Отвора за пълнене, къде - вътре или вън?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 10 авг 2006 9:20

При тази конкуренция между бензиностанцийте не мисля, че ще правят проблем при пълненето.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 10 авг 2006 10:23

А, при пълненето проблеми няма да има. Никой няма да се откаже от печалбата си зарад някакви бюрократски глупости. А за преглед - също ще се намери начин :-)
То от години има изискване газстанциите да не пълнят бутилки без стикер за преглед или с изтекъл, ама никога не съм видял да проверяват. Да не говорим че на бутилките тип резервна гума не е лесно да се провери. :-)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 10 авг 2006 10:28

значи сега на пасата видях вариант, за който не знаех, ма забрайх да го снимам, при капачката на резервоара се извежда дупката за газта и като искаш да зареждаш, само завиваш една джаджа дето да стане пистолета на бензиностанцията, и всъщност това, че имаш газ, се вижда само като отвориш капачката за резервоара

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 10 авг 2006 10:56

ама срам ли изпитвате че карате на газ??

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 10 авг 2006 13:26

Идеята на написалите наредбата явно е че "вграденото" се покрива от капака на кутията на бутилката (ако я има, а трябва), и по този начин евентуален теч на газ се отвежда навън (ако са монтирани вентилационните маркучи както би следвало). Така бяха всички бутилки едно време. Ако е изнесено, но е вътре в колата - тази допълнителна защита няма как да се реализира. Друг въпрос е че теч е малко вероятен защото освен клапана на пълначката има и втори - на самата бутилка.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 10 авг 2006 16:25

Отвън е по добре според мен. Предимствата са, че по-малко мирише в купето, по лесно и удобно се пълни на газостанцията / на старата ми кола беше вътре и ми беше писнало всеки път да отварям багажника като зареждам/. При мен е на бронята отзад от страната на капачката за бензина. Така знам винаги да спирам от една и съща страна на колонката за бензин/газ. Не загрозява въобще според мен.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 10 авг 2006 21:53

аз съм привърженик така нареченото зарядно да бъде вътре по куп причини:няма да ти откраднат капачката,риска малчугани да ти повредят зарядното като го натъпчат с всевъзможни боклуци и да добява малко не е потемата но може да се сложи 1 магнит в долния краи на бутилката и така да задържа металн.частици там,а не да се разпространяват из целия газопровод

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 14 авг 2006 22:45

Отвън е по-удобно а и скоро ще стане задължително

Върни се в “Автогазови уредби”