Преди седмица отидох да си прегледам ходовата част на Пасата - Б5, 1.9 ТДИ 1999г., 110 к.с.... Някои мои познати ме насочиха към Монтанския майстор БОЖИДАР - сервиза се намира в град Монтана, пътя за Лом, точно след автосалона на Рено и Пежо, като вървите в посока Лом! - имал стенд, всичко правел и т.н.... Отидох в уговорения час и там беше неговия колега, който прегледа Пасата и установи - за смяна 2 бр. накрайници и 1 носач - десен, за който се захваща амортисьора- даже ме извика долу в канала да си го видя сам че има голям луфт и трябва на всяка цена да се смени ..... По тяхна препоръка си закупих частите от ауто плюс в Монтана - с отстъпка, всичко 218 лв..... Оставих колата на ремонт, и отидох на работа, когато си я взех платих 60 лв. на "майсторите" за труд и регулиране.... Дотук всичко добре, те най-вежливо ми обясниха, ЧЕ ВСИЧКО ДРУГО Е НАРЕД, ОГЛЕДАЛИ СА ВТОРИ ПЪТ СЛЕД РЕМОНТА (по моя молба) и да си карам спокойно..... Добре, обаче както карам усещам че колата ми не се "държи" добре - при връщане от завой леко придърсва на волана, при попадане в малки неравности се чува характерно "похлопване".... Карах я два дни и реших да я огледам пак, само че този път при друг майстор, който засега няма да назовавам...
Не мога да ви опиша какво изумление изпитах, когато влязох в канала заедно с майстора днес и установих че наистина са сменили носача, само че не десния..... а левия......

Питам се колеги - когато отидох при въпросния БожиДар, заедно с мен чакаха още 5-6 коли.... Незнам колко са кадърни като майстори, но аз на подобно пренебрежение и нехайство не съм попадал никога в живота си! Не ме е яд толкова и за парите които съм дал за носача - може би и той е бил вече за смяна, но не мога да се примиря с факта, че тези "двама" екземпляри ме пуснаха от сервиза си с убеждението че карам здрав автомобил...... който не само че не е бил здрав, ами е имало и реална опасност да предизвика ПТП!
Сега ще дам още близо 300 лв. за ремонт, защото освен носача се оказа, че и двата маслени тампона са за смяна и най-вероятно от тях похлопва - поне така ми обясниха...
Аз не разбирам много от автомобили, но НИКОГА повече не бих бил клиент на тези измамници.... и ви препоръчвам и Вие да се пазите!