VW Bora, 2,3L V5 1999г.- Избор на Газов инжекцион!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora, 2,3L V5 1999г.- Избор на Газов инжекцион!

Мнениеот INJENERA1 » Пет 16 май 2014 11:54

Въпроса е дали ще е по-качествено?? Защото в днешно време високата цена не означава по-високо качество.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 16 май 2014 12:09

Ами ако ще дава 1500лв аз лично бих избрал нещо доказано като BRC, Романо, Ловато и т.н.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пет 16 май 2014 14:06

За 1500 лв БРЦ за 5 цилиндъра само втора употреба, ново е около 2000 лева.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 16 май 2014 14:19

jijane написа:За 1500 лв БРЦ за 5 цилиндъра само втора употреба, ново е около 2000 лева.

Не се излагай!

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пет 16 май 2014 16:00

zografski написа:
jijane написа:За 1500 лв БРЦ за 5 цилиндъра само втора употреба, ново е около 2000 лева.

Не се излагай!

В случая ти се излагаш. БРЦ система със БРЦ компоненти за 5 цилиндъра няма как да е 1500 лв нова. Сега ако е с някви скапани Рейл-ки може и да се вместиш, но иначе няма как. Той гол фронт кит за 5 цилиндъра е 1000+ лева.

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Пон 21 юли 2014 8:58

Здравейте, колеги и колежки! :wink

Ново инфо:
Сложих инжекциона, марка GAZITALY.
Доволен съм до някъде от монтажа и до някъде от работата на мотора. Казвам до някъде, защото от монтажа имам забележки, някой неща ми ги потрошиха, а толкова е пазена колата. Бутилката не е сложена много добре и се клати, ако сваля облегалките напред.
От гледна точка на работата на мотора да вмъкна - има вибрации в сравнение с работата на бензин, но не мога да кажа дали е проблем, защото все пак горивото не е БЕНЗИН! Ако някой има наблюдения и тестове, моля да сподели да се ограмотим малко... БЛАГОДАРИМ!
Разход извън града - СУПЕР - към 9 литра на 100км. Заредих от бензиностанция ЕКО, но лошото е че дозаредих след тези 100км от Ромпетрол и може да има някаква разлика, но следващия път задължително ще допълня отново от същата ЕКО и ще видя резултата.

Един въпрос към всички, които имат монтирани инжекциони: Драги колеги интересно ми дали на вашите автомобили е монтирано газовото като връзката между бутилката и изпарителя, както и връзката между бутилката и външното зарядно устройство (там където се "вкарва" пистолета за пълнене) са свързани с маркуч (разбира се някакъв специален предполагам). Според вас не е ли опасно, когато е с мека връзка и респективно там минава газ с налягане от 5 до 6 бара? Преди 10 15 години съм слагал газово на Жигули и там връзката беше с медна тръбичка, което е много по-сигурно.

Вие какво ще кажете?

Благодаря предварително и дано съм бил полезен на бъдещи колеги, които обмислят да карат на газ!

Поздрави! :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 юли 2014 9:10

Доста се посмях колега, на това с тръбичката, но сега ще ти обясня за какво става въпрос :biggrin Тази така натечена тръба е термопластична и специално предвидена за газ! В момента повечето сервизи започнаха да работят с нея. Не се притеснявай тя има доста предимства в сравнение с медната тръба и е 100% сигурно, че няма да се сцепи от налягането на газта :) По отношение на описаните от теб вибрации на колата, разгледай моята тема, където съм описал на какво се дължат - най-просто казано не са ти пробили където е необходимо колектора, защото въобще не са го сваляли за да разберат, че под него има така да се каже една преходна част, където реално трябва да се разпробие. Затова предполагам вибрациите на мотора ти са на празен ход, а в движение не се усещат. Или се върни да си оправят монтажа или намери човек, който наистина разбира и е правил такъв мотор (но читаво), защото ако сега не ги отстраниш "дребните" на пръв поглед неща, след това ще береш големи ядове (лично изпитано и затова те съветвам така да направиш). По отношение на разхода, на 100% съм убеден, че няма да ти даде 9 газ :) Не го засичаш правилно! Разход на газ се засича пълно-празно! Тоест пълниш до горе, караш докато не свърши и тогава смяташ. В никакъв случай газ не се засича точно с допълване! Засега това се сещам, ако имаш други питания, казвай :beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 21 юли 2014 9:29

