От време на време (почти всеки ден), обикновено като е поседяла колата няколко часа след последното каране, като реша да тръгна на някъде, не мога да я запаля на газ. Стартера си върти, но не пали (въпреки, че под капака леко се усеща миризма на газ). Проблема се появи преди около 2 месеца и досега се оправяше като обърна колата на бензин и след това пак на газ.
Последния уикенд обаче се случи така, че обръщането бензин - газ не помогна. Това, което се случва е, че колата пали на газ, натискам няколко пъти педала на газта и на петото - шестото натискане вместо да се изфорсира, изгасва. След това не мога да я запаля на газ. Като я покарам на бензин и я оставя за по- дълго време (след пренощуване например) си паля пак на газ и така до следващия път. Все пак понякога успявам да си я обърна веднага на бензин и пак на газ.
Днес ходих в Аргус (гъст съм със сина на шефа), но не можаха хората да измислят от какво може да се получава така. Колата стигна на газ до там и след почистване на някакъв клапан или филтър (не знам точно, пихме кафе) си запали на газ и си тръгнах. Вечерта след работа обаче пак го имаше проблема.
Ще се радвам ако някой може да ми даде някаква насока за решение или контакт с някой разбиращ от газови уредби.
Колата е Голф 2, 1,3, карбуратор, MH двигател.
Изпарителя е FEMA (май е турски).
Успешното решение е свързано с почерпка