Днес си свалях изпарителя и забелязах,че газта не спира ,когато изкарам входната тръбичка на изпарителя и съответно клапана на бутилката не е свързан (няма кабели ).Но клапана си стои там.Така я взех колата не знам какво са правили преди мен...Та въпроса ми е мога ли да пусна един кабел от предния клапан (този на изпарителя) до задния за да задействам и двата? Ако не е това правилния начин какъв е той,че нещо не ми харесва да има постоянно налягане в тръбата от бутилката до изпарителя...
Изпарителя е STARGAZ,клапана му е Lovato .Обикновена газова
Въпрос за клапан на бутилката
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Въпрос за клапан на бутилката
Сaмия клaпън при теб явно е бaрaн и не рaботи
При подaвaне нa ток към клaпaнa трябвa дa отвори (пусне гaзтa),a не обрaтно.. 

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Ясно.Значи като сменя клапана ще мога ли да му пусна по моя начин сигнал за отваряне/затваряне ,с паралелно вързан кабел от предния клапан +с+ и -с-?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Щом бутилковият клапан не е свързан и пуска газ, значи е изтърбушен. Не е необходимо да го захранваш електрически.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
stypkata написа:Ясно.Значи като сменя клапана ще мога ли да му пусна по моя начин сигнал за отваряне/затваряне ,с паралелно вързан кабел от предния клапан +с+ и -с-?
Дa ще можеш колегa

Май имам проблем ,но не съм сигурен, € сондата е платинка след зареждане изпускаше газ от лещата при пълначката след като я спрях от крана спря, но не трябва ли да спре от клапан в сондата, сега на практика само съчмата в пълначката държи газта ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене е следното: зареждам газ до горе или дори и да не е до горе, след това газта, която остава в тръбата от чашката до бутилката излиза.прави фъс една, две минути и после спира.изпуска от страната на бутилката, но бутилката си се пълни и не съм го барал. Също така забелязах, че на някои бензиностанции пълненето на бутилката спира по рано при по— малко количество газ,а при друга бензиностанция след това може да ми донатъпче още 6 или 7 литра отгоре.
Върни се в “Автогазови уредби”