Използвах търсачката, но не намерих подобен проблем.
При настройка на ел. Ловато на оборотите за празен ход се получава следната ситуация - при въртене на ляво на винта за празен ход колата почва да прекъсва /бедна смес/. Започвам да въртя винта на другата страна - да обогатя сместа, но след като оборотите се качат на около 800-850 колкото и да се върти винта - оборотите не се променят /стига се до там, че винта се развива до край/. Каква може да е причината? Колата е Г3 1,6 Ми
Обороти ел. Ловато
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЕКУто поддържа оборотите с двигателчето за празния ход. Т.е. като обогатяваш сместа от изпарителя, то "отпуска" газта, и обратно като я обедняваш - "натиска".
По принцип ако си държиш пръста върху накрайника на моторчето с който то натиска лостчето за газта докато си играеш с изпарителя ще усетиш как "компенсира" регулировките ти след 1-2 секунди.
Това е валидно ако всичко с системата за ПХ на колата си е наред разбира се.
Разумно е според мен да се наглася изпарителя така че моторчето да е в някакво горе-долу средно положение.
По принцип ако си държиш пръста върху накрайника на моторчето с който то натиска лостчето за газта докато си играеш с изпарителя ще усетиш как "компенсира" регулировките ти след 1-2 секунди.

Разумно е според мен да се наглася изпарителя така че моторчето да е в някакво горе-долу средно положение.
Върни се в “Автогазови уредби”