Става въпрос за 2.8 АЦК мотор (Ауди А6, ако има значение). Имам колата от няма и месец, респективно, нямам много представа за правеното преди. Газовият инжекцион е марка Мега Джет, монтиран в края на април тази година. Какъв е проблемът - когато беше топло времето - всичко беше наред, пали, работи нормално, без никакви забележки (даже обратното, почти няма разлика с бензина). Обаче откакто температурите паднаха, на газ започна да прекъсва, да глъхне, да не държи празен ход, да играят оборотите с по 300-400... Но всичко се оправя в момента, в който постигне работна темепература и поработи по-дълго. Направена е да обръща от бензин на газ като вдигне стрелката от 60 градуса, което мисля, че е нормално. Но както мине от бензин на газ, на момента забива, а като и подадеш газ започва да тресе, да прекъсва и т.н. докато не вдигне 90 градуса и не се оправи.
Гледах с търсачката, но успях да намеря само една подобна тема, само че ставаше дума за 1.8 125к.с., в която проблема на колегата беше същия, и със смяната на свещите го е решил. Моите свещи също не са сменяни, за това тези дни ще ги сменя, но така или иначе ми е чудно, защо ще е от свещите, като го прави всичко това само студена и само на газ... Възможно ли е примерно изпарителят да не е правилният за този мотор или някакъв друг проблем да има... на мен ми се върти из главата да не е вързан правилно, и за това като загрее, да се оправя... но знам ли.
Всякакви мнения и насоки ще са ми от полза.