INJENERA1 написа:... от монтажа имам забележки, някой неща ми ги потрошиха, а толкова е пазена колата. Бутилката не е сложена много добре и се клати, ако сваля облегалките напред.
От гледна точка на работата на мотора да вмъкна - има вибрации в сравнение с работата на бензин, но не мога да кажа дали е проблем, ...
При по-евтините газови е много по-важно да ти е кадърен газаджията, а каква е уредбата няма почти никакво значение. Явно в твоя случай не си избрал правилния човек. Или се примиряваш, или даваш още пари на друг, който да оправи "оцапаното". И накрая - не е нормално колата да работи по различен начин на газ и бензин, нито да се клати бутилката в някои случаи или да имаш счупени неща при монтажа.

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Пон 21 юли 2014 15:17

"По отношение на описаните от теб вибрации на колата, разгледай моята тема, където съм описал на какво се дължат"

Moля те прати ми да видя въпросната тема, не можах да я намеря. А за смеенето, няма лошо, важното е да е весело и да сме полезни. Все пак исках да знам, защото това е газ и прави БУМ :wink

Благодаря!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 21 юли 2014 18:16

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=215186&start=90

Погледни на последна страница!

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Вто 22 юли 2014 7:39

BG_POLICE написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=215186&start=90

Погледни на последна страница!

Нямам големи вибрация, те са много малки, но все пак аз ги усещам на празен ход, но не забравяйте, че това е газ. Когато е на бензин 98 или 100 октановия от ЕКО или Ромпетрол, просто мърка като коте и отново се влюбвам в нея :mrgreen :redface :rolleyes

Много благодаря за инфото!

Можем да направим някоя кушия, ако идваш към Бургас :biggrin :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 22 юли 2014 7:46

Както колегата беше казал по-горе, добре монтираният и настроен газов инжекцион не позволява на колата да прави разлика между газ и бензин в работата на мотора. Дори на газ теоретично трябва да работи по-меко мотора :th_up

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 юли 2014 8:12

INJENERA1 написа:Нямам големи вибрация, те са много малки, но все пак аз ги усещам на празен ход, но не забравяйте, че това е газ.
Понеже явно имаш затруднения с четенето, ще ти го напиша отново:
Не е нормално да имаш разлика в работата на мотора на газ и бензин на празен ход.
Ако много държиш да си намериш оправдание за това, че газовата ти е сложена некадърно и не смяташ нищо да направиш, можеш да си припяваш мантрата "Имам си вибрацийки, ама нека не забравяме, че това все пак е газ ... ла, ла, ла ...", но, ноля те, прави си го наум и не го пиши повече тук!

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Вто 22 юли 2014 10:08

myrshavija написа:
INJENERA1 написа:Нямам големи вибрация, те са много малки, но все пак аз ги усещам на празен ход, но не забравяйте, че това е газ.
Понеже явно имаш затруднения с четенето, ще ти го напиша отново:
Не е нормално да имаш разлика в работата на мотора на газ и бензин на празен ход.
Ако много държиш да си намериш оправдание за това, че газовата ти е сложена некадърно и не смяташ нищо да направиш, можеш да си припяваш мантрата "Имам си вибрацийки, ама нека не забравяме, че това все пак е газ ... ла, ла, ла ...", но, ноля те, прави си го наум и не го пиши повече тук!

Ще се обиждаме ли? За какво сте тук да се обиждаме или за нещо друго?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 юли 2014 10:23

Обиден ли се чувстваш? Ако да, то от какво?
Към кого се обръщаш с последния си въпрос - кои сме "сте"? Ти извън тази група ли си? А ти защо си тук?
Споделяш, че имаш вибрации, всички ти казваме, че не е нормално, ти продължаваш да настояваш, че горивото не е бензин, а газ - това го прочетохме и разбрахме още първия път. И 10 пъти да го кажеш, няма да стане по-нормално. Затова и те помолих, ако ще си пееш песничката, да го правиш наум. Не мога да ти казвам какво да правиш, затова и те помолих.

Върни се в “Автогазови уредби”