Инжекция и вакуумен изпарител

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Инжекция и вакуумен изпарител

Мнениеот FIRE » Чет 01 мар 2007 12:14

Един може и да е тъп въпрос ако е така се извинявам.
Може ли на инжекция или моно да се сложи вакуумен изпарител?
mod edit: Sunny

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 01 мар 2007 12:16

Може, аз съм с такъв. :wink:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 01 мар 2007 13:12

да виждал съм на Гопф пълна инжекция, сляга се една плочка на тръбата след въздушния филтър. От плочката излизат два маркуча за вакума и другия който за газта.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Re: Инжекция и вакумен изпарител

Мнениеот qnis3 » Чет 01 мар 2007 20:42

FIRE написа:Един може и да е тъп въпрос ако е така се извинявам.
Може ли на инжекция или моно да се сложи вакумен изпарител?

Колега по принцип не става, неможе да се получи автоматичното превключване нормално, получава се смесване на двете горива за извасно време. И аз не те саветвам да го слагаш този редуктор.

tdk73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdk73 » Чет 01 мар 2007 21:26

Може да се постави,но при гасене на двигателя минаваш на бензин

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 02 мар 2007 16:49

Може, но ще трябва да си с ръчен ключ газ/бензин, да внимаваш да гасиш на бензин както са писали колегите, и при опит за минаване от газ на бензин може да се дави, освен ако ключа ти е с междинна позиция и се сещаш да задържаш на нея.

Електрическия изпарител е за предпочитане.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Сря 07 мар 2007 17:02

На моноинжекция нямаш никакви проблеми, аз карах един вакуумен изпарител почти две години, докато не му се спраска една гарнитура (беше много стар Marini, свалих го от една жика за скрап и сам си го монтирах заедно с цялата 'газова'), сега съм с една електрическа пръчка.

За да нямаш особени проблеми (не че има), сложи газовия клапан максимално близо до изпарителя, колкото по-близо, толкова по на 'електрически' ще прилича, инак и двата фукат на абсолютно еднакъв принцип. И разбира се изпарителя по-близо до 'плочката'. Ако го направиш прилично може даже и автоматичен ключ да си 'вържеш'. Аз сега съм с автоматичен ключ, но не го ползвам, с какъвто и да си 'се ше го цъкаш мануално, т'ва че е автоматичен не е неква страшна екстра (така мисля аз де).

Т'ва с гасенето на бензин аз не мога да го разбера, как с автоматичен ключ двигателя се гаси на бензин не мога и не мога да го проумея. Това, че при изгасване на двигателя, ключа се установява ('ресетва')автоматично в режим 'бензин' ми е безпределно ясно, но как превключва автоматично преди да загасиш двигателя, така щото двигателя малко да поработи на бензин ми е мрак. Може с още една 'антена', като тая на кабела на бубината, но навита около главата на водача (извинявам се, но не мога да се сдържа), която 'казва' казва на ключа, че задкормилното устройство има намерение да изключи двигателя след две минути.
Може и да не съм прав, но 'се си мисля, че няма никаква разлика в това дали след като загасиш двигателя ключа автоматично ще се установи на бензин или на следващата сутрин непосредствено преди да запалиш ще си превключиш 'мануално' на бензин. Така като си мисля даже съм готов да поспоря, че е така, ама да не цапам темата на колегата.

Успех.

Върни се в “Автогазови уредби”