разход бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

разход бензин

Мнениеот TURL » Съб 03 ное 2007 17:28

значи, имам лепенка /тиксо/ на въздухопровода за по-малък дебит въздух за да е добре колата на ГАЗ, питането ми е ако колата се кара на бензин и лепенката не се махне това ще се отрази ли на разхода на бензин

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 03 ное 2007 17:50

Не особено... ще има задъхване във високите обороти... ако сложиш още повече тиксо даже ще ти спадне разхода , защото повече от 2500-3000 оборота няма да може да вдигне :lol: :lol:

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Съб 03 ное 2007 18:20

питам, защото в момента на бензин до около 2800 оботота малко се замисля и след 2800 - 3000 се усеща как тръгва

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: разход бензин

Мнениеот joker » Пон 05 ное 2007 14:08

TURL написа:значи, имам лепенка /тиксо/ на въздухопровода за по-малък дебит въздух за да е добре колата на ГАЗ, питането ми е ако колата се кара на бензин и лепенката не се махне това ще се отрази ли на разхода на бензин

Махай тази простотия!!!!Съотношението въздух /газ се регулира от изпарителя!!!Що за глупости измислят някои псевдомайстори!
А за бензина....ха естествено,че ще ти се промени вървежа....ами нали имаш един куп индикатори(датчик за температурата на всмуквания въздух,дюза,ТПС,ламбда сонда и т.н...все датчици отразяващи и регулиращи горивовъздушната смес) е като намалиш притока на въздух що ще стане....цапано дупе с тикви
А я погледни клапата за топлия въздух!...когато съпротивлението на отвора на студения въздух е по-голямо вакуумът става по-силен и клапата за топлия въздух се отваря....ще караш с по-горещ въздух и с по-лошо горене на газта!
Махай таз пуста лепенка!Единственото което може да направиш за да ти върви на газ по-добре е да откачиш привода за топлия въдух от колекторите и да го насочиш да смуче от пространството над калника...зад кутията на въздушния филтър-така ще има повече кислород и горенето на газта шще е по-добро(студения въздух има повече кислород от топлия-това емного ажно за газта!)....проверено е лично и то в родължение на 10 месеца......има добър ефект.
..

Върни се в “Автогазови уредби”