Прекъсва и глъхне на газ, докато не загрее.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
GLI
Автомобил:
Двигател:

Прекъсва и глъхне на газ, докато не загрее.

Мнениеот GLI » Пон 17 дек 2012 16:01

Здравейте,

Става въпрос за 2.8 АЦК мотор (Ауди А6, ако има значение). Имам колата от няма и месец, респективно, нямам много представа за правеното преди. Газовият инжекцион е марка Мега Джет, монтиран в края на април тази година. Какъв е проблемът - когато беше топло времето - всичко беше наред, пали, работи нормално, без никакви забележки (даже обратното, почти няма разлика с бензина). Обаче откакто температурите паднаха, на газ започна да прекъсва, да глъхне, да не държи празен ход, да играят оборотите с по 300-400... Но всичко се оправя в момента, в който постигне работна темепература и поработи по-дълго. Направена е да обръща от бензин на газ като вдигне стрелката от 60 градуса, което мисля, че е нормално. Но както мине от бензин на газ, на момента забива, а като и подадеш газ започва да тресе, да прекъсва и т.н. докато не вдигне 90 градуса и не се оправи.

Гледах с търсачката, но успях да намеря само една подобна тема, само че ставаше дума за 1.8 125к.с., в която проблема на колегата беше същия, и със смяната на свещите го е решил. Моите свещи също не са сменяни, за това тези дни ще ги сменя, но така или иначе ми е чудно, защо ще е от свещите, като го прави всичко това само студена и само на газ... Възможно ли е примерно изпарителят да не е правилният за този мотор или някакъв друг проблем да има... на мен ми се върти из главата да не е вързан правилно, и за това като загрее, да се оправя... но знам ли.

Всякакви мнения и насоки ще са ми от полза. :да:

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Прекъсва и глъхне на газ, докато не загрее.

Мнениеот zografski » Вто 18 дек 2012 9:07

И при мен го прави абсолютно същото, аз съм с Г4 2.8. Мисля тези дни да мина през газаджиите да ми направят малко донастройка. Мисля че всичко си ни е наред, но трябва малко да се пипнат настройките на ГИ. При мен със сигурност не е от свещите, защото ги смених заедно с кабелите при слагането на ГИ преди 3 месеца. Който пръв оправи проблема да пише :) аз сега нямам много време, но мисля да я закарам преди празниците и ако оправя дреболията ще пиша ;)

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Вто 18 дек 2012 17:09

zografski написа:И при мен го прави абсолютно същото, аз съм с Г4 2.8. Мисля тези дни да мина през газаджиите да ми направят малко донастройка. Мисля че всичко си ни е наред, но трябва малко да се пипнат настройките на ГИ. При мен със сигурност не е от свещите, защото ги смених заедно с кабелите при слагането на ГИ преди 3 месеца. Който пръв оправи проблема да пише :) аз сега нямам много време, но мисля да я закарам преди празниците и ако оправя дреболията ще пиша ;)

Сигурно е нещо малко, както казваш, ама стига да ти създаде ядове :) Утре-другиден ще се кара при газаджия да си каже мнението и да видим, дали ще може да я оправи. Днес видях, че кабелите не са ми май много със света, за това може би ще ги сменя и тях и свещите, да ми е мирна главата. Колко ти излязоха на теб като пари ? :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 18 дек 2012 18:18

Ужас... кабели 500лв директно от Германия, по близо до БГ нямаше никъде, иначе свещите са по 25-27лв. (при мен са 6) на бройка. От вчера обаче забелязах нещо много странно, когато колата превключва на газ се чува едно изпуфтяване все едно за момент изхвърля газ от някъде... Много странно, преди се чуваше едно леко цък, когато превключва, а сега ебати звука издава, но не мирише на газ което ме навежда на мисълта, че явно не изпуска газ, но защо изведнъж почна да се чува това нямам идея... До края на седмицата и аз мисля да мина през газаджиите, но първо мисля да почистя дросела и да го обуча с ваг-ком и след това ще я водя при момчетата.

Потребителски аватар
tehniiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tehniiik » Вто 18 дек 2012 22:04

Каква марка са изпарителите ви?Някои в студа умират и не държат налягане.

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Вто 18 дек 2012 23:15

Моят днес го видях, Bardolini е марката.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Сря 19 дек 2012 18:01

Пичове, тези газови инжекциони имат задължително обслужване през всеки 10 000км., смяна на филтри, почистване на рейка и проверка на настройките с лаптоп, ако си спазвате коректно обслужванията няма шанс да имате каквито и да е проблеми.

Всички дребни "неудобства" идват от нередовно обслужване или от калпави майстори, почти всички потребители на газови инжекциони в БГ икономисват тази задължителна гаранционна процедура, карат колите си докато може, а когато колата започне да работи като трактор се пишат такива теми в нета.

Та защо работи лошо колата, ами защото газта ни е много много мръсна и рейката логично се замърсява, съответно започва да работи лошо и да бърка горивото, двигателя реагира по този начин на неправилното гориво, иска си нови филтри, почистване на рейката, калибровка на рейката, фина настройка и си готов. :да:

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 19 дек 2012 18:05

Ясно за 10К км, но моят ГИ е на 3000км. утре ще ходя до момчетата аз и ще споделя :) иначе при мен всичко е Романо без бутилката.

Върни се в “Автогазови уредби”