Моля за мнения за 1.8Т 150кс. с газов инжекцион ФОБОС
Моля за мнения за 1.8Т 150кс. с газов инжекцион ФОБОС
Моля има някой с джигател 1.8Т 150кс.и го кара с газов инжекцион ФОБОС да даде мнение каво е положението,имали проблеми?
- ogidog
- Автомобил: vw passat cc 36
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля за мнения за 1.8Т 150кс. с газов инжекцион ФОБОС
колега ако боднеш газова инжекция няма да има проблем! но ако искаш колата да ти харчи малко ще трябва да смениш возилото:)) казвам го от собствен опит!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стига да избереш читав сервиз да ти я направят няма да имаш никакви проблеми
Точно 1.8Т с чип и ГИ "ФОБОС" направо "кърти мивки" 

- gtifen2012
- Автомобил: 1.8T AUM 2002
- Двигател:
BG_POLICE написа:Стига да избереш читав сервиз да ти я направят няма да имаш никакви проблемиТочно 1.8Т с чип и ГИ "ФОБОС" направо "кърти мивки"
една малко стара тема но искам да те питам ила ли ефект от чипа на 1.8Т когато се кара на газ т.е тоя чип дава ли допълнителна мощност когато колата работи на газ или ефекта е само при каране на бензин ( нали логиката ми е че нали газовата си има нейно ECU и не знам дали ще се повлияе от чипа)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отговорил съм ти на личното което си ми пратил! За темата няма значение на какво гориво караш ефекта от чипа трябва да е еднакъв 

-
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: APU 1999
Имам пасат 1,8Т с ГИ Фобос до сега съм минал към 50-60000км. без проблем, единствено сменям едно филтърче на изпар. на 10-15000км. Колата на газ върви даже повече от колкото на бензин, на газ съм вдигал 230км.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега apu с какъв датчик за температура/налягане на газта си?
Колеги, може ли да сравним кой с какъв датчик е на фобоса си?
Аз сега в момента съм с диференциален МАП, комбиниран и с датчик за температура на газта. Тия дни ще снимам как съм переделал системата. Преди бях с датчик за температура/налягане в метален корпус, който стоеше на късичко парченце маркуч на края на рейката. До един момент си работеше нормално, след това нещо му стана, и взе да показва 40-50милибара, вместо 1200милибара, да речем. Бих искал да обменим опит, кой какви перипетии е имал по системата. Че аз в момента се боричкам с моя фобос. Сутрин като е по-хладно 15 градуса (не е студено) и докато не загрее напълно, не мога да го изрежа докрай. Преминава аварийно на бензин. Като се свъртя тия дни ще ида на диагностика. Но всяка подсказка ще ми е полезна. Благодаря на предварително
Колеги, може ли да сравним кой с какъв датчик е на фобоса си?
Аз сега в момента съм с диференциален МАП, комбиниран и с датчик за температура на газта. Тия дни ще снимам как съм переделал системата. Преди бях с датчик за температура/налягане в метален корпус, който стоеше на късичко парченце маркуч на края на рейката. До един момент си работеше нормално, след това нещо му стана, и взе да показва 40-50милибара, вместо 1200милибара, да речем. Бих искал да обменим опит, кой какви перипетии е имал по системата. Че аз в момента се боричкам с моя фобос. Сутрин като е по-хладно 15 градуса (не е студено) и докато не загрее напълно, не мога да го изрежа докрай. Преминава аварийно на бензин. Като се свъртя тия дни ще ида на диагностика. Но всяка подсказка ще ми е полезна. Благодаря на предварително

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм какви ли не уреди, допълнителен монтаж, но за ГИ е необходим манометър за газта след редуцира. Так много бързо се ориентираш как са нещата.
Да не говорим колко са точни тези сензори, които се използват...
-
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: APU 1999
Съжалявам колега но до сега нямам проблеми с газовото и не съм се занимавал. Виждал съм, че и аз имам датчик монтиран на рейката както и друг след изпарителя. Веднъж ми направи един проблем, след запалване започна да минава постоянно на бензин, бутнах една маса към газовото и се оправи.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
muns61 написа:Виждал съм какви ли не уреди, допълнителен монтаж, но за ГИ е необходим манометър за газта след редуцира. Так много бързо се ориентираш как са нещата.
Датчиците, че лъжат-лъжат, въпроса е да не лъжат с много. А колкото до манометър след изпарителя, то може да се ползва и няккава тетка от водни съедниения, виждал съм да се продват и метални, и алумиеви, и пластмасови.
Манометър до колко атм./бара ще тябва? 2-3 или 5-6? Може да се направи подходяща самоделка, и да се връзва след изпарителя да се следи независимо от уредбата какво се случва с налягането, то и без кабел за диагностика става...
Върни се в “Автогазови уредби”