Спукан картер, двигателя май замина, какво правим :(

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Спукан картер, двигателя май замина, какво правим :(

Мнениеот OldSchoolPassat » Сря 19 дек 2007 20:12

Ще се разплача...В прекрасния ни капан (центъра на прекрасния ни Пловдив) слизам си от един бордюр и БАААМ в една дупка и съответно съм спукал картера. Реших да измина кратко разстояние да не оставям колата посред нощите на улицата. Явно е било прекалено много. Сега на скорост колата на крик и колелото не се върти :( Явно май съм спекал цилиндрите вътре за двигателя. Става въпрос за 5 (пет, да) цилиндров двулитров двигател а колата е пасат 84 (пасат -2). Някакви идеи за нов двигател ? :evil: :(

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 19 дек 2007 20:21

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Сря 19 дек 2007 20:22

Или пък тоя стария да го правя нещо :evil: :lady_very_angry: Баси мъката :(

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 20 дек 2007 1:26

Отвори го .. виж какво става вътре..

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 20 дек 2007 20:46

Хич си го не давам... ще ти излязат през носа сега тези няколко метра/км... да беше викнал приятел да те задърпа!
Сега отваряш, най-вероятно все що е лагер вътре ще е станало на стопилка, шлайфане на колянов вал, може би и разпределителен, лагери на паразитен вал...
Ако решиш да не го правиш свиркай да го взимам за части :lol:

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Чет 20 дек 2007 21:24

Имате ли представа колко би ми излезнал подобен ремонт ? И другия въпрос е, какъв друг двигател може да се вземе, един приятел каза, че можело от BMW, кой е по-евтиния вариант според вас ?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 20 дек 2007 22:01

OldSchoolPassat написа:Имате ли представа колко би ми излезнал подобен ремонт ? И другия въпрос е, какъв друг двигател може да се вземе, един приятел каза, че можело от BMW, кой е по-евтиния вариант според вас ?

Хъх... БМВ... тоя твоя приятел го черпи една бира да си напълни устата да не ти пуска лоши мухи :)
Болт-он можеш да сложиш от всяко старо Ауди 5-цилиндрово :) - двигателя е един и същ, имат и 2,3 ако ти се ще още малко повер...
Инак колко ще ти излезе - то това си е направо основен ремонт... като ще отваряш мотора , смени му сегментите поне и Т.Н. ... предполагам доста по-евтино ще ти излезе да вземеш друг двигател.
В момента се продаваше от едно Ауди и един 5-цилиндров дизел :)

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Пет 21 дек 2007 7:30

The_Machine написа:
OldSchoolPassat написа:Имате ли представа колко би ми излезнал подобен ремонт ? И другия въпрос е, какъв друг двигател може да се вземе, един приятел каза, че можело от BMW, кой е по-евтиния вариант според вас ?

Хъх... БМВ... тоя твоя приятел го черпи една бира да си напълни устата да не ти пуска лоши мухи :)
Болт-он можеш да сложиш от всяко старо Ауди 5-цилиндрово :) - двигателя е един и същ, имат и 2,3 ако ти се ще още малко повер...
Инак колко ще ти излезе - то това си е направо основен ремонт... като ще отваряш мотора , смени му сегментите поне и Т.Н. ... предполагам доста по-евтино ще ти излезе да вземеш друг двигател.
В момента се продаваше от едно Ауди и един 5-цилиндров дизел :)

Честно казано предпочитам нещо 1.8, бензин при всички положения заради газовата уредба и тн. Май наистина ще ти го давам за части двигателя и ще се взима нов. Ако искаш ми остави skype, icq, msn ако имаш на лични да си пишем ?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 21 дек 2007 18:09

Ми... моя Пасат е с 1,8, който няма да ми трябва скоро :lol:
Но няма да ти е толкова лесно... има да се заваряват сума ти железа :roll: 1,8 стъпва на самото магаре:

Изображение

Докато 5-така стъпва на роговете:

Изображение

Отпред 1,8 има една греда, на която стъпва радиатора:

Изображение

2,0/2,2 я няма:

Изображение

Скайп th3_machine or icq 294 807 029

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 30 дек 2007 16:14

Май биелите не са изкривени и ще минем с нови лагери и пилене 8) Така и така ще се вади двигателя почват да ми се въртят някакви перверзни идеи в главата за боядисването му :twisted:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 30 дек 2007 18:30

OldSchoolPassat написа:Май биелите не са изкривени и ще минем с нови лагери и пилене 8) Така и така ще се вади двигателя почват да ми се въртят някакви перверзни идеи в главата за боядисването му :twisted:

Щом ти се занимава... :)
То крива биела при блокиране от липса на масло няма как да се полу4и :)
Снимай ремонта или поне изтеклите лагери, може да е интересно :) :twisted:

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”