Дано не ми се карат много относно това дали съм ползвал търсачката--не успях да получа задоволителен отговор.
Приятел иска да слага обикновена газова уредба на GTI 115 к.с.
Дивгателя е AGG с Хитачи дебитомер мисля.
Решено е да се слага обикновена /не газов инжекцион/ АГУ.Тартарини или Ловато.
Та въпросите ми са следните:съставните части на една АГУ са ни ясни,но ако може и още някой да ги изброи-добре.
Вакуумен или електрически да е изпарителя и защо.Смесителната плочка преди или след дебитомера да е и пак защо.
Ако съм изпуснал някой важен въпрос-ще съм много благодарен за инфото.
Съвет за изпарител за пълна инжекция
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- resistance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич не се лъжи да слагаш газ на машината. Само ядове ще береш... По добре събери някой лев и си сложи газов инжекцион. Бях с газово - Ланди Ренцо.. В началото всичко си беше наред... не давах както преди много пари за бензин, гореше ми нормално на газ 10-11 градско, но един ден просто без причина нещо си гръмна. Когато погледнах видях, че гумата на гръмклапата се беше обърнала и оттогава започна кошмара наречен газ. Започна да гасне на празен ход, да се е** със запалването и да гори като ламя.Малко по късно ми спря и нагнетателната помпа - понеже майсторите, които ми инсталираха газовото не я направиха да се изключва сама и постоянно си бучеше.. Когато започнах да им мрънкам, че не работи колато изобщо, те решиха, че трябва да сменя свещи... Купих от тях NGK 3-полюсни, понеже за газ трябвало да бъдат такива и нз си кво... И накрая реших да действам сам в гаража... Свалих изпарители, клапани, разни симулатори които бяха закачени и нз си кви още неща и исках да си я направя отново на бензин и да ми мърка отново. ДА ама не, след като смених нагнетателната помпа и оправих всички кабели по инсталацията, колата пак не работеше... Паля и гасне и така посотянно. Брее, само ядове, проверих всичко което може да е причината затова, четох 1000 теми из форума и накрая се оказа, че потопяемата помпа в резервоара си е заминала... Хайде купувай и 2-ра помпа ... До тук добре, сложих я и докато и подам ключа тя запали, имаше огормна радост, но колата работеше като тряктор на ниските, въртях, скуках, сложих си старите свещи ама не - ГРЕДА. Брейй пак ядове, 1 седмица колата седеше в бокса и отново пак тук във форума изчетох 100 теми за черен дим, няма ниски, върви като трактор, докато накрая не отворих въздушния филтър. И какво да видя, от тъпия гръм ми се беше изкривила клапата на дебитомера и оттам тя не искаше да се движи.... Колко смешно ми беше тогава, че отново пари ще давам.. Хайде пак цялата гимнастика отново.. купувай дебитомери и слагай.. След като зарърши цялата гимнастика колата заработи идеално, не я бях чувал така да мърка откакто сложих газ. Сега като и се кача ми пълни душата от кеф.... удоволствие от което бях лишен с това газово, както и сумати нерви и разходи потроших... Казвам ви всичко това, понеже знам, че има и други като смен с подобни пробелеми на газ. Особено при губенето на обороти и т.н Надява се, че бях полезен!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
resistance написа:...
Ще си позволя да преразкажа накратко:
resistance написа:Сложих си газ, бях доволен, гръмна, прецака се дебитомера, ходих при некадърни "майстори", които не можаха да открият проблема, но не смятам да ги плюя, а вече плюя газта като цяло.
Сега ще споделя своя опит накратко:
Сложих си газ, бях доволен, гръмна, прецака се дебитомера, ходих при нормални майстори, смених го с употребяван, все още съм доволен и си карам на газ.
Всеки сам да си прави изводите.
Върни се в “Автогазови уредби”