Голф 3 прекъсва между 900-2000 оборота на газ! ПОЧТИ РЕШЕН
-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Re: Голф 3 прекъсва между 900-2000 оборота на газ !!!
След симптома с натискането на педала - има ли промяна във звука на двигателя и/или във вървежа? Ако да един или няколко от кабелите към свещите е за смяна. И да не хвърля изскри, пак симптома е за кабел.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не съм я подкарвал, ама в звука на двигателя няма разлика, знам как е когато работи на 3 цилиндъра.
Интересно е, че само при рязко натискане на газ го прави и то пак до към 1400 оборота, може ли да е нещо с обогатяването на сместа?
Защото си мисля, че това не може да се получи ей така изведнъж, а по колата за този период не съм пипал нищо друго освен кабелите за музика...
Интересно е, че само при рязко натискане на газ го прави и то пак до към 1400 оборота, може ли да е нещо с обогатяването на сместа?
Защото си мисля, че това не може да се получи ей така изведнъж, а по колата за този период не съм пипал нищо друго освен кабелите за музика...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Отвии за преглед една свещ.
За добра работа на газ всичко трябва да ти отлично по запалителната система.
За добра работа на газ всичко трябва да ти отлично по запалителната система.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Отвий по-добре всичките свещи, и им провери разстоянията. Може само една от тях да е с различен цвят и да те на сочи кой кабел да смениш...
Аз нарочно сложих едно електродни свещи, и по-добре работи и на газ и на зебин.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
KingoftheROAD написа:
Забрави да споделиш, че старите ти бяха за изхвърляне нали така? Щото е нормално х-електродна свещ НОВА да работи по-добре от х-електродна свещ СТАРА

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Така е колега, старите три електродни NGK си бяха по каталог, и с тях си дойдох от Германия.Централния им електрод беше станал триъгълен. Пробвах едни бриск силвър за газ, но изкараха 5-6 000км. нормално и нещо се скапаха. Почна да прекъсва и придръпва. Смених ги с Бош не е лош, едно електродни със същите ТТД по каталог. И според мен има по-добър ефект от три електродните. Разстоянието го направих 0,7мм.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите са триелектродни и изглеждат наред, свалях ги и ги почистих и пак... При плавно подаване на газ проблем няма, при рязко натискане прекъсва, придърпва, все едно се дави...
На бензин си работи :)
На бензин си работи :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Възможно е сместа да е малко богата или бедна щом при пълна газ се замисля/прекъсва/забива муцуната. Направи следното:
Искам да направя важното уточнение, че това упътване важи ако всичко по тоците е ОК, както и по вакуумните пътища и херметичността на всмукателния колектор.
1. Запали колата и покарай докато загрее може и по пътя за тестовете. Хвани някой хубав участък с малък трафик и дълги прави за пробите.
2. Слез и стегни тройника с половин оборот примерно. Тествай на пълна газ - ако проблемът видимо се задълбочи, значи не си в правилна посока - виж точка 4.
3. Ако се пооправи положението със затягане - сега затегни още четвърт оборот от тройника. Ако положението отива пак към зле - намираш средата между двете положения - това последното и това, преди да започнеш пробите със стягането на тройника. Златната среда, към която се стремиш е между двете.
4. Сега отвий тоя половин оборот, който стегна преди малко и отвий още половин. Ако положението видимо се подобри с пълната газ, значи колата ти е била леко скопена. Отвий още четвърт и тествай пак - ако има още по-добър вървеж = отвиваш още четвърт, докато усетиш, че вече няма това ускорение. Тогава вече оставяш там, където колата се изстрелва най-добре.
Малко объркано ти го обясних. Надявам се си разбрал - става само с проби с каране, отвиване/завиване, пак проби и така докато се получи. След тия неща е хубаво да докоригираш с винта на изпарителя - в общия случай важи - когато стягаме тройника отвиваме тоя на изпарителя и обратно.
Искам да направя важното уточнение, че това упътване важи ако всичко по тоците е ОК, както и по вакуумните пътища и херметичността на всмукателния колектор.
1. Запали колата и покарай докато загрее може и по пътя за тестовете. Хвани някой хубав участък с малък трафик и дълги прави за пробите.
2. Слез и стегни тройника с половин оборот примерно. Тествай на пълна газ - ако проблемът видимо се задълбочи, значи не си в правилна посока - виж точка 4.
3. Ако се пооправи положението със затягане - сега затегни още четвърт оборот от тройника. Ако положението отива пак към зле - намираш средата между двете положения - това последното и това, преди да започнеш пробите със стягането на тройника. Златната среда, към която се стремиш е между двете.
4. Сега отвий тоя половин оборот, който стегна преди малко и отвий още половин. Ако положението видимо се подобри с пълната газ, значи колата ти е била леко скопена. Отвий още четвърт и тествай пак - ако има още по-добър вървеж = отвиваш още четвърт, докато усетиш, че вече няма това ускорение. Тогава вече оставяш там, където колата се изстрелва най-добре.
Малко объркано ти го обясних. Надявам се си разбрал - става само с проби с каране, отвиване/завиване, пак проби и така докато се получи. След тия неща е хубаво да докоригираш с винта на изпарителя - в общия случай важи - когато стягаме тройника отвиваме тоя на изпарителя и обратно.

Последна промяна от stefan4o на Съб 22 юни 2013 19:02, променено общо 1 път.
-
desert_fox
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да е излишно да провериш за конденз в дистрибуторната капачка :)
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Капачката също съм я гледал и забърсал 

-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
И все пак не сподели дали пробва с по бедна/богата смес...
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм още, утре това ще ми е първата задача за деня !!
Имах идентичен проблем - на ниски обороти придърпва и гърми на газ. Проблема се оказа във високоволтовите кабели - боклуци "ТЕСЛА" на 1 год. Смених ги и всичко заспа.
Последна промяна от 2000bg на Нед 23 юни 2013 19:39, променено общо 1 път.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Тия Тесл-и ... никога повече. На около година и край ... инъче намирисва на електрически проблем. Bai Sandio праилно е казал, че на газ запалването трябва да е перфектно.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
А нещо от вакуумите ?
Върни се в “Автогазови уредби”