и ми провериха окачването (за 5 кинта нацело ;))
Та...трябва да сменя двата задни тампона на носачите и да проверя луфта в преден ляв амортисьор (Василеее...винаги ти си виновен...ти ги слагА...mhihi mhihi mhihi )

bobcho предполага, че е от тампона на амортисьора.

После да съм минел на реглаж предница.

След това което прочетох, аджеба, къде са да ходя на реглаж?...
или да си закарам колата в Хеед?... :roll:

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пон 27 апр 2009 14:31

В Пежо имат наи-добрия стенд в Монтана.Малко по скъпичко е но си заслужава.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 15 май 2009 12:44

Колеги,тия младежи в Пежо Монтана /да ме извиняват пристрастните/ съм ги гледал как 5 пъти регулираха предницата на една астра, докато накарат колата да върви по пътя :banghead: а после предлагаха на един мъж да промият дюзите на бензиновото му Пунто с корселин, че да спре да прекъсва :applause: :applause: аз ходя вече при един маистор дето бачкаше в Мото-Пфое, но вече си направи личен сервиз за ремонт по ходовата част. Всеки може да ти каже какво да смениш, въпроса след смяната е да е отстранен и проблема които я е предизвикал. В това отношение съм доволен от него.

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Съб 16 май 2009 12:07

Чесно да ти кажа не съм от пристрасните,лично Аз за регалжа съм доволен иначе много много не ги долюбвам.Големи кожодери са.Поздрави колега.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 18 май 2009 8:18

Отвеса и двете летви, няма по убав реглаж за тия наще автомобили.Сам си го правя вече и нямам проблеми нито с дърпане по време на движение, нито с износване на гумите.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”