Въпрос за клапан на бутилката

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Въпрос за клапан на бутилката

Мнениеот stypkata » Пон 14 апр 2014 19:35

Днес си свалях изпарителя и забелязах,че газта не спира ,когато изкарам входната тръбичка на изпарителя и съответно клапана на бутилката не е свързан (няма кабели ).Но клапана си стои там.Така я взех колата не знам какво са правили преди мен...Та въпроса ми е мога ли да пусна един кабел от предния клапан (този на изпарителя) до задния за да задействам и двата? Ако не е това правилния начин какъв е той,че нещо не ми харесва да има постоянно налягане в тръбата от бутилката до изпарителя...
Изпарителя е STARGAZ,клапана му е Lovato .Обикновена газова

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Въпрос за клапан на бутилката

Мнениеот phantom_ » Пон 14 апр 2014 19:55

Сaмия клaпън при теб явно е бaрaн и не рaботи icon_idea При подaвaне нa ток към клaпaнa трябвa дa отвори (пусне гaзтa),a не обрaтно.. :th_up

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пон 14 апр 2014 20:33

Ясно.Значи като сменя клапана ще мога ли да му пусна по моя начин сигнал за отваряне/затваряне ,с паралелно вързан кабел от предния клапан +с+ и -с-?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 апр 2014 20:54

Щом бутилковият клапан не е свързан и пуска газ, значи е изтърбушен. Не е необходимо да го захранваш електрически.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 15 апр 2014 5:36

stypkata написа:Ясно.Значи като сменя клапана ще мога ли да му пусна по моя начин сигнал за отваряне/затваряне ,с паралелно вързан кабел от предния клапан +с+ и -с-?

Дa ще можеш колегa :th_up

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 23 апр 2014 17:38

Май имам проблем ,но не съм сигурен, € сондата е платинка след зареждане изпускаше газ от лещата при пълначката след като я спрях от крана спря, но не трябва ли да спре от клапан в сондата, сега на практика само съчмата в пълначката държи газта ?

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 23 апр 2014 17:54

При мене е следното: зареждам газ до горе или дори и да не е до горе, след това газта, която остава в тръбата от чашката до бутилката излиза.прави фъс една, две минути и после спира.изпуска от страната на бутилката, но бутилката си се пълни и не съм го барал. Също така забелязах, че на някои бензиностанции пълненето на бутилката спира по рано при по— малко количество газ,а при друга бензиностанция след това може да ми донатъпче още 6 или 7 литра отгоре.

Върни се в “Автогазови уредби”