Отвора за пълнене, къде - вътре или вън?
-
- Автомобил:
- Двигател:
А, при пълненето проблеми няма да има. Никой няма да се откаже от печалбата си зарад някакви бюрократски глупости. А за преглед - също ще се намери начин
То от години има изискване газстанциите да не пълнят бутилки без стикер за преглед или с изтекъл, ама никога не съм видял да проверяват. Да не говорим че на бутилките тип резервна гума не е лесно да се провери.

То от години има изискване газстанциите да не пълнят бутилки без стикер за преглед или с изтекъл, ама никога не съм видял да проверяват. Да не говорим че на бутилките тип резервна гума не е лесно да се провери.

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
значи сега на пасата видях вариант, за който не знаех, ма забрайх да го снимам, при капачката на резервоара се извежда дупката за газта и като искаш да зареждаш, само завиваш една джаджа дето да стане пистолета на бензиностанцията, и всъщност това, че имаш газ, се вижда само като отвориш капачката за резервоара
-
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята на написалите наредбата явно е че "вграденото" се покрива от капака на кутията на бутилката (ако я има, а трябва), и по този начин евентуален теч на газ се отвежда навън (ако са монтирани вентилационните маркучи както би следвало). Така бяха всички бутилки едно време. Ако е изнесено, но е вътре в колата - тази допълнителна защита няма как да се реализира. Друг въпрос е че теч е малко вероятен защото освен клапана на пълначката има и втори - на самата бутилка.
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отвън е по добре според мен. Предимствата са, че по-малко мирише в купето, по лесно и удобно се пълни на газостанцията / на старата ми кола беше вътре и ми беше писнало всеки път да отварям багажника като зареждам/. При мен е на бронята отзад от страната на капачката за бензина. Така знам винаги да спирам от една и съща страна на колонката за бензин/газ. Не загрозява въобще според мен.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм привърженик така нареченото зарядно да бъде вътре по куп причини:няма да ти откраднат капачката,риска малчугани да ти повредят зарядното като го натъпчат с всевъзможни боклуци и да добява малко не е потемата но може да се сложи 1 магнит в долния краи на бутилката и така да задържа металн.частици там,а не да се разпространяват из целия газопровод
Върни се в “Автогазови уредби